1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Μέτρα πρόληψης για τον ιό στην Φυλακή Κέρκυρας


                   Ανοικτή επιστολή
Του Υπαρχ. Καταστ. Κρατ. Κέρκυρας 
                 Κωστελετου Αντώνη

                              Προς:
           Κύριο Διευθυντή Κέρκυρας
                     Ε.Σ.Υ.Κερκυρας
                            ΟΣΥΕ

ΘΕΜΑ: Μέτρα πρόληψης για τον ιό

Τα καταστήματα κράτησης θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα σε περίπτωση που μπει την πόρτα μας το πρώτο κρούσμα Κορωνοιου.......
Όσον αφορά στο Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας στο οποίο εργάζομαι θα ήθελα να προτείνω κάποιες σκέψεις μου που ναι μεν ορισμένες τις έχω πει προφορικά αλλά δεν γνωρίζω καν και αν ληφθούν υπόψη των αρμόδιων....

Μαζί με την θερμομετρηση που είδη γίνεται σε κάθε υπάλληλο, κρατούμενο, επισκέπτη και γενικά στον οποιονδήποτε εισέρχεται στο κατάστημα, θα πρέπει να υπάρχει και σε εμφανές σημείο αντισηπτικό και θα υποχρεώνεται ο καθένας να κάνει χρήση μιας και στη συνέχεια της εισόδου αγγίζει πόρτες, γραφεία χερούλια κλπ.
Κατά την είσοδο των υπαλλήλων στους χώρους των κρατουμένων κατά το άνοιγμα των κελιών οι κρατούμενοι θα βγαίνουν από τα κελιά όταν οι υπάλληλοι βγουν εκτός της ακτίνας.
Κατά το κλείσιμο της φυλακής οι κρατούμενοι θα ενημερώνονται να περάσουν στα κελιά τους και κατόπιν οι υπάλληλοι θα εισέρχονται για το κλείσιμο των κελιών.
Θα πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να γίνονται απολυμανσεις στους κοινόχρηστους χώρους των κρατουμένων αλλά και των υπαλλήλων από συνεργεία ή για να μειωθεί το κόστος να γίνει η προμήθεια των φαρμάκων απολύμανσης από το κατάστημα και να γίνεται απολύμανση από εμάς.
Οι κρατούμενοι θα βγαίνουν από τις ακτίνες μόνο για θέματα σοβαρά και μόνο αν υπάρχει σοβαρός λόγος.
Οι ακροάσεις γραμματείας κλπ θα γίνονται σε χώρο με διαχωριστικό τζάμι και τηλέφωνο όπως στα επισκεπτήρια με συρτάρι ειδικό για την παραλαβή η την παράδοση εγγράφων.
Οι κρατούμενοι όταν υποχρεωτικά εξέρχονται από τις ακτίνες για την οποιανδήποτε μεταγωγή τακτική ή έκτακτη για δικαστήρια ή νοσοκομεία. θα υποχρεούνται να φορούν μάσκα.
Σε συνεργασία με το υπουργείο θα πρέπει να κοπούν οι μεταγωγές, τα επισκεπτήρια και αν γίνεται οποιαδήποτε μεταγωγή υποχρεωτικά ο κρατούμενος θα μπαίνει σε καραντίνα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Το χρονικό διάστημα να οριστεί από αρμόδιο γιατρό και όχι κατά το δοκούν ή κατά την άποψη μας.
Το μεγαλύτερο θέμα από εδώ και στο εξής θα είναι οι νεοεισερχόμενοι από την κοινωνία κρατούμενοι και πως θα αντιμετωπιστούν.
Προσωπικά πιστεύω ότι θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα σε ειδικό χώρο και αφού παρθούν όλα τα προβλεπόμενα να τοποθετούνται σε κελιά. Το καλύτερο θα ήταν να κάνουν την προβλεπόμενη εξέταση πρώτα για τον ιό αλλά γνωρίζω ότι αυτό είναι αδύνατο.
Για όλα όσα προανέφερα θα πρέπει να ενημερωθούν οι κρατούμενοι με γραπτή ανάρτηση και θα πρέπει να έχει ισχύ για όλους χωρίς καμία εξαίρεση γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι στις φυλακές έχουμε το φαινόμενο, άλλοι κρατούμενοι να "αλωνιζουν" και άλλοι να μην μπορούν να μιλήσουν....
Θεωρώ ότι η πλειοψηφία των κρατουμένων γνωρίζει την σοβαρότητα του θέματος και θα κατανοήσουν τα μέτρα που προανέφερα.
Σαφώς θα υπάρχουν και αυτοί που θα αντιδράσουν οι οποίοι πιστεύω ότι θα συνετιστούν από τους ίδιους τους συγκρατούμενους τους.
Σαφώς θα πρέπει να παρθούν και μέτρα από το υπουργείο για την άμεση επέμβαση σε πράξεις που θα δυσκολέψουν την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων, άμεσα και εν την γενέσει για να μην έχουμε φαινόμενα όπως στις Ιταλικές φυλακές που όμως εκεί είχαμε πραγματικά άμεση επίλυση του θέματος.
Αυτά προσωπικά πιστεύω κατά την άποψη μου ότι πρέπει να γίνουν άμεσα και κάνω τον σταυρό μου για υπαλλήλους και κρατούμενους για την ώρα που θα μας χτυπήσει την πόρτα το πρώτο κρούσμα....

Κωστελετος Αντώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών