1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Κέρκυρα 2020 στην χρονιά του Κορωνοιου


Κανοντας μία βόλτα με το αυτοκίνητο στην πανέμορφη πλατεία της Κέρκυρας σε ώρα αιχμής που άλλοτε ήταν γεμάτη ασφυκτικά από κόσμο, είδα αυτό ακριβώς που απεικονίζεται στις φωτογραφίες που τράβηξα.....
ΕΡΗΜΙΑ....!!!!!

Από την μια χάρηκα γιατί φαίνεται ότι οι Κερκυραίοι παρότι μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα, πειθαρχούμε στις εντολές των αρμόδιων αρχών.
Από την άλλη ένιωσα ένα κόμπο στην καρδιά μου γιατί ουδέποτε όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω ξαναδεί την Κέρκυρα έτσι....

Η κατάσταση λόγω του Κορωνοιου είναι απελπιστική, ο κόσμος αρχίζει και καταλαβαίνει σιγά σιγά ότι το θέμα είναι σοβαρό και ότι πρέπει όλοι μας να ακολουθούμε πιστά τις υποδείξεις της Κυβέρνησης και των αρμόδιων φορέων.

Η κυβέρνηση κατά την άποψη μου, άμεσα και ίσως πιο γρήγορα από άλλες χώρες πήρε μέτρα ώστε να μην βρεθούμε στην κατάσταση που βρέθηκε η Ιταλία που τρέχει και δεν προλαβαίνει.
Πήρε μέτρα που στην αρχή μας έκανε να δυσανασχετησουμε, να τα χλευασουμε και που στην αρχή πολλοί δεν υπάκουσαν και έκαναν του κεφαλιού τους.

Βλέποντας όμως την ραγδαία εξάπλωση του ιού και την αύξηση των θανάτων στις χώρες της Ευρώπης, βλέποντας ότι και στην χώρα μας τα κρούσματα αυξήθηκαν, ο φόβος κυρίευσε και τους πιο "ανόητους" που νόμιζαν ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο σοβαρά.
Κακά τα ψέματα τα μέτρα που πάρθηκαν ήταν και είναι αναγκαία αλλά όλοι μας πρέπει να τα ακολουθούμε πιστά και να κόψουμε τις μαγκιες...

Θεωρώ ότι ακόμα δεν έχουμε δει την γιγάντωση του Κορωνοιου.
Θεωρώ ότι τα πράγματα θα γίνουν πιο σοβαρά απλά το θέμα είναι να μην προκαλέσουμε εμείς την τύχη μας.
Ο κορωνοιους δεν καταλαβαίνει από πλούτο ή φτώχια, έχει την ίδια ακριβώς δράση σε όλους.
Για την ώρα αυτό που επείγει είναι η μείωση της εξάπλωσης του ιού έως ότου βγει σε παραγωγή το φάρμακο ή το εμβόλιο που θα μας σώσει από αυτήν την πανδημία.

Ποιος δεν πιστεύει ότι όλο αυτό που ζούμε είναι η αρχή σε όλο αυτό που θα αντιμετωπίσουμε μετά.
Αναφέρομαι στην οικονομική κατάρευση των χωρών από τα μέτρα που πάρθηκαν.
Θα είναι δύσκολα για όλους αλλά τώρα προέχει η αντιμετώπιση του ιού.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει υπόψιν της ότι καλώς παίρνει μέτρα οικονομικά για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που θα πληγούν από τα μέτρα και το κλείσιμο τους αλλά θα πρέπει να δει γενικά το θέμα για όλους γιατί την δεδομένη στιγμή δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε πολλές υποχρεώσεις μας οικονομικές όπως δάνεια στις τράπεζες, δόσεις και διακανονισμούς στις εφορίες κλπ.
Θα πρέπει να υπάρξει μία μέριμνα για το διάστημα αυτό γιατί οι οικογένειες έχουν καταρρεύσει.
Υπάρχουν οικογένειες που έχουν επιπρόσθετη αγωνία για τα παιδιά τους που σπουδάζουν στο εξωτερικό και που ακόμα δεν γνωρίζουν τι θα πράξουν και αν πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα και αν θα μπορέσουν να ξαναφύγουν στην συνέχεια σε περίπτωση που ανοίξουν τα πανεπιστήμια στην χώρα που φοιτούν.
Υπάρχουν οικογένειες που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους αφού θα υποστούν περικοπές μισθολογικές .
Κάνουμε αγώνα για να σωθούμε από τον Κορωνοιο και στο τέλος θα έχουμε χάσει τα σπίτια μας είτε από τις τράπεζες είτε από την εφορία.....
Πρέπει το κράτος να παγώσει την πληρωμή οφειλών και δόσεων και διακανονισμών στις εφορίες και να έρθει σε συμφωνία με τις τράπεζες να παγώσουν τις δώσεις των δανείων.
Εδώ ο κόσμος χάνεται και οι εισπρακτικές εταιρείες των τραπεζών χωρίς ιερό και όσιο, ανελλιπώς συνεχίζουν να παίρνουν τηλέφωνα και να πιέζουν τον κόσμο για καθυστερημένες δόσεις....!!!!
Οι εργοδότες να μην βρουν ως αιτία τον ιό για περικοπές μισθολογικές ή και απολύσεις....
Η κυβέρνηση έλαβε μέτρα άμεσα αλλά θα πρέπει να λάβει και μέτρα γενναία γιατί θα σωθούμε από τον ιό και υπάρχει περίπτωση η Ελληνική οικογένεια να έχει καταρρεύσει οικονομικά.
Να μην σωθούν για άλλη μια φορά οι τράπεζες που σαφώς είναι σημαντικές για την οικονομία της χώρας σε βάρος του Έλληνα πολίτη....
Ο κόσμος έχει παγώσει και δεν ξέρει από που να πρώτο φυλαχτεί.....
Ακολουθούμε λοιπόν τα μέτρα πιστά και θα τα καταφέρουμε !!!!!

Α.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών