1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Σωφρονιστικός Υπάλληλος


 Σωφρονιστικός Υπάλληλος ίσον, υπάλληλος εργαζόμενος στα σωφρονιστικά καταστήματα - Φυλακές της Ελλάδας.
Εργαζόμενος που ακούγεται συνήθως μόνο στα στραβά και περίεργα που συμβαίνουν στις Φυλακές της χώρας.
Ένας εργαζόμενος που καλείται στην ουσία με ελάχιστα μέτρα ασφάλειας αλλά και καταστολής να αποτρέψει τους έγκλειστους - κρατούμενους να αποδράσουν....
Ένας εργαζόμενος που δεν έχει καμία σχέση με την τωρινή ονομασία της εργασίας του ως Σωφρονιστικός Υπάλληλος γιατί δεν ασκεί σωφρονισμό αφού απλά δεν μπορεί και δεν υπάρχει σωφρονιστική πολιτική παρά μόνο προσπαθεί να αποτρέψει αποδράσεις.
Κρατούμενοι που ελέγχουν και δίνουν εντολές σε παρανομίες τόσο εντός όσο και εκτός των καταστημάτων και που έχουν άπλετο χρόνο να οργανώσουν τρόπους ώστε να ξεγελάσουν τους υπαλλήλους για ότι παράνομο σκεφτούν και που είναι για να μην πω βήματα μπροστά, τουλάχιστον ένα βήμα μπροστά στον τρόπο σκέψης από τον υπάλληλο.
Κρατούμενοι που βλέπουν τις ελλείψεις που υπάρχουν στα καταστήματα που βρίσκονται και που μπορούν να εκμεταλλευτούν την κάθε αδυναμία του συστήματος, τον υπερπληθυσμό, την μεγάλη έλλειψη και την κόπωση του προσωπικού, τον φόβο των υπαλλήλων αλλά και τους διεφθαρμένους υπαλλήλους.
Ναι δεν μας φοβίζει ούτε κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας να πούμε ότι ΚΑΙ στο χώρο μας υπάρχουν διεφθαρμένοι "συνάδελφοι", λίγοι αλλά υπάρχουν και δουλεύουν σε βάρος της υγιής πλειοψηφίας των συναδέλφων.
Αυτοί οι ολίγοι όμως δεν μπορεί να είναι και η δικαιολογία για ότι συμβαίνει στις φύλακές της χώρας.
Δεν μπορείς να ζητάς ευθύνες σε ότι συμβαίνει στις φυλακές από τους υπαλλήλους χωρίς να εισακούονται εδώ και χρόνια οι κραυγές αγωνίας τους, οι επισημάνσεις τους και οι ελλείψεις σε θέματα ασφαλείας που επανειλημμένα έχουν υποδείξει.
Δεν μπορεί να λοιδορείται ο υπάλληλος των 1000 ευρώ που μπαίνει να εργαστεί κάνοντας τον σταυρό του να βγει γερός και να μην του τύχει κάτι σοβαρό κατά την βάρδια του.
Δεν μπορεί να λοιδορείται ο υπάλληλος που πλέον του φόβου στο εσωτερικό του καταστήματος έχει και τον φόβο του ιδίου αλλά και της οικογένειας του εκτός των τειχών της φυλακής, αν γίνει στόχος.
Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει τι βιώνει ένας Υπάλληλος των Φυλακών αν δεν το έχει ζήσει.
Απ όλα έχει ο μπαξές του υπαλλήλου, ομηρίες, μαχαιρώματα, απειλές, βόμβες σε σπίτια και αυτοκίνητα Διευθυντών και υπαλλήλων, θάνατοι συναδέλφων εντός και εκτός των καταστημάτων, τραυματισμοί συναδέλφων , μολυσματικές ασθένειες κλπ.......!!!!!
Ας κοιτάξουν κάποιοι πως είναι οι εργαζόμενοι στις άλλες φύλακες της Ευρώπης που εργάζονται σε καταστήματα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και ασφάλειας, κάτω από την επίβλεψη ψυχολόγων για την ψυχολογική υγεία των υπαλλήλων γιατί γνωρίζουν την ψυχολογική καταπόνηση που ασκείτε στους εργαζόμενους των φυλακών, με μισθολογικές συνθήκες που αρμόζουν σε υπαλλήλους σε Σωφρονιστικά καταστήματα και πολλά άλλα που οι υπάλληλοι των Φυλακών της Ευρωπαϊκής...Ελλάδας ούτε στον ξύπνιο αλλά ούτε στον ύπνο τους μπορούν να δουν.
Ας μην γελιόμαστε αυτοί έχουν "όπλα" στην φαρέτρα τους και εμείς στην Ελλάδα παλεύουμε με "νεροπίστολα"...!!!!!!!
Ας πάψουν να πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών πάντα στους υπαλλήλους που είναι και ο τελευταίος τροχός της αμάξης και ας ακούσουν και τους υπαλλήλους που ζουν και αναπνέουν μέσα στον κίνδυνο και την σωματική και ψυχολογική καταπόνηση.
Όλες οι πλευρές πιστεύω ότι ζητάνε το ίδιο αποτέλεσμα που είναι η ασφάλεια των υπαλλήλων και των κρατουμένων και γενικά των Κατ. Κράτησης.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνο η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ των εμπλεκόμενων φορέων χωρίς μικρότητες και αλληλοκατηγορίες που μόνο κακό μπορούν να κάνουν και όχι να λύσουν τα σοβαρά προβλήματα......

Α.Κ


                                           


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών