1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2017

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Οι υποψήφιοι για το Υπ. Δικαιοσύνης της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ


Τα δύο πρόσωπα που φαίνεται να είναι οι εκλεχτοί για την θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης, των Αρχηγών που κοντράρονται για την Πρωθυπουργία.
Για την θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης ο κ. Σαμαράς προωθεί τον Αρεοπαγίτη
κ. Χαράλαμπο Αθανασίου  Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, όπου εκλέγεται από το 2008 έως σήμερα.
Εργάστηκε για την ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου του Έλληνα δικαστή, την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης και την απεξάρτηση της Δικαστικής από την Εκτελεστική Εξουσία.
Ο κ. Δένδιας πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης στους κάποιους επικριτές της επιλογής του για το ψηφοδέλτιο της Επικρατείας στη ΝΔ είχε πει: «Δεν επιλέξαμε έναν φίλο μας από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Επιλέξαμε αυτόν τον οποίον οι Έλληνες δικαστές έχουν επιλέξει ως πρόεδρό τους επί μακράν σειρά ετών. Εμείς επιλέξαμε τον θεσμό. Το πρόσωπο στην εξουσία το επέλεξαν οι Έλληνες δικαστές».
Ήταν ο εισηγητής της άποψης ότι παρά τη ρητή απαγόρευση του Συντάγματος, οι δικαστές δικαιούνται να απεργούν ή να περιορίζουν την εκδίκαση των υποθέσεων αναλόγως της μείωσης των μισθών τους. 
Ευελπιστούμε ως εργαζόμενοι στα Καταστήματα Κράτησης, να είναι και ο  εισηγητής της άποψης ότι οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι δεν μπορεί να εξισώνονται με όλους τους Δημόσιους Υπαλλήλους, γιατί απλά από το περιβάλλον της εργασίας μας έως τους καθημερινούς και απρόβλεπτους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε, είναι αδιανόητο.

Από την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα η εμπιστοσύνη για το Υπουργείο Δικαιοσύνης πάει στην κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και ήταν μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής και εξελέγη μέλος του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ στο Πανσπουδαστικό Συνέδριο του 1995.
 Ήταν επίσης μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φοιτητών Νομικής (ELSA) ενώ παράλληλα συμμετείχε στο Πρόγραμμα παροχής δωρεάν Νομικής Βοήθειας του Δ.Σ.Α. σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο.
Ως μέλος της ELSA συμμετείχε στον Συνασπισμό Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, παρακολουθώντας τις εργασίες της Προπαρασκευαστικής Επιτροπής του Ο.Η.Ε. στη Νέα Υόρκη και το Διεθνές Διπλωματικό Συνέδριο στη Ρώμη, από όπου και έστειλε ως πρώτη ανταπόκριση την είδηση της ψήφισης του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.
Το 1998-1999, φοιτήτρια Erasmus στη Νομική Σχολή Παρισιού 10 Ναντέρ, έλαβε και το πτυχίο maitrise στο Δημόσιο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
To 1999-2000 έκανε το μεταπτυχιακό της στη Νομική Σχολή της Σορβόννης, με αντικείμενο το Ευρωπαϊκό Ποινικό Δίκαιο και την Αντεγκληματική Πολιτική στην Ευρώπη.
Κατά την περίοδο 1998-2000 συμμετείχε στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Κρατουμένων στις γαλλικές φυλακές, παραδίδοντας μαθήματα αγγλικών σε κρατουμένους στις φυλακές της Fresnes. Επίσης, αρθρογραφούσε στο νομικό περιοδικό της Σορβόννης «Revue L’ Astree».
Κατά το πρώτο 7μηνο του 2001, έκανε πρακτική στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία στη Χάγη.
Ήδη από το 1999 είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης ποινικού Δικαίου και των Νέων Ποινικολόγων, συμμετέχοντας με εισηγήσεις σε συνέδρια στις Συρακούσες, τον Νότο, το Τόκυο.
Το 2001-2002, έλαβε δεύτερο μεταπτυχιακό από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Columbia, στη Νέα Υόρκη, με ειδίκευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Ποινικό Δίκαιο, εθνικό και διεθνές. Εκτός από τον μεταπτυχιακό τίτλο, της απονεμήθηκε ειδική διάκριση στο διεθνές δίκαιο. Παράλληλα με τις σπουδές της, έκανε πρακτική στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον Ο.Η.Ε. και παρείχε δωρεάν νομική βοήθεια σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος, που κινδύνευε η στέγασή τους.
Από το 2003 ασκεί μάχιμη δικηγορία στον τομέα του Ποινικού Δικαίου και του Διεθνούς Ποινικού Δικαίου, με έμφαση στη δυναμική υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώπιον των εθνικών δικαστηρίων αλλά και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, έχοντας χειριστεί πολλές υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινωνία και την κοινή γνώμη.
Ευελπιστούμε ως εργαζόμενοι στα Καταστήματα Κράτησης, να καταλάβει τις ανησυχίες μας και να ακούσει τους προβληματισμούς μας αλλά και τις προτάσεις μας.
Επίσης ευελπιστούμε να αποκαταστήσει τις μισθολογικές αδικίες που έχουμε υποστεί, κατανοώντας και με την εμπειρία της χάρη στην επαγγελματική της ιδιότητα ως Δικηγόρος, τους εργαζόμενους στα Καταστήματα Κράτησης.- 

Κ.Α
fylakhkerkyras.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ένα πρώτο βήμα, ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών