1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Πληρώνομαι ως εργαζόμενος ή πληρώνω το κράτος επειδή εργάζομαι;


 Ένα ρητορικό ερώτημα της σημερινής πραγματικότητας που τουλάχιστον τους τελευταίους 12 μήνες  προσπαθώ να απαντήσω και δυστυχώς δεν μπορώ.
 Μάλλον μπορώ να απαντήσω αλλά επειδή δεν θέλω να το πιστέψω, δεν αφήνω τον εαυτό μου να συνειδητοποιήσει απόλυτα σε τι δεινή κατάσταση μας έχουν φέρει οι κύριοι που υπέγραψαν τα υποτιθέμενα μνημόνια της σωτηρίας μας.
 Μου κατακρεούργησαν τον μισθό και για αρχή για να μην αντιδράσω το έκαναν μεθοδικά και ταυτόχρονα μου έβαλαν χαράτσια για να με ελαφρύνουν από τον υπόλοιπο μισθό.
 Το τραγελαφικό είναι να ακούω ότι τον Ιούνιο έρχονται και άλλες περικοπές και νέα χαράτσια.
 Η άλλη πονηριά τους ήταν να κάνουμε τις δηλώσεις τον Ιούνιο και αφού πρώτα έχουν ολοκληρωθεί οι Εκλογές.
 Λέω πονηριά για να μην την πω διαφορετικά γιατί άλλο να ακούμε ότι θα πληρώσουμε αρκετά παραπάνω και άλλο να δούμε ότι θα πληρώσουμε τα μαλλιοκέφαλα μας με μικρότερο δηλωθέν εισόδημα από το προηγούμενο.
 Σκέφτηκαν να περάσουν πρώτα οι εκλογές κερδίζοντας ότι ψήφους μπορούν από τους αφελείς και μετά ας τους έρθει η ψυχρολουσία.
 Για του λόγου το αληθές με αποδοχές κατά πολύ λιγότερες από την προηγούμενη δήλωση, με την ίδια ακριβώς δηλωμένη περιουσιακή κατάσταση με ένα πρόχειρο υπολογισμό και με τις αποδείξεις που πρέπει να προσκομίσω στο ακέραιο θα πρέπει να πληρώσω 2.700 ευρώ την ώρα που πέρυσι πλήρωσα 250 ευρώ.
 Αν συνυπολογίσω τις υπάρχουσες κρατήσεις του χρόνου που μου έχουν παρακρατηθεί  (5000 ευρώ και πάνω) και τα χαράτσια που ξεφυτρώνουν σαν δηλητηριώδη μανιτάρια, στο τέλος θα μου στείλουν και πρόστιμο γιατί καταφέρνω να ζω εγώ και η οικογένεια μου!  
 Φανταστείτε για πόσο λίγο γλύτωσα το εγκεφαλικό και αυτό προσωρινά έως ότου μου επιβεβαιώσει το ακριβές ποσό ο λογιστής μου και τότε όχι μόνο εγκεφαλικό θα πάθω αλλά και έμφραγμα ταυτόχρονα.
 Φυσικά δεν θα είμαι ο μόνος που θα υποστώ αυτήν την φορολογική βαρβαρότητα την ώρα που δεν μπορούμε καλά καλά να βάλουμε σε τάξη την ζωή μας με τις συνεχόμενες φοροεπιδρομές.
 Το θέμα μου είναι ότι αυτοί που τα έχουν θα έχουν καλύτερη φορολογική αντιμετώπιση από εμάς τους θνητούς εργαζόμενους σε ένα εργασιακό περιβάλλον που δεν ξέρεις αύριο τι σου ξημερώνει και που όσο μας κόβουν μισθούς και συντάξεις τόσο περισσότερα θα πληρώνουμε σε φόρους και χαράτσια.
 Φανταστείτε οι δηλώσεις να ήταν πριν τις εκλογές πόσοι ακόμα θα τους μαύριζαν!
 Το «κλειδί» των εκλογών της 6ης Μαΐου βρίσκεται σε αυτούς που το 2009 ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και σήμερα είναι απογοητευμένοι, προβληματισμένοι, αναποφάσιστοι και επιφυλακτικοί, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
 Θα συμπληρώσω ότι βρίσκετε και σε αυτούς που ενώ πίστευαν τον ίδιο στις προηγούμενες εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ και τον είδαν να χάνει από τον κ. Παπανδρέου ψήφησαν ξανά ΠΑΣΟΚ και απογοητεύτηκαν όχι μόνο από τον κ. Παπανδρέου που το υπολόγιζαν αλλά από την δική του συμμετοχή στο έγκλημα κατά της Ελλάδας που ο ίδιος μας το παρουσιάζει ακόμα και τώρα σωτηρία.    
 Ζήτησε συγνώμη και τους ζητάει να τον εμπιστευθούν, να ψηφίσουν και πάλι το ΠΑΣΟΚ, να στηρίξουν το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που προτείνει για αποδέσμευση της χώρας από το Μνημόνιο σε τρία χρόνια.
 Αλήθεια πότε λένε οι δανειστές μας ότι θα αποδεσμευτούμε από τα μνημόνια;
 Πως θα τον εμπιστευθούν που ο ίδιος με την υπογραφή του στις επιταγές των Τροϊκανών δήλωσε ότι θα τους υπακούει πιστά και θα τηρεί τα μνημόνια;
 Πως θα αλλάξει τα λάθη που υπόγραψε κατά της χώρας του;
 Ο ίδιος θα εργάζονταν με μισθό που μόλις και με την βία φθάνει για τα χαράτσια  χωρίς να αντιδράσει, χωρίς να επαναστατήσει και με μέλλον δυσοίωνο ;
 Στις εκλογές της 6ης Μαΐου πραγματικά όπως είπε «Οι Έλληνες πολίτες κρατούν στα χέρια τους το μέλλον μιας γενιάς», μιας γενιάς που οι πολιτικοί μας την σκότωσαν και παρόλα αυτά προσπαθούν να μας κοιμίσουν και να τους δώσουμε άφεση ξανά ώστε να μας … ξανασώσουν!
 Τέτοια σωτηρία με μνημονιακά εμβόλια θανάτου δεν τα θέλουμε!
 Ξυπνήσαμε και θα σας ανταποδώσουμε τον πόνο που μας δώσατε.
 Αν και στην πραγματικότητα δεν μπορείτε να νιώσετε τον πόνο που μας σπείρατε.
 Μαζί με εμάς τους Έλληνες ξυπνάνε και οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι, οι Γάλλοι και οι Ιταλοί που βλέπουν το μέλλον τους δυσοίωνο και τους κόπους τους να μη πιάνουν τόπο.
 Ξυπνήσαμε και σας κάνουμε εσάς το ερώτημα: Πληρωνόμαστε ως εργαζόμενοι ή πληρώνουμε το κράτος επειδή εργαζόμαστε και μας τιμωρεί;
 Απαντήστε εσείς τον γρίφο που μας βάλατε.
 Με την ευκαιρία της επικαιρότητας θα ήθελα να πω την άποψη μου για  το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα Αττικής.
 Την ώρα που Έλληνες συνάνθρωποι μας βρίσκονται πεινασμένοι στους δρόμους και άστεγοι εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης που οδήγησαν τον αριθμό αυτό των αστέγων να πολλαπλασιαστεί θα προτιμούσα η Αμυγδαλέζα να γίνει προσωρινό κέντρο αστέγων που στα νέα αυτά λυόμενα σπίτια θα στεγάζονται αυτοί οι άνθρωποι και τα catering θα ταΐζουν αυτούς τους ανθρώπους που πλέον το ίδιο το κράτος τους οδήγησε στα παγκάκια και στις στοές απόκληρους.-

Κ.Α.
fylakhkerkyras.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών