1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2017

Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Για λάθος επιλογή ας κοιτάξουμε τον καθρέπτη μας


«Απόλυτη προστασία των χαμηλοσυνταξιούχων και των χαμηλόμισθων»
Τα λόγια αυτά είναι του κ. Βενιζέλου από πρόσφατες δηλώσεις του πλέον ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
Με τα μνημόνια που έχουν υπογράψει δυστυχώς δεν υπάρχει απόλυτη προστασία αλλά απόλυτη φτώχια.
Η υποταγή στους δανειστές και στους όρους αυτών έχει φέρει την εξαθλίωση στους πολίτες.
Ξεχνούν βέβαια έντεχνα πρόσφατες δηλώσεις τους που λένε για τήρηση των όσων έχουν υπογράψει και αρχίζουν τα προεκλογικά τους παραμύθια.
Ποιος πιστεύει πλέον ότι θα υπάρξει απόλυτη προστασία των χαμηλοσυνταξιούχων και των χαμηλόμισθων όταν αυτά που έχουν υπογράψει και μόνο τους αναιρούν;
Μήπως δεν διάβασαν ξανά τι υπέγραψαν με το 2ο μνημόνιο;
Μήπως δεν διάβασαν για μισθούς Βουλγαρίας;
Ποιος θα τους πιστέψει την ώρα που εδώ και μήνες βλέπουμε μόνο περικοπές μισθών και συντάξεων και απανωτά χαράτσια και φόρους;
Ποιος θα τους πιστέψει την ώρα που ένα αγαθό, ένα όνειρο του κάθε ανθρώπου το να αποκτήσει ένα δικό του σπίτι τείνει να γίνει κατάρα αφού οι απανωτοί φόροι και τα χαράτσια σε αυτό έρχονται να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο αυτούς που με δάνεια και στερήσεις προσπάθησαν ή προσπαθούν να το αποκτήσουν;
Κάτι που παλιά ήταν ευχής έργο έγινε πλέον κατάρα.
Μας έσωσαν και μας σώζουν καθημερινά από την πτώχευση και αυτό φαίνεται από τα λουκέτα σε μαγαζιά και επιχειρήσεις και 1000 ανέργους καθημερινά να προσθέτονται ώστε το ρεκόρ ανεργίας (21,8%) να καταρρίπτεται συνέχεια.
Οι αυτοκτονίες πολλαπλασιάζονται και οι πολιτικοί μας σφυρίζουν αδιάφορα συνεχίζοντας το παραμύθι της σωτηρίας μας.
Τα προεκλογικά παραμύθια που θα προσπαθήσουν να μας πλασάρουν θα μεγαλώνουν σιγά σιγά όσο θα φτάνει η ώρα της κάλπης με σκοπό μοναδικό η υφαρπαγή του ψήφου μας, γνωρίζοντας ότι η εξαθλίωση του Έλληνα πολίτη θα μεγαλώνει.
Στο προεκλογικό τους παιχνίδι και οι δανειστές μας με ένθερμη της Κυβέρνησης συνεργασίας την κ. Κριστίν Λαγκάρντ να παρεμβαίνει για πολλοστή φορά στα εσωτερικά μας προσπαθώντας να κατευθύνει τα πράγματα όπως τους βολεύουν.
Εξάλλου το πλασάρει και το αγαπημένο γρανάζι τους ο κ. Παπαδήμος που στο διάγγελμα του αφού μας φλόμωσε με τις επιτυχίες και καλά της Κυβέρνησης του, μας είπε για την επιτυχημένη συνεργασία των κομμάτων που παραμέρισαν τις διαφορές τους και τις γέφυρες ελπίδας και ευκαιριών που δημιούργησαν.
Μάλλον δεν ζει στην Ελλάδα ο άνθρωπος για να βλέπει τέτοιες γέφυρες!
Ας γεφυρώσουν τουλάχιστον τους μισθούς και τις συντάξεις με τους … φόρους και τα χαράτσια γιατί σε λίγο τα χαράτσια θα υπερβαίνουν τους μισθούς.
Μιλάνε και οι δύο αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων (ας τα πούμε προς το παρόν ακόμα μεγάλα) και προσπαθούν να κερδίσουν τους πολίτες που έχουν πνιγεί από τα δάνεια που πλέον δεν μπορούν να τα εξυπηρετήσουν από τις βίαιες μειώσεις των μισθών τους, ότι θα γίνουν ρυθμίσεις, διευκολύνσεις και όλα τα συναφή, αλλά με λόγια αόριστα και χωρίς κάτι ουσιαστικό.
Παρότι ο κ. Βενιζέλος μας είπε ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κ. Ράπανο ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη διευθέτηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, βλέπουμε ναι μεν οι τράπεζες να καλούν για ρυθμίσεις τέτοιων δανείων αλλά με όρους σκληρούς και επιτόκια εξωφρενικά έως και τοκογλυφικά που θα τους αποφέρουν ακόμα μεγαλύτερο κέρδος και με τον δανειζόμενο στο όριο της κατάσχεσης.
Αν οι όροι και τα επιτόκια δεν γίνουν γήινα και ανθρώπινα και από ότι ακούμε με τις ευλογίες της Τρόικας που πιέζει για άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, θα έχουμε δράματα με τους πολίτες να χάνουν τα σπίτια τους για ψίχουλα και τα σπίτια αυτών στα χέρια των ολίγων και σε τιμή ευκαιρίας.
Καθολική υγειονομική προστασία- Δεν πρέπει να υπάρχει κανείς Έλληνας και ιδίως κανένας άνεργος ή φτωχός πολίτης με χαμηλό εισόδημα που να μην έχει πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, είπε ο κ. Βενιζέλος.
Εδώ δεν έχουμε εμείς που πληρώνουμε υγειονομική προστασία χωρίς να πληρώσουμε και μας μιλάει για καθολική μάλιστα υγειονομική προστασία για όλους!
Αμ πώς να δουν τις ουρές στα νοσοκομεία γιατί η ασφάλεια μας πλέον απορρίπτεται από την πλειοψηφία των γιατρών, πώς να το δουν αυτό αφού εάν αρρωστήσει κάποιος πολιτικός γίνεται πανικός και πέφτουν πάνω του 50 γιατροί!
Αμ δεν έχουμε κύριοι την δική σας αντιμετώπιση.
Πάντως, τι σου είναι τα προεκλογικά παιχνίδια!
Τα πάντα που σου υπόσχονται και σου τάζουν ηχούν ωραία στα αυτιά μας και μετεκλογικά … άνθρακας ο θησαυρός.
Αν κάνουμε μία αναδρομή σε προεκλογικές υποσχέσεις από το παρελθόν, οι Ελλάδα δεν θα ήταν τώρα Βουλγαρία αλλά Αραβικό Εμιράτο και με τους πολίτες της να ζουν άνετα και χωρίς άγχος.
Μια ζωή στο ψέμα και στο τέλος πάντα την πληρώνουν οι μη έχοντες και όλα αυτά για την Πρωθυπουργική καρέκλα.
Το μέλλον είναι στα χέρια μας και σε καμία Λαγκάρντ, Τρισέ, Μέρκελ, Σαρκοζί, Γιουνκερ, Σόιμπλε, Μπαρόζο και λοιπών αρπακτικών που εξουσιάζουν τους πολιτικούς μας.
Δεν μπορούν να εξουσιάσουν το χέρι μας την ώρα της κάλπης.
Η επιλογή είναι δική μας αποκλειστικά άρα την επόμενη των εκλογών για λάθος επιλογή ας κοιτάξουμε τον καθρέπτη μας.-

Κ.Α
fylakhkerkyras.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ένα πρώτο βήμα, ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών