1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Το πρόγραμμα των Απεργιακών Κινητοποιήσεων της Ε.Σ.Υ.Κ

     Ε.Σ.Υ.Κέρκυρας                                                                         Κέρκυρα 11/1/2012
                                                                                                          
Το Δ.Σ. της Ένωσης μας και μετά από Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σας ενημερώνει ότι αποφασίστηκε ομόφωνα να προβούμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

 Το πρόγραμμα των Απεργιακών Κινητοποιήσεων:
 Πέμπτη   19/1/12 & Παρασκευή 20/1/12 48ωρη Απεργία
 Πέμπτη   26/1/12 & Παρασκευή 27/1/12 48ωρη Απεργία
 Από την Δευτέρα 30/1/12  επαναλαμβανόμενες  24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις

   Κατά την διάρκεια της απεργίας δεν θα γίνουν :
1)      Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων.
2)      Επισκεπτήρια συνηγόρων.
3)  Παραλαβές & Μεταγωγές κρατουμένων, πλην εκτάκτων ιατρικών περιστατικών & μεταγωγών για δίκη λόγω παραγραφής.

Αποφυλακίσεις καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες της Φυλακής θα γίνονται κανονικά και για το σκοπό αυτό, καθώς και για την τάξη και ασφάλεια του καταστήματος, όλα τα μέλη μας θα εργασθούν κανονικά.
                                  
 Απεργούμε γιατί:

1) Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια προς την οικονομική εξαθλίωση και  αδυνατούμε να αντεπεξέλθουμε στις οικογενειακές καθημερινές μας υποχρεώσεις, τις δανειακές αλλά και τις φορολογικές  μας υποχρεώσεις και ότι η εργασία μας πλέον δεν έχει την πρέπουσα αμοιβή παρότι δεν ήμασταν ποτέ από τους προνομιούχους ΔΥ, το αντίθετο θα λέγαμε. 

2)  Το πλαφόν στην αποζημίωση νυκτερινής εργασίας (περίπου 2 ευρώ την ώρα) έχει ως αποτέλεσμα να δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την είδη ελλιπή επίβλεψη του καταστήματος κατά την διάρκεια της νυκτερινής βάρδιας αφού έχει μειωθεί το ανθρώπινο δυναμικό από τις νυκτερινές υπηρεσίες .

3) Η μη κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στο Ιατρικό προσωπικό, της Κοινωνικής Υπηρεσίας και των θέσεων προσωπικού Φύλαξης, αλλά και το αδιανόητο για το είδος της εργασίας μας να ισχύει το καθεστώς 10 συνταξιούχοι για 1 πρόσληψη έχει ως αποτέλεσμα τον κορεσμό στο υπάρχον προσωπικό που αγωνίζεται να αντεπεξέλθει στην τήρηση της τάξης και ασφάλειας αλλά και να καλύψει ανάγκες των κρατουμένων που σαφώς και δεν είναι στην αρμοδιότητα μας.
 
4) Υπάρχει έλλειψη υλικοτεχνικών μέσων προφύλαξης των εργαζομένων παρότι το έχουμε επισημάνει επανειλημμένα.

5) Η μη έγκαιρη καταβολή των νυκτερινών και εξαιρέσιμων σε βαθμό υπερθετικό έχει επιβαρύνει την ήδη άθλια οικονομική μας κατάσταση.

6) Ο αριθμός των κρατουμένων τις περισσότερες φορές υπερβαίνει κατά πολύ περισσότερο την μέγιστη δυναμικότητα των καταστημάτων με συνέπεια να επιβαρύνεται η διαβίωση των κρατουμένων, να υπάρχουν τριβές μεταξύ των τροφίμων αλλά και επιθετικές τάσεις κατά του προσωπικού.

7) Τα υπό παράδοση νέα καταστήματα δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν με προσωπικό που θα αποσπαστεί διότι αυτό για τους υπαλλήλους που θα το υποστούν θα είναι η χαριστική βολή, ιδιαίτερα αυτή την δεδομένη στιγμή που η οικονομική μας κατάσταση είναι στα Τάρταρα πόσο δε περισσότερο όταν με αυτό τον μισθό θα πρέπει να συντηρήσει τον εαυτό του εκεί που θα αποσπαστεί αλλά και την οικογένεια του στο τόπο κατοικίας του.
 Άρα θα πρέπει να προκηρυχτεί άμεσα (από χτες) διαγωνισμός για τον διορισμό υπαλλήλων που θα επανδρώσουν τα νέα καταστήματα.

8) Υπάρχει έλλειψη πρόνοιας για περιστατικά όπως του συνάδελφου Λαχανά που τραβάει ένα ψυχολογικό, σωματικό, οικογενειακό  και δυσβάσταχτα οικονομικό Γολγοθά χωρίς την ανάλογη βοήθεια από την πολιτεία. Έχουν γίνει σαφώς βήματα αλλά υπολείπονται της πραγματικότητας.

9) Το επίδομα παραμεθόριων προβληματικών περιοχών θα πρέπει να καταβάλλεται και σε εμάς για τους ευνόητους λόγους της γειτονίας μας με την Αλβανία και ότι αυτό συνεπάγεται.

 Γνωρίζουμε απόλυτα την δεινή οικονομική κατάστασης της χώρας αλλά δεν  ευθυνόμαστε γι’ αυτό εμείς οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι που εργαζόμαστε σε ένα τέτοιο περιβάλλον και κάτω από συνθήκες που δεν μπορεί να διανοηθεί κανένας άλλος πλην των εργαζομένων στα Καταστήματα Κράτησης.
Δεν είναι δυνατόν όλοι να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι χωρίς καμία διάκριση.

 Ζητάμε την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας μας με ότι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή έναν αξιοπρεπή μισθό και μία πολιτεία να ακούσει τα όσα φωνάζουμε όλα αυτά τα χρόνια ώστε να μπορέσουμε να προστατέψουμε την ζωή μας ως εργαζόμενοι αλλά και την ζωή των εγκλείστων.

                       Ε. Σ. Υ. Κέρκυρας                        
                                                                 


               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών