1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Πριν τις έρευνές ήλθαν τα δημοσιογραφικά πορίσματα για το περιστατικό στον Κορυδαλλό!


Μετά την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης το ρίξαμε στις συνθήκες κράτησης, στις άδειες, στις αναστολές και στις ποινές των κρατουμένων.
 Έλεος!!!
 Να κινδυνεύουν συνάδελφοι μας με μισθό 800 ευρώ και από πάνω να μας κοροϊδεύουν ότι γίνανε όλα για τις συνθήκες κράτησης και να μας ετοιμάζουν αιτήματα που απαιτούν να υλοποιηθούν.
 Να τιμωρηθούν οι πρωταίτιοι και όσοι συμμετείχαν με τις ανώτατες ποινές που  νομοθετήθηκαν και ισχύουν για θέματα ομηρίας ώστε να αποτραπούν στο μέλλον τέτοια περιστατικά.
 Η ψυχολογική κατάσταση που βιώνει ο υπάλληλος ως όμηρος είναι τέτοια που με λόγια δεν περιγράφεται και είναι κάτι που τον ακολουθεί σε όλη του την ζωή.
 Το έχω ζήσει αυτό το συναίσθημα ως όμηρος για τρεις ημέρες το 1996 και μαζί με εμένα και η οικογένεια μου.
 Η ομηρία αυτή με την επιθυμητή κατάληξη της απελευθέρωσης αν και σύντομη θα αφήσει κατάλοιπα στους συναδέλφους που τους εύχομαι να το ξεπεράσουν όσο μπορούν σύντομα.
 Η πολιτεία θα πρέπει να βγάλει τις παρωπίδες και να σταθεί υλικοτεχνικά, οικονομικά και ηθικά στους Σωφρονιστικούς υπαλλήλους που με πενιχρές αποδοχές και κάτω από αντίξοες συνθήκες εργασίας προσπαθούν να σταθούν στο ύψος τους.
 Δεν μπορεί να υπάρχει καμία έκπτωση σε θέματα ασφαλείας των Καταστημάτων και κατ’ επέκταση των υπαλλήλων και των κρατουμένων και παράλληλα θα πρέπει να σταματήσει αυτός ο κατ’ εξακολούθηση μισθολογικός βιασμός που βιώνουμε.
 Όσο για τους ειδήμονες δημοσιογράφους σε θέματα Φυλακών που ακόμα καλά καλά δεν άρχισε η έρευνα για τον τρόπο εισαγωγής του όπλου στο κατάστημα και στα χέρια των κρατουμένων άρχισαν να ρίχνουν την ευθύνη στο μόνιμο και εύκολο θύμα στους υπαλλήλους, θα πρότεινα να περιμένουν το επίσημο πόρισμα και να μη προβαίνουν σε εικασίες, μαντείες ή να στηρίζονται σε λεγόμενα εγκλείστων που μάλιστα συμμετείχαν στα γεγονότα.
 Πριν αρχίσουν τις κατηγορίες ας αναλογιστούν τι βίωσαν οι υπάλληλοι όμηροι με ένα όπλο στραμμένο επάνω τους και τις ώρες αγωνίας των συγγενών τους.
 Ο κρατούμενος περιμένεις να σου πει την αλήθεια για το πως μπήκε το όπλο ή αν του το έδωσε συγγενής του στο επισκεπτήριο;
  Το τι εφευρίσκουν οι κρατούμενοι για να περαστούν απαγορευμένα αντικείμενα στα καταστήματα δεν μπορεί να το φανταστεί νους.
 Πέραν από τις συνηθισμένες μεθόδους όπως οι ρίψη πάνω από το τοιχίο των καταστημάτων και το πλασάρισμα στα επισκεπτήρια από συγγενείς, έχουμε δει κινητά στο εσωτερικό πατάτας  χωρίς να διακρίνεται καν η παρέμβαση αυτή, σε παπούτσια καθώς και αποσυναρμολογημένα κομμάτι κομμάτι σε διάφορα πράγματα ακόμα και σε απόκρυφα σημεία του σώματος τους.
 Αυτό όμως δεν είναι πιασάρικο δημοσιογραφικά και χωρίς την παραμικρή αναστολή ή εξακρίβωση θεωρούν έγκυρα τα όσα τους δηλώνουν οι κρατούμενοι:       
«Το όπλο το βρήκαμε όπως βρίσκουμε τα πάντα εδώ μέσα - και τα κινητά και όλα»,  και να αμέσως το δημοσιογραφικό πόρισμα ότι με τα λεγόμενα του κρατουμένου διαψεύδονται ταυτόχρονα πληροφορίες που ανέφεραν ότι το όπλο είχε καταφέρει να το περάσει στο επισκεπτήριο συγγενικό πρόσωπο ή ότι «έδειξε» προς τα κυκλώματα που δρουν στις φυλακές και εφοδιάζουν τους κρατουμένους αντί αδράς αμοιβής με ότι ζητούν, με το δάκτυλο να δείχνει ως ντίλερ υπαλλήλους.  
 Καλό θα είναι να περιμένουν την έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η απόπειρα απόδρασης και η ομηρεία καθώς και ο τρόπος εισαγωγής του όπλου που όπλισε το χέρι κρατούμενων.
 Να είστε σίγουροι ότι αν υπάρχει κάτι μεμπτό πρώτα οι ίδιοι οι υπάλληλοι θα το επικρίνουν ωμά και δημόσια και ας μη ξεχνούν ότι το όπλο σημάδευε υπαλλήλους.-

Κ.Α
fylakhkerkyras.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών