1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Συγχαρητήρια στους συναδέλφους στο Κ.Κ.Κορυδαλλού που έκαναν το καθήκον τους


 Μετά την απόπειρα απόδρασης κρατουμένων από το τούνελ που είχαν φτιάξει στο Κ.Κ.Κορυδαλλού (30-8-11) και ανακάλυψαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ο Πρόεδρος των
Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας Αντώνης Αραβαντινός είχε τονίσει ότι «ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ», και συνέχισε:
 Μετά τους περιορισμούς του μεσοπρόθεσμου η κατάσταση στις φυλακές είναι εκρηκτική λόγω της έλλειψης προσωπικού. Όπως χαρακτηριστικά λέει " 10 θα φεύγουν, 1 θα διορίζεται, παρότι οι φυλακές είναι χώρος ασφάλειας δεν τον ενέταξαν στις υπηρεσίες ασφαλείας και θα έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα. Το ακόμα πιο σοβαρό πρόβλημα είναι ότι μιλάμε για ζητήματα που αγνοούν και αυτοί που έπρεπε να γνωρίζουν.
 Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ακριβώς φιλοξενούμε στις ελληνικές φυλακές. Πιο αποφασισμένους, πιο επικίνδυνους ανθρώπους, άνθρωποι που θεωρούν τη ζωή συγκρίσιμο μέγεθος, άνθρωποι που θα κάνουν τα πάντα γιατί δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Και αυτό δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμο ξέρετε".
 Θα συμπληρώσω ότι επανειλημμένα ως Υπάλληλοι έχουμε εκφράσει την ανησυχία μας για αυτήν την εξέλιξη της εγκληματικότητας μέσα στα καταστήματα και έχουμε επισημάνει ότι οι κρατούμενοι έχουν ξεπεράσει το σύστημα προ πολλού.
 Επίσης πρώτοι είχαμε εκφράσει την ανησυχία μας για την σχέση μεταξύ των δύο χώρων, ποινικών κρατουμένων και κατηγορούμενων για τρομοκρατία.
 Το είχαμε τονίσει σε συνέδρια μας με παρόντες Υπουργούς, με ανακοινώσεις μας στα ΜΜΕ και με διαβήματα στο Υπ. Δικαιοσύνης.
 Έχουμε κάνει λόγο για κρατούμενους βραδυφλεγείς βόμβες στα καταστήματα κράτησης της χώρας και όχι μόνο στον Κορυδαλλό.
 Το θέμα μας είναι ότι δεν μας έλαβαν υπόψη τους οι καθ’ ύλην αρμόδιοι που συνεχίζουν στο βωμό της οικονομικής αναδιάρθρωσης και της Τρόικας να αδυνατίζουν το σύστημα φύλαξης αντί να το επεκτείνουν και να το αναβαθμίζουν παρά τις συνεχόμενες οχλήσεις και προτάσεις μας.
 Είναι δυνατόν η νυχτερινή επίβλεψη καταστημάτων να γίνεται με μειωμένο προσωπικό και να αφαιρείται για παράδειγμα στην Κέρκυρα ο νυχτερινός υπάλληλος του κεντρικού ελέγχου οπτικής παρακολούθησης που είναι στην ουσία τα αυτιά και τα μάτια του καταστήματος;
 Η οικονομική αναδιάρθρωση σαφώς και πρέπει να γίνει αλλά όπου πρέπει και χρειάζεται και χωρίς να έχει αντίκτυπο σε υπαλλήλους με υψηλό εργασιακό κίνδυνο.
 Δεν προσπαθώ να καπηλευτώ το χρονικό και την στιγμή αλλά οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι είναι ίσως οι λιγότερο προνομιούχοι υπάλληλοι του δημοσίου και από τους ποιο αδικημένους και ξεχασμένους από την πολιτεία.
 Δεν είναι δυνατόν και από πάνω να εργάζονται σε ένα τέτοιο περιβάλλον με πενιχρά μέτρα και μέσα για την προσωπική τους ασφάλεια!
Ο Τσάκαλος Χ. κρατούμενος - κατηγορούμενος για την συμμετοχή του στους «Πυρήνες της Φωτιάς» και ταυτόχρονα ένας από τους κρατούμενους που συμμετείχαν στην απόπειρα απόδρασης με ομηρία δήλωσε σε τηλεοπτικό κανάλι ότι : «Βρέθηκαν απέναντι σε ένα ανθρωπάκι το οποίο για τα 600 – 700 ευρώ που παίρνει, δεν δίστασε να βάλει ενέχυρο την δικιά του ζωή απέναντι σε κάποιους ανθρώπους με συγκεκριμένη συνείδηση, οπλισμένους κιόλας που πήγαν να παλέψουν για την ελευθερία τους».
 Ο συνάδελφος αυτός ναι, πραγματικά φαίνεται ανθρωπάκι με τον μισθό που παίρνει και για την εργασία που εκτελεί, αλλά ήταν ΓΙΓΑΝΤΑΣ στην ψυχή για να αποτρέψει μία απόδραση με πιθανότατα απρόβλεπτες συνέπειες.
Για άλλη μία φορά θα πρέπει να συγχαρούμε τους συνάδελφους που με κίνδυνο την ζωή τους, στην ουσία απέτρεψαν μία απόδραση που αν είχε υλοποιηθεί και οι κρατούμενοι έβγαιναν στο δρόμο και με όπλο στο χέρι μπορεί να θρηνούσαμε και θύματα  ανυποψίαστων πολιτών.-


Κωστελέτος Αντώνης
fylakhkerkyras.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών