1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Η κρίση χρέους στην ουσία δεν ξεκίνησε από την Ελλάδα


Μπορεί η αλόγιστη χρήση κοινοτικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων, οι αλόγιστες υποτιθέμενες κοινωνικές παροχές, η φοροδιαφυγή από τους έχοντες και η κακοδιαχείριση στο βωμό της εξουσίας επί σειρά ετών από τις εκάστοτε Ελληνικές κυβερνήσεις, να έβαλε ένα λιθαράκι σε αυτήν την κρίση χρέους.
 Είναι ικανή όμως η Ελλάδα με όποια λάθη και αν έγιναν να γίνει ο δήμιος του ευρώ και της ευρωζώνης;
 Φταίει πράγματι για ότι έχει συμβεί ο Γιώργος Παπανδρέου;
 Σίγουρα η πορεία της Ελλάδας προς το χάος δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο όπως προανέφερα του αποδιοπομπαίου πρώην Πρωθυπουργού μας, φέρει όμως την ευθύνη αφού προϋπήρξε καταρχήν χρόνιο γρανάζι των κυβερνήσεων που συνέβαλαν στην διόγκωση του χρέους της χώρας και περισσότερο γιατί οι ενέργειες του τα δύο αυτά χρόνια της Πρωθυπουργίας του χαρακτηρίζονται από παλινωδίες και λάθη.
 Η καθαίρεση του  από τον Πρωθυπουργικό θώκο ήταν προδιαγεγραμμένη ναι μεν από τα δικά του λάθη αλλά δεν ήταν αποκλειστικό επίτευγμα ούτε του κ. Σαμαρά όπως πιστεύει ο πρόεδρος της ΝΔ αλλά ούτε των συντρόφων του στο ΠΑΣΟΚ που από την μία τον λιθοβολούσαν και από την άλλη των χειροκροτούσαν και του έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης για να παραιτηθεί.
 Η καθαίρεση του στην ουσία είναι επίτευγμα των Ευρωπαίων Εταίρων μας και ποιο συγκεκριμένα του γαλλογερμανικού άξονα γιατί τόλμησε να τους πει ότι θα κάνει δημοψήφισμα.
 Βέβαια το δημοψήφισμα που ήθελε ο κ. Παπανδρέου ήταν σε λάθος timing.
 Δεν μπορεί να ζητάς δημοψήφισμα αφού έχεις πάρει πρώτα μία σειρά σκληρών αποφάσεων και μέτρων που ανατρέπει μέσα σε λίγους μήνες την ζωή των Ελλήνων.
 Το δημοψήφισμα θα έπρεπε να γίνει πριν και όχι μετά την υλοποίηση των προσταγών των δανειστών μας, παρ’ όλα αυτά δεν είχε καμία Μέρκελ και κανένας Σαρκοζί το δικαίωμα να φερθεί με αυτόν τον τρόπο όπως σε διεθνή ΜΜΕ ακούστηκε ότι αντιμετώπισαν τον Έλληνα Πρωθυπουργό.
 Βέβαια ο τρόπος που του μίλησαν και ιδιαίτερα ο κ. Σαρκοζί , πηγάζει από την υποτακτικότητα που επί δύο χρόνια τους προσφέρει απλόχερα ο κ. Παπανδρέου.
 Θα τολμούσαν να μιλήσουν έτσι εάν στην θέση του Γιώργου ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου;
 Πιστεύω αν και είναι ιεροσυλία η σύγκριση τους, πως δεν θα διανοούνταν ούτε να το σκεφτούν, πόσο μάλλον να το πράξουν.
 Τι θα πουν τώρα η κυρία Μέρκελ και ο κύριος Σαρκοζί που η κρίση χτυπάει την πόρτα της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, του Βελγίου, της Ισπανίας αλλά και της Γαλλίας και της Γερμανίας;
 Ποιον θα κατηγορήσουν που ενώ μπορούσαν (βέβαια με λιγότερο οικονομικό όφελος) να διαλύσουν από την αρχή τις ορέξεις των κερδοσκόπων δεν το έπραξαν;
 Η κ. Μερκελ μέχρι χτες και πριν την αποτυχημένη δημοπρασία ομολόγων για τη Γερμανία, σε μία Ευρωπαϊκή Ένωση είχε την κυριαρχία και το μεγαλύτερο οικονομικό όφελος για την χώρα της επιβάλλοντας λιτότητα σε πτωχευμένες οικονομίες.
 Ο Άγγλος Ευρωβουλευτής Nigel Farage στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είπε ότι ζούμε σε μία Ευρώπη Γερμανικής κυριαρχίας, εγώ θα έλεγα ότι έχουμε μία ιδιότυπη νέα  Γερμανική κατοχή στην Ευρώπη που χάρη στο κέρδος θέλει να ορίζει την τύχη των υπολοίπων κρατών.
 Επιθυμούν κυβερνήσεις που θα εκτελούν τις προσταγές τους και αυτό φαίνεται χαρακτηριστικά στην Πορτογαλία, την Ελλάδα και στην Ιταλία.
 Το θέμα όμως είναι πόσο θα αντέξουν οι πολίτες των κρατών αυτών στην εξαθλίωση.
 Θα πρέπει να καταλάβουν οι κύριοι Ρομπάι, Μπαρόζο και Όλι Ρεν ότι δεν είναι δεκανίκια της κυρίας Μέρκελ και ότι ο ρόλος τους είναι εντελώς διαφορετικός.
 Θα πρέπει όλοι τους να καταλάβουν ότι οι Πρωθυπουργοί των κρατών είναι εκλεγμένοι από τον λαό τους και δεν μπορούν να αποφασίζουν αυτοί αν θα τους αλλάζουν ανάλογα με το αν υπακούν ή όχι.
 Ας σταματήσουν να λένε ότι η κρίση ξεκίνησε από την Ελλάδα.
 Δεν ξεκίνησε από την Ελλάδα αλλά δημιουργήθηκε και στην Ελλάδα με την ανοχή τους και ο σκοπός ήταν ένας και μοναδικός:
 Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ.
 Το κέρδος της Γερμανίας μέσα σε δύο χρόνια χάρη στο ότι  «Ο αμαρτωλός Έλληνας πληρώνει» όπως αναφέρεται σε άρθρο των Financial Times, ανέρχεται στα 10 δισ. ευρώ από την κρίση χρέους της Ελλάδας και οι ύαινες της Ευρώπης μας ζητούν και έγγραφες δεσμεύσεις αντί να κοιτάνε να βρουν ουσιαστικές λύσεις.
 Η κρίση δεν είναι Ελληνική και αν δεν σταματήσουν να σκέπτονται κερδοσκοπικά αυτοί θα είναι που θα διαλύσουν το ευρώ και της ευρωζώνη.
 Η λύση της σκληρής λιτότητας δεν είναι η απάντηση στην κρίση αλλά η πορεία προς την διάλυση του ευρώ και δεν θα φταίει η Ελλάδα για τα δικά τους παθήματα που δεν τους έγιναν ακόμα μαθήματα.-
  
 Κωστελέτος Αντώνης
 fylakhkerkyras.blogspot.com


 Ακόμα και ο αιμοσταγής και παράφρων Χίτλερ υμνούσε το θάρρος των Ελλήνων, σήμερα αν έβλεπε την δουλικότητα μας στην Μέρκελ  θα γελούσε και θα την είχε κάνει δεξί του χέρι, αφού ότι δεν κατάφερε αυτός με τα όπλα το πράττει η ίδια στον βωμό μιας Γερμανικής οικονομικής διακυβέρνησης.
 Μία κυρία Μέρκελ ξεφτιλίζει την Ευρώπη και υποδουλώνει ως νέος Χίτλερ την Ελλάδα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών