1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

«Οι βρυχηθμοί των βουλευτών στο τέλος μετατράπηκαν σε κακαρίσματα».


Τελικά αυτή η έκφραση πάει γάντι στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
 Ακούσαμε στην βουλή τη βαριά και ασήκωτη κυρία Βάσω Παπανδρέου να παραδέχεται τις τεράστιες αστοχίες και ευθύνες της Κυβέρνησης και στο τέλος να μας λέει ότι δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη και ψηφίζει έχοντας συνειδησιακό πρόβλημα για την πορεία της χώρας.
 Δηλαδή γνωρίζει ότι οδεύουμε προς την άβυσσο αλλά βάζει την υπογραφή της για την ταφόπλακα που μας ετοιμάζουν.
 Χαρακτηριστικά τόνισε ότι «Παραπαίουμε πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά.   Έχουμε τεράστιες ευθύνες» αλλά, πάνε οι κόκκινες γραμμές που μας έλεγε η ίδια και οι άλλοι βουλευτές καθώς και ο Πρωθυπουργό μας και ισχύουν μόνο οι κόκκινες γραμμές της Τρόικας και των δανειστών μας.
 Μόνο η κ.  Κατσέλη κράτησε τα προσχήματα και δεν ψήφησε έστω το άρθρο 37 και ως συνήθως ο Πρωθυπουργός μας την διέγραψε τηρώντας την προσφιλή του τακτική,  όποιος βουλευτής πράττει αυτά για τα οποία τον ψήφησε ο λαός και όχι αυτά που επιτάσσει αυτός ως φερέφωνο της Τρόικας να διαγράφεται.
 Ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτός κρυφό καμάρι, όλοι παραδέχονται ότι χρεοκοπήσαμε και αυτός συνεχίζει να μας παραμυθιάζει περί σωτηρίας και ανάπτυξης της χώρας.
 Αρκετά κύριοι μας χρεοκοπήσατε όχι μόνο υλικά και οικονομικά αλλά περισσότερο  ΗΘΙΚΑ.  
 Οι Έλληνες πάντα ήταν υπερήφανος Λαός και βλέπουν αυτούς που εξέλεξαν να υποστηρίζουν τα δικαιώματα τους, τα πιστεύω τους, τα ιδανικά τους και προπαντός την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της χώρας τους, να τους προδίδουν.
 Το τζάμπα μάγκες που ακούστηκε στην βουλή, το έχουν ως πρόσημο οι λαλίστατοι αντιρρησίες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πριν από κάθε σημαντική ψηφοφορία που μετά μετατρέπεται στην σιωπή των αμνών.
 Ο όρος ομερτά (Omertà) αποδίδεται με την έννοια της μη συνεργασίας με τις αρχές. Στην πραγματικότητα είναι ο Νόμος της σιωπής, που η παραβίασή του πρέπει να τιμωρηθεί με θάνατο.
 Εγώ θα έλεγα ότι  ομερτά έχει επιβάλει η Τρόικα στην κυβέρνηση που την εκβιάζει ότι στις επιβολές μας σιωπάς και υπακούς ή δεν σας δίνουμε την 6η δόση (θάνατος).
 Έγινε τέτοια σύρραξη και τέτοιος ντόρος στην βουλή για μία λέξη που δεν έγινε ούτε για το ίδιο το πολυνομοσχέδιο.
 Δεν τους είπε δα και μαφιόζους ο κ. Τσίπρας, .όχι που δεν θα μπορούσε αφού για να εκλεγούν άλλα μας έλεγαν προεκλογικά και τα αντίθετα έπραξαν μετεκλογικά.
 Τώρα μπορεί να πανηγυρίζει η κυβέρνηση για την 6η δόση αφού ψήφησαν ότι μας επέβαλαν αλλά το τίμημα για τους εργαζόμενους ολοένα και μεγαλώνει.
 Ήμαστε υποχείρια των δανειστών μας και από πάνω δεν μας επιτρέπουν να συνεργαστούμε με χώρες με αναπτυσσόμενες οικονομίες όπως οι Αραβικές καθώς και την Κίνα και την Ρωσία.
 Μας θέλουν απλά και μόνο για τα δόντια τους και τρέμουν συνεργασίες με τις χώρες που προανέφερα και που πιθανότατα η Ελλάδα θα είχε μεγαλύτερο όφελος.
 Η συνεχόμενη φοροεισπρακτική επιδρομή σε αυτούς που δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν ούτε τις απαραίτητες οικογενειακές τους ανάγκες θα έχει ως αποτέλεσμα να γεννιούνται νέοι φόροι που δεν θα έχουν αντίκρισμα γιατί απλά δεν θα έχουν τα χρήματα οι άνθρωποι να τους πληρώσουν.
 Ας αναρωτηθούν οι κύριοι της κυβέρνησης, αν δεν είχαν την βουλευτική τους αποζημίωση και όλα τα άλλα που αποκομίζουν από συμμετοχές σε συμβούλια και λοιπές ελαφρύνσεις που έχουν, και είχαν ένα μισθό να πω 1700 με 2000 euro στην καλύτερη των περιπτώσεων σύνολο δύο μισθών στην οικογένεια θα κατάφερναν να ζήσουν;
 Θα κατάφερναν να κοιμηθούν σκεπτόμενοι ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις και στα χαράτσια εξόντωσης;
 Θα κατάφερναν να κοιμηθούν σκεπτόμενοι την νομοθετημένη απειλή διακοπής ρεύματος αν δεν μπορέσουν να πληρώσουν μαζί με την ΔΕΗ και το νέο χαράτσι;
 Να μη γίνομαι γραφικός σε αυτονόητα για τους κοινούς θνητούς αλλά ακατανόητα για τους «300 ΘΕΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ».  
 Η ψήφιση όλων των άρθρων ήταν επιτακτική μας είπαν και το τόνισαν και στους βουλευτές Πρωθυπουργός και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
 Η Τρόικα όμως από τα λεγόμενα εκπροσώπων της το διαψεύδουν και συμπληρώνουν ότι παρακολουθούν στενά την κατάσταση και με ανησυχία τα επεισόδια στην Αθήνα και ότι οι περίοδοι κρίσης είναι πάντα δύσκολες.
 Ειδικά όταν οι πολίτες θεωρούν ότι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν είναι άδικες και για το λόγο αυτό το ΔΝΤ έχει τονίσει στην κυβέρνηση την ανάγκη να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις με κοινωνικά αποδεκτό τρόπο και το βάρος της προσαρμογής να μοιραστεί δίκαια στην κοινωνία.
 Ποιος δουλεύει ποιον θα μου πείτε, το ΔΝΤ ή ο  Πρωθυπουργός και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης;
 Η εμπειρία μας από τα δύο χρόνια Παπανδρέου γέρνει την ζυγαριά στο μέρος του.    Καλά όμως να δουλεύει το λαό, να δουλεύει όμως και τους βουλευτές του και να του διαγράφει και από πάνω;
 Μετά την ψήφιση όλοι ζητάνε πολιτικές πρωτοβουλίες, κυβέρνηση Εθνικής ενότητας, Εθνικής συνεργασίας, δημοψήφισμα και στο βάθος εκλογές.
 Γιατί δεν επέμεναν πριν από όλες αυτές τις ψηφοφορίες που υποθήκευσαν το μέλλον το δικό μας αλλά και των παιδιών μας;
 Έστω ένα δημοψήφισμα, για την Ελλάδα ρε γαμώτο.
 Το κακάρισμα από τον βρυχηθμό έχει διαφορά.


Οι θεοί είναι άνθρωποι αθάνατοι
οι Έλληνες θεοί θνητοί.

Αριστοτέλης

Κ.Α.
fylakhkerkyras.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών