1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Έχεις δεν έχεις θα πληρώσεις προτεραιότητα το κράτος και όχι ο πολίτης.


Η κατάσταση στα οικονομικά της κάθε Ελληνικής οικογένειας καθημερινά γίνεται ολοένα και χειρότερη.
 Η φοροεπιδρομή και η … διάσωση της χώρας εξακολουθεί να βαραίνει μόνο τους σκληρά εργαζόμενους και τους Δημοσίους Υπαλλήλους που σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης φταίνε για όλα τα δεινά της χώρας.
 Κάθε λίγο και λιγάκι τα νούμερα και οι στόχοι που υποσχέθηκε η κυβέρνηση στην Τρόικα πέφτουν έξω και στην συνέχεια ο πέλεκυς πέφτει βαρύς για τον πολίτη με την εφεύρεση νέων Μεσαιωνικών φόρων που δείχνουν και την ηθική αξία αυτής της Κυβέρνησης.
 Δεν μπορεί ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης να μας λέει ότι δεν πιστεύει ούτε στο 23% της εστίασης, ούτε στο να επιβάλλονται φόροι και τέλη μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Δεν μπορεί  να μας λέει ότι στη φάση που βρίσκεται ο τόπος πρέπει να έχουμε αποτέλεσμα και ότι πρέπει να κάνουμε υπέρβαση, επίθεση και φυγή προς τα εμπρός και να μας επιβάλει όλα όσα αυτός και όλος ο κόσμος δεν πιστεύει.
 Για ποια φυγή προς τα εμπρός μας μιλάνε γιατί θα τρελαθώ!!!
 Όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι ένα ξεκάθαρο πισωγύρισμα.
 Δεν μπορώ να ακούω ότι προηγούνται οι υποχρεώσεις έναντι του κράτους σε σχέση με τις υποχρεώσεις έναντι των τραπεζών, δηλαδή τι και αν χάσεις το σπίτι σου γιατί δεν μπορείς πλέον να πληρώσεις τις δόσεις σου στην τράπεζα, θα πληρώνεις στο κράτος για να σε αφήσουν απλά να αναπνές για να μη σου φορολογήσουν και τον αέρα!!!  
 Οι τράπεζες καλά ενισχύονται κεφαλαιακά κάθε τόσο από το κράτος αλλά στους διακανονισμούς τους με τον πολίτη όχι μόνο προσπαθούν να αποκομίσουν και όσο το δυνατόν περισσότερα αλλά τις περισσότερες φορές αρνούνται και την διαπραγμάτευση.
 Η σχέση της τράπεζας με τον δανειολήπτη μου θυμίζει την σχέση της Τρόικας με την Ελλάδα που αντί να σε βοηθήσει αυτές τις δύσκολες ώρες σε φορτώνει περισσότερα και για μεγαλύτερο διάστημα χωρίς να υπάρχει διέξοδος.
 Έχει κοιτάξει κάποιος από την κυβέρνηση αυτά τα προγράμματα βοήθειας και διακανονισμού των τραπεζών;
 Σε λίγο δεν θα προλαβαίνουν τα δικαστήρια να δικάσουν τις αντιδικίες με τις τράπεζες γιατί ο αριθμός αυτός θα ξεπερνάει κάθε πραγματικότητα.
 Το τραπεζικό σύστημα πρέπει να το υπερασπιζόμαστε όπως είπε και ο κ. Βενιζέλος αλλά και από την μεριά τους οι  τράπεζες θα πρέπει να γίνουν ακόμα ποιο διαλλακτικές γιατί και τα σπίτια να κατασχέσουν δεν θα έχουν αγοραστές να τα πουλήσουν.  
 Αλλά τι διακανονισμό να κάνεις με τις τράπεζες αφού μετά από δύο με τρεις μήνες ξανά δεν θα μπορείς να αντεπεξέλθεις γιατί θα έχει συρρικνωθεί και άλλο ο μισθός σου και θα έχεις και νέους φόρους από πάνω να πληρώσεις στο κράτος γιατί δεν θα τους βγαίνουν τα νούμερα με την Τρόικα.
 Πλέον εκεί που πλήρωνες στην τράπεζα για να αποκτήσεις ένα σπίτι μετά από 30 – 40 χρόνια, η κυβέρνηση σου λέει με τις συνεχιζόμενες φορομεθοδεύσεις που σκαρφίζονται ότι, όχι το σπίτι δεν θα σου ανήκει αλλά θα ανήκει στο κράτος και θα είσαι νοικάρης μέσα στο ίδιο σου το σπίτι  και θα πληρώνεις … (φορο)νοίκι.  
 Εδώ ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει το νέο χαράτσι και αντί αυτού η κυβέρνηση απειλεί να κόψει το ρεύμα σε όσους δεν το πληρώσουν.
Από μία κυβέρνηση που βλέπει ότι ο κόσμος δεν αντέχει και συνεδριάζει εκτάκτως για νέα μέτρα και αύξηση των έμμεσων φόρων απλά και μόνο για να ικανοποιήσει τους δανειστές μας τι μπορεί να περιμένεις;
 Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτή η πολιτική της φοροκαταιγίδας και της ώθησης των εργαζομένων να τρέχουν για να συνταξιοδοτηθούν μήπως και γλυτώσουν έχει ως  αποτέλεσμα να μεγαλώνει η μαύρη τρύπα των ταμείων; 
 Αν συνδυάσουμε στα παραπάνω και τον αριθμό των ανέργων που ολοένα και αυξάνεται καθώς και τις μειώσεις μισθών, από πού θα εισπράξουν τα ταμεία;
Το κλίμα δυσπιστίας των Ευρωπαίων εταίρων για την ελληνική οικονομία είναι διάχυτο και εκφράζεται καθημερινά αφού βλέπουν τις παλινωδίες της Ελληνικής κυβέρνησης.
 Η κυβέρνηση δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
 Από μία τέτοια κυβέρνηση τι ελπίδα μπορεί να έχεις ώστε η χώρα να βγει από το τούνελ;
Για τις εξαγγελίες του κ. Σαμαρά στην ΔΕΘ θα πω ότι συμφωνώ με πάρα πολλά αλλά το ίδιο συμφωνούσαμε και προεκλογικά με τα όσα έλεγε ο κ. Παπανδρέου και  από το λεφτά υπάρχουν καταλήξαμε στην Ελλάδα που δεν έχει πάτο το βαρέλι της !!!
 Από την μεριά του ο κ. Μόσιαλος κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για «Ρεσιτάλ ανευθυνότητας», ξέχασε φαίνεται  το «Ρεσιτάλ ανευθυνότητας» του κ. Παπανδρέου προεκλογικά και ότι έταξε στους Έλληνες.
 Δεν βλέπει ότι το «Ρεσιτάλ ανευθυνότητας» του κ. Παπανδρέου συνεχίζεται μέχρι και σήμερα όταν απλά και μόνο με ολοένα και αυξανόμενα μέτρα μας λέει ότι θα σώσει την χώρα; 
 Από λόγια και υποσχέσεις άλλο τίποτα και οι δύο τους, αλλά μιλούν οι πράξεις και όχι τα λόγια.
 Ο κ. Παπανδρέου έμεινε στα λόγια και μόνο, για τον κ. Σαμαρά ο κόσμος και ο χρόνος θα κρίνει.
 Η ουσία είναι να μη είμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές.-

K.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών