1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Και ο Πρωθυπουργός μας τον χαβά του !!!


Ο λόγος του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ για ακόμα μία φορά έφερε απόγνωση στον Έλληνα πολίτη και αβεβαιότητα για το μέλλον μας.
 Ο ίδιος μόνο προεκλογικά κατάφερε ο κόσμος να τον πιστέψει ενώ από την αρχή της θητείας του έως και σήμερα δεν έπεισε καν ότι ήταν έτοιμος να αντεπεξέλθει στον δύσκολο αυτό ρόλο του Πρωθυπουργού.
 Ο ίδιος και η κυβέρνηση του αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων ώστε να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν μία τέτοια κρίση.
 Ο Πρωθυπουργός μας που κάθε λίγο και λιγάκι κάνει εξαγγελίες ότι θα σώσει την Ελλάδα και μας φορτώνει νέους φόρους, χαράτσια και περικοπές μισθών, ξεκίνησε την ομιλία του με το αν υπάρχει κάποιος Έλληνας που πιστεύει ότι δεν θα τα καταφέρουμε και απάντησε με το δικό του βέβαια μυαλό και σκεπτικό πως όχι.
 Μας είπε ότι πρέπει να τα αλλάξουμε όλα  για να επιβιώσουμε, ότι έχουμε ανακτήσει την αξιοπιστία μας στην Ευρώπη, ότι κάθε άλλη ενέργεια πέραν αυτών που πράττει θα είναι πισωγύρισμα, ότι παλεύει ενάντια στο κρατικοδίαιτο κράτος, μας είπε για συνδυασμό νέων θέσεων εργασίας και πράσινης ανάπτυξης, μας μίλησε για δίκαιη μισθολογική αντιμετώπιση των ΔΥ με το ενιαίο μισθολόγιο και αλλαγή του πειθαρχικού πλαισίου στον δημόσιο τομέα, για κεφαλαιακή στήριξη των τραπεζών, αλλαγές στην παιδία και για κράτος πρόνοιας.    
 Μία ομιλία με έναν Πρωθυπουργό που έμοιαζε σοκαρισμένος και κουμπωμένος από τις διαμαρτυρίες και τις πορείες που με απλά λόγια υποδήλωναν ότι δεν πάει άλλο.
 Ένας Πρωθυπουργός με μία ομιλία λυτή σε σχέση με παλαιότερες ομιλίες του στην ΔΕΘ που επανέλαβε τελειώνοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος και η επανεκλογή του.
 Έναν Πρωθυπουργό που «τυχαία» δεν μας είπε για το ΝΤΟΥ με το νέο χαράτσι στην τσέπη μας και μάλιστα εξασφαλισμένο αφού το βάζει στον λογαριασμό της ΔΕΗ για να είναι σίγουρος ότι θα το εισπράξει (ο κ. Βενιζέλος απέρριπτε κατηγορηματικά τα όσα επιτακτικά πράττουν σήμερα με αυτό το χαράτσι σε τηλεοπτική δήλωση του την 23-6-11). 
 Επανέλαβε ότι η Κυβέρνηση κρίνεται κάθε μέρα ενώ ο κόσμος την έχει κρίνει ανεπαρκή  προ πολλού.
 Τι άλλο να αλλάξει παραπάνω από την ολοκληρωτική μας φτωχοποίηση με όλα αυτά τα φοροεισπρακτικά μέτρα χωρίς καμία προοπτική ανάπτυξης;
 Έχει φτάσει είδη την αγοραστική δύναμη του Έλληνα στα επίπεδα του 84 και έχει ο Θεός.
 Για ποια ανάκτηση της αξιοπιστίας μας;
 Οι δηλώσεις των δανειστών μας τον αναιρούν απανωτά με αποκορύφωμα να μιλάνε ακόμα για πτώχευση μας στέλνοντας τον κόπο του Έλληνα τόσων μηνών στον κάλαθο των αχρήστων, δηλαδή η επέμβαση επέτυχε αλλά ο ασθενής απεβίωσε.
 Για ποιο δίκαιο ενιαίο μισθολόγιο μιλάει όταν αυτά που έντεχνα βγαίνουν στην δημοσιότητα δείχνουν την μισθολογική ισοπέδωση του δημόσιου υπάλληλου;
 Συμφωνούμε στην αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου στο δημόσιο αλλά θα έπρεπε να υπάρχει και δικός μας εκπρόσωπος έστω και χωρίς να έχει δικαίωμα ψήφου στην πειθαρχική απόφαση.
 Ποια ανάπτυξη γίνεται με το ξεπούλημα κερδοφόρων κρατικών επιχειρήσεων όπως ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ και εταιρίες ύδρευσης;
 Για ποιες νέες θέσεις εργασίας με την είσοδο ξένων επιχειρήσεων για την πράσινη ανάπτυξη (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες κλπ) όταν αυτές οι επιχειρήσεις απασχολούν το δικό τους ανθρώπινο δυναμικό;
 Για ποια πάλη με το κρατικοδίαιτο κράτος αυτό που για τους ψήφους και μόνο δημιούργησαν τα δύο μεγάλα κόμματα και δη το ΠΑΣΟΚ που έχει την μερίδα του λέοντος στην εξουσία;
 Την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών την έχουμε ζήσει και στο παρελθόν και θα την ξαναζήσουμε και στο μέλλον αλλά οι κάνουλες από αυτές παραμένουν κλειστές για τους απλούς πολίτες.
 Που είναι η βοήθεια των δανειοληπτών που αδυνατούν να πληρώσουν πλέον τις υποχρεώσεις τους;
 Τις αλλαγές στην παιδία τις βλέπουμε με σχολικές συμπτύξεις και υπεράριθμους μαθητές σε κάθε τάξη, μαθητές χωρίς βιβλία, και καταλήψεις ως επικρότηση των αλλαγών που μας είπε ο Πρωθυπουργός.
 Κράτος πρόνοιας υπάρχει για τους έχοντες και για τους ΄… άρχοντες του τόπου και μόνο γιατί για τους απλούς θνητούς αν δεν έχεις χρήμα πας σαν το σκυλί στο αμπέλι .
 Να μην ξεχάσουμε και την προτροπή του προς τους πολίτες να πληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις προς το κράτος και να είναι συνεπείς την ώρα που το ίδιο το κράτος δεν είναι εντάξει με τις δικές του υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους.   
 Για παράδειγμα οφείλει στους Σωφρονιστικούς Υπάλληλους που εργάζονται σε ένα πολύ ωραίο και ακίνδυνο περιβάλλον δεδουλευμένα μηνών και ένα εκλογικό επίδομα των 150 euro που έχουμε … ξεχάσει από ποιες εκλογές ήταν.   
 Όσο για το ότι δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος και η επανεκλογή του θα πω ότι  το όνειρο του να γίνει Πρωθυπουργός που και έγινε πραγματικότητα ήταν επιστημονικής φαντασίας, η επανεκλογή του μετά από τις πράξεις του και τα έργα του θα είναι ταινία θρίλερ και πιστεύω ότι ούτε εμείς, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ίδιος δεν θέλει να το δει.
 Τέλος θα πρέπει η ανοχή και η ήπια αντιμετώπιση των συνδικάτων να σταματήσει  γιατί ο κόμπος έφτασε στο χτένι και οι εργαζόμενοι δίκαια διαμαρτύρονται για κομματοσυνδικαλιστές.
 Η τσέπη του εργαζόμενου όταν είναι άδεια δεν έχει χρώμα ούτε μπλε, ούτε πράσινο.-    
  
Κ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών