1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Η Λύση στα χέρια του Λαού


Αρέσει δεν αρέσει στην Κυβέρνηση θα πρέπει να δοθεί στους Έλληνες η δυνατότητα  να αποφασίσουν για το μέλλον τους και αυτό θα γίνει μόνο με την προσφυγή στις κάλπες.
 Το τρένο Ελλάδα έχει ήδη εκτροχιαστεί, σέρνετε και σταμάτημα δεν έχει.
 Ο λαός στις προηγούμενες εκλογές ψήφησε με άλλες υποσχέσεις και δεσμεύσεις οι οποίες και παρέμειναν προεκλογικές και μόνο δεσμεύσεις.
 Η κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ ως κόμμα και ως ιδεολογία έχει ξεφύγει και από τα ποιο νοσηρά σενάρια.
 Η κοροϊδία έως σήμερα καλά κρατεί περί μέτρων σωτηρίας της Ελλάδας την ώρα που ξένοι οίκοι και διεθνείς οικονομολόγοι λένε ότι η φοροεισπρακτική τακτική είναι απλά και μόνο αδιέξοδη.
 Ήρθε και η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής που υπογραμμίζει ότι η δυναμική του χρέους είναι ανεξέλεγκτη και έδωσε ακόμα ένα χαστούκι στην Κυβέρνηση.
 Στο 8,8% του ΑΕΠ θα διαμορφωθεί το έλλειμμα έναντι στόχου 7,6%.
 Οι αποκλίσεις, οφείλονται σύμφωνα με την έκθεση στα μειωμένα έσοδα και λιγότερο στην υπέρβαση των δαπανών.
 Η αρνητική πορεία των εσόδων, οφείλεται στη σημαντική μείωση των εισοδημάτων, στη νέα φορολογική κλίμακα, στα μέτρα που μειώνουν τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος, στην ανεργία, στην μεγαλύτερη του αναμενόμενου ύφεση και στην εντατικοποίηση της φοροδιαφυγής. 
 Η πορεία του προϋπολογισμού είναι ιδιαίτερα ανησυχητική καθώς η εξέλιξη του πρωτογενούς ελλείμματος αυξήθηκε στο 2,4% από 1,5% το 2010 και η ύφεση θα είναι μεγαλύτερη του αναμενομένου, κάθε πέρσι και καλύτερα.
 Η έκθεση καταπέλτης απλά και κατανοητά λέει ότι δεν φτάνουν τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου και ότι οι θυσίες μας πάνε στράφι και θα πρέπει να απαιτηθούν και νέα σκληρότερα μέτρα, κάτι που επανειλημμένα έχει κάνει ο Πρωθυπουργός μας αναιρώντας τις προηγούμενες δεσμεύσεις του.
 Η κίνηση Βενιζέλου μπορεί να έσωσε τον  Πρωθυπουργός από τον διασυρμό αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να σώσει την Ελλάδα.
 Οι προγενέστερες λάθος κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου και του τότε οικονομικού επιτελείου του δυστυχώς δεν μπορούν να επανορθωθούν όσο και όποιες φιλότιμες προσπάθειες και αν καταβάλει ο κ. Βενιζέλος.
  Σε δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος είπε ότι  τίποτα δεν θα ήταν πιο βλαπτικό και υπονομευτικό για τη χώρα από το να προκαλέσουμε οποιουδήποτε είδους πολιτική αστάθεια ή αβεβαιότητα και ότι η πολιτική σταθερότητα είναι από τα ελάχιστα πλεονεκτήματα που διαθέτει αυτή τη στιγμή η χώρα, αλλά το θέμα είναι ότι η πολιτική αστάθεια και η αβεβαιότητα υπάρχει εδώ και μήνες και την δημιούργησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με τις αστοχίες και τις παλινωδίες του.
 Δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να το καλύψει ο κ. Βενιζέλος ότι και αν πει.  
Την αποτυχία του κ. Γιώργου Παπανδρέου δεν μπορεί και δεν είναι δυνατό να την επωμιστεί ο κ. Βενιζέλος, ας μη καεί ίσως το ισχυρότερο χαρτί για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.
Πριν τις  Εκλογές ο κ. Παπανδρόυ Γ. πίεζε τον τότε Πρωθυπουργό να πάει σε  εκλογές για να σώσει την Ελλάδα ο ίδιος και τελικά την ναυάγησε, τώρα ως άλλος μεσσίας και με άλλες ιδέες τις οποίες και μας γνωστοποίησε ο κ. Σαμαράς ζητάει από τον κ. Παπανδρέου το ίδιο για να σώσει αυτός την Ελλάδα.
 Ελπίζω να μη κάνει και αυτός τα ίδια και χειρότερα αφού πάει και διαπραγματευτεί το πρόγραμμα του κόμματος του με τους Ευρωπαίους «Φίλους μας» και γυρνώντας ρίξει την ευθύνη στους προκατόχους του και μας πει ότι δυστυχώς έκανε τα πάντα, έδωσε μάχη αλλά αυτά που υπόγραψε ο κ. Παπανδρέου μας δεσμεύουν και δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά.
 Τότε θα είμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές. Ή μπορείς ή δεν μπορείς, θα γίνεις Πρωθυπουργός για την ουσία ή ντε και καλά για τον τίτλο; Χορτάσαμε Μεσσίες!      
 Η ουσία είναι μία ότι όπως βαδίζουμε σήμερα το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, η πολιτική που ασκείται μόνο δεινά στον οικονομικό και οικογενειακό προϋπολογισμό έχει φέρει και η τρύπα χρέους ολοένα και μεγαλώνει.
 Την λύση θα την δώσει ο Λαός της Ελλάδας και όχι μία κυβέρνηση με Πρωθυπουργό που δεν υλοποίησε τίποτα από ότι υποσχέθηκε.

Κ.Α.
fylakhkerkyras.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών