1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Αναδρομή από την σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών έως σήμερα

 Σιγά σιγά και βασανιστικά ο Αύγουστος οδεύει στο τέλος του.
 Ο χειμώνας για την Ελλάδα και τους Έλληνες έρχεται βαρύς με αυξήσεις φόρων, ΦΠΑ, πετρελαίου, νέο χαράτσι στους μισθούς και στις συντάξεις, ανεργία ρεκόρ,  προβλήματα στον χώρο της παιδείας (ο Θεός να την κάνει παιδεία), με επικείμενες κινητοποιήσεις από τους εκπαιδευτικούς και γενικά τους δημοσίους υπαλλήλους που η κατρακύλα και το ψαλίδισμα του μισθού σταματιμό δεν έχει με αποκορύφωμα το ενιαίο μισθολόγιο που αναμένεται να είναι μισθολόγιο πείνας και άλλα πολλά, γιατί οι εκπλήξεις της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου σταματιμό δεν έχουν.
 Ας μη ξεχνάμε και τις εξαγγελίες που θα κάνει στην Έκθεση Θεσσαλονίκης, όλοι πλέον γνωρίζουμε τι γίνεται όταν ο Πρωθυπουργός μας κάνει βαρυσήμαντες δηλώσεις, η συντέλεια στην … τσέπη του μεσαίου και μικρομεσαίου. 
 Αλλά ας κάνουμε ένα ζουμ σε ότι έχει συμβεί από την μέρα που υποτίθεται η Ελλάδα ... βρήκε τον πάτο του βαρελιού μετά την σύνοδο κορυφής τις 21-7-11 των Βρυξελλών.
 Πάνω από 200.000 αναμένεται να φτάσουν τα λουκέτα μέχρι το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος  εκτοξεύοντας στα ύψη την ανεργία.
 Ο πρόεδρος της κ. Κασιμάτης είπε ότι τα λουκέτα από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα υπερβαίνουν τα 130.000, ενώ τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο αναμένεται επιδείνωση της κατάστασης στην αγορά, με την κορύφωση του δράματος να έρχεται τον Δεκέμβριο, άρα τι γίνεται όταν κλείνουν επιχειρήσεις; Αυξάνεται η ανεργία επιβαρύνεται το ταμείο ανεργίας και χάνει το κράτος τα έσοδα από τις εργασιακές εισφορές.
 Η φοροδιαφυγή ολοένα και διογκώνεται αφού ο στραγγαλισμός των μισθών φέρνει στο χείλος του γκρεμού την αγορά και δεν υπάρχει χρήμα για να κινηθεί, άρα ο καθένας από την μεριά του σκαρφίζεται διάφορους τρόπους ώστε να γλυτώσει ότι μπορεί αλλά το θύμα για άλλη μία φορά είναι το κράτος που δεν εισπράττει αυτά που πρέπει.   
 Η Ελληνική ύφεση για το 2011 θα ξεπεράσει το 4,5% σύμφωνα και από όσα είπε ο κ. Βενιζέλος ενώ διεθνείς οικονομικοί κύκλοι λένε ότι θα ξεπεράσει και το 5%, και ενώ υπάρχουν κυβερνητικές προβλέψεις για ανάκαμψη της οικονομίας το 2012 οικονομικοί αναλυτές δεν το συμμερίζονται αυτό αλλά αντίθετα υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να παραμείνει σε ύφεση και το 2012 με αρνητική ανάπτυξη.
 Επίσης πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο οι φωνές που δεν συμμερίζονται την μέχρι τώρα πολιτική ΕΕ και ΔΝΤ ότι  μετά από επίπονες δημοσιονομικές και οικονομικές αλλαγές η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στην ανάπτυξη.
 Το κέρδος που έχουν βγάλει από το κουφάρι της Ελλάδας έως σήμερα είναι αρκετό ας δήξουν πλέον ότι τους ενδιαφέρει και η ανάπτυξη που είναι υπό το μηδέν όπως και η αξιοπρέπεια του έλληνα πολίτη με τα μέτρα που μας έχουν επιβάλει και ας μη ξεχνάνε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αλυσίδα και αν τραβήξεις δυνατά τον ένα κρίκο παρασέρνονται και οι άλλοι.
 Με τους χειρότερους οιωνούς θα ξεκινήσει και η σχολική χρονιά, με τους καθηγητές να σπεύδουν να συνταξιοδοτηθούν και με το σύστημα μία πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις να δημιουργεί μεγάλη έλλειψη και κενά που με μεσοβέζικες λύσεις η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει.
 Επίσης με την σύμπτυξη των τμημάτων τα προβλήματα μάθησης των μαθητών θα είναι τέτοια που θα φαίνεται χρόνο με το χρόνο.
 Τα βιβλία θα δίνονται με δόσεις στους μαθητές αφού  λόγω χρημάτων δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, και έχει ο Θεός.
 Έως το τέλος του χρόνου το πρώτο δημοψήφισμα στη χώρα μας, μας είπε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Καστανίδης, ο οποίος έκανε λόγο για κορυφαία επιλογή και μεγάλη θεσμική τομή, «όπου ο κόσμος θα επηρεάζει τα κέντρα αποφάσεων», δηλαδή δημοψήφισμα για τα μάτια του κόσμου και με ασφαλές για την κυβέρνηση ερωτήματα, γιατί όταν έπρεπε να μπει σε δημοψήφισμα προ μνημονίου αν οι Έλληνες θέλουν να μπουν στην μέγγενη του ΔΝΤ και των σκληρών όρων του δεν το έπραξε ο Πρωθυπουργός μας και έτσι τώρα για ότι συμβαίνει θα πληρώνει το μάρμαρο.
 Τι θα γίνονταν αν ο λαός δεν το δέχονταν, στην χειρότερη θα πηγαίναμε σε εκλογές αλλά με τον Γιώργο Παπανδρέου και την συνείδηση του ήσυχη ότι ο λαός το αποφάσισε.
 Πως καταφέρνουμε πάντα να βγάνουμε τα μάτια μας μόνοι μας είναι ανεξήγητο και το αποδεικνύει η συμφωνία της Ελλάδας με τη Φινλανδία για τις εγγυήσεις στο πλαίσιο ενεργοποίησης της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου για το ελληνικό χρέος, μας έβαλε πιθανά σε ένα ακόμα λάθος καθώς ανοίξαμε την όρεξη και σε άλλα κράτη μέλη ώστε να σκέπτονται να μας ζητήσουν αντίστοιχες εγγυήσεις.
 Νάτο νάτο γεννιέται, σφήνα και οι προσλήψεις στο δημόσιο από μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), τι το θέλανε δεν μας φτάνουν οι προσλήψεις με το ΑΣΕΠ, γιατί να ανοίξουμε πληγές και … παράθυρα;;
 Να πιάσουμε και λίγο το θέμα των ληστειών που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και με πολλούς να έχουν χάσει την ζωή τους ακόμα και για λίγα χρήματα.
 Η έλλειψη ανθρωπίνου δυναμικού στην Ελληνική Αστυνομία είναι σημαντική και αν συνυπολογίσουμε και τις καταργήσεις τμημάτων που έχουν γίνει ή που πρόκειται να γίνουν όπως έχει εξαγγελθεί, θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την είδη κατάσταση όσο και φιλότιμες προσπάθειες και αν γίνονται από το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό, ας μη ξεχνάμε και τις απώλειες ζωής πάνω στο καθήκον  που έχει υποστεί η ΕΑ.
 Έχουμε επίσης και τον εξ(ω)ορθολογισμό της Ελληνικής τηλεόρασης που σαφώς και πρέπει να γίνει αλλά όχι και με άλλες απολύσεις, δεν μπορεί για άλλη μία φορά αδράνεια και ρουσφέτια ετών να λύνονται με απολύσεις στην ΕΡΤ που επί χρόνια οι σύμβουλοι και κατά καιρούς κομματικοί Διευθυντές πλούτιζαν να βγαίνουν λάδι και να την πληρώνουν οι απλοί εργαζόμενοι.
 Για το τέλος κράτησα τα μεγάλα προβλήματα στα καταστήματα κράτησης της χώρας που η αυξανόμενη εγκληματικότητα τα έχει φέρει σε σημείο κορεσμού .
 Η  λύση δεν είναι στην ανακύκλωση των κρατουμένων από κατάστημα σε κατάστημα αλλά η μεγαλύτερη προσπάθεια συμφωνιών με τις χώρες που δεν έχει επέλθει συμφωνία ώστε να εκτίσουν στην χώρα τους οι αλλοδαποί κρατούμενοι την ποινή τους.
 Επίσης δεν είναι δυνατό και πρέπει να βρεθεί λύση για τους αλλοδαπούς κρατούμενους που έχουν εκτίσει την ποινή τους να παραμένουν κρατούμενοι στα καταστήματα έως ότου τελειώσουν τα χρονοβόρα διαδικαστικά.
 Τα νέα καταστήματα που είναι έτοιμα κτηριακά να δεχτούν κρατούμενους θα πρέπει να λειτουργήσουν με προσωπικό που θα διοριστεί για αυτά και όχι με αποσπαζόμενους από άλλα καταστήματα, γιατί τα καταστήματα είδη αντιμετωπίζουν με το ζόρι τις δικές τους ελλείψεις προσωπικού και ασφαλείας και γιατί οικονομικά οι υπάλληλοι δεν αντέχουν να συντηρούν δύο σπίτια στην ουσία, δάνεια και οικογενειακές υποχρεώσεις.
 Για να γίνουν όμως οι προσλήψεις οι απαιτούμενες θα πρέπει να εξαιρεθούν τα καταστήματα κράτησης από το ένας για δέκα.
 Οι περικοπές στους μισθούς μας, μας έχουν φέρει στα όρια και μόλις και με την βία μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας και μόνο στην ιδέα μίας απόσπασης μπορεί να αποβεί μοιραία για την υποφερτή επιβίωση μας .
 Έχουμε υποστεί πολλά εδώ και χρόνια και το κράτος δεν έχει στην ουσία νοιαστεί για το τι αντιμετωπίζουμε καθημερινά κατά την διάρκεια της υπηρεσίας μας, αυτό άλλωστε το βλέπουμε από την τροπή που πήρε το ζήτημα του συνταξιοδοτικού μας που παρότι αναγνωρίζεται η ιδιαιτερότητα και η φύση της εργασίας μας διεθνώς και υπάρχουν διάφορα ψηφίσματα και γνωμοδοτήσεις η κατάργηση της εικοσιπενταετίας πλέον είναι δεδομένη και απλά περιμένουμε και ελπίζουμε σε μικροτροποποιήσεις.
 Ας ήταν τουλάχιστον ο μισθός μας αξιοπρεπής και να χαρακτήριζε αυτός τις δυσκολίες και τους κινδύνους του επαγγέλματος, αλλά που τέτοια πράγματα στην Ελλάδα, κατήφορος και στο μισθό μας.
 Πάτο στο βαρέλι δεν βρίσκει η Ελλάδα ο μισθός μας όμως έπιασε πάτο. 
 Τα συμπεράσματα δικά σας , το Σεπτέμβρη η συνέχεια και …
 καλό κουράγ(κ)ιο  Έλληνες .-

Κ.Α.
fylakhkerkyras.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών