1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2017

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011

Σχετικά με έρευνα κρατουμένου από μεταγωγή


Αλληλεγγύη στον Γιώργο Πολύδωρο

 Την Τρίτη 5/7 μεταφέρεται ύστερα από ειδική μεταγωγή ο σύντροφος Γιώργος Πολύδωρος από τη φυλακή κορυδαλλού στη φυλακή Κέρκυρας. Εκεί του ζητείται από τους ανθρωποφύλακες να κατεβάσει το εσώρουχο βάση της "καθιερωμένης" , άθλιας και απαράδεκτης μεθόδου που χρησιμοποιούν.               
  Ο ίδιος ο σύντροφος αρνήθηκε να υποβληθεί στη διαδικασία αυτή για τους λόγους ότι με αυτό το μέτρο θίγεται η αξιοπρέπεια του κρατουμένου.                                         
 Ο διευθυντής της φυλακής Κέρκυρας Βασίλης Θώμος εκδικητικά στην αξιοπρεπή στάση του διέταξε την απομόνωση του και την παραπομπή του στο συμβούλιο της φυλακής , αύριο Πέμπτη 7/7 για πειθαρχικό.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΤΡΟ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΣ/ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

_________________________________________________

 Μετά από την παραπάνω ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο έχουμε την υποχρέωση να απαντήσουμε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε στον εν λόγο κρατούμενο είναι η καθιερωμένη που προβλέπεται για τον οποιονδήποτε κρατούμενο εισέρχεται στο κατάστημα μετά από μεταγωγή και δεν μπορεί να γίνεται καμία εξαίρεση.
 Καμία πρόθεση δεν υπήρξε ώστε να θιγεί η αξιοπρέπεια του κρατούμενου, απλά στο παρελθόν κρατούμενοι προσπάθησαν να εισάγουν απαγορευμένα είδη στο κατάστημα κρύβοντας τα σε διάφορα σημεία του σώματος τους ακόμα και στο εσώρουχο τους, γι’ αυτό και ο τρόπος έρευνας ακολουθεί και τις μεθόδους που οι κρατούμενοι σκέπτονται ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες παράνομης εισαγωγής ειδών.
 Ο Διευθυντής με τις περεταίρω ενέργειες του και αφού εξάντλησε όλες τις επιλογές που είχε, έπραξε ως όφειλε χωρίς καμία απολύτως εκδικητική διάθεση και αυτό φαίνεται και από την όλη μετέπειτα στάση του ίδιου του κρατούμενου, ο οποίος και πέραν αυτού του γεγονότος δεν είχε καμία άλλη παραβατική συμπεριφορά στους κανονισμούς του καταστήματος κατά την μέχρι τώρα κράτηση του.  
 Ανθρωποφύλακας είναι μία σύνθετη λέξη η οποία χρησιμοποιείται υποτιμητικά  ώστε κάποιοι να θίξουν το είδος της εργασίας μας, στην ουσία η λέξη αυτή δηλώνει ότι φυλάμε ανθρώπους και αυτό το κατανοούμε ότι πράγματι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους και γι’ αυτό οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι έχουν συμβάλει τα μέγιστα όλα αυτά τα χρόνια και είναι αρωγοί  στην προσπάθεια του Υπουργείου Δικαιοσύνης να εξανθρωπιστούν τα καταστήματα κράτησης και να γίνουν οι συνθήκες κράτησης ποιο ανθρώπινες.
 Η προσπάθεια μας αυτή αναγνωρίζεται από τους κρατούμενους και η επιδίωξη μας για ακόμα καλύτερες συνθήκες θα συνεχιστεί.-

Εκ του Δ.Σ. Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας
Αντιπρόεδρος Κωστελέτος Αντώνης            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ένα πρώτο βήμα, ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών