1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ποδοσφαιρική ένωση.


Ο κ. Παπουτσής είπε για τους προπηλακισμούς βουλευτών: «Έχουν σκεφτεί αυτοί τι θα γίνει αν απευθυνθούμε και εμείς στους ψηφοφόρους μας;».
 Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης επεσήμανε και αυτός με τη σειρά του ότι θα μπορούσαν να αντιδράσουν και ψηφοφόροι από το ΠΑΣΟΚ ενάντια αυτών που επιτίθενται σε βουλευτές, ωστόσο, όπως είπε, δεν γίνεται κάτι τέτοιο.
 Δεν θα έπρεπε καν να κάνουν αυτού του τύπου αναφορές, τα κόμματα δεν είναι ποδοσφαιρικές ενώσεις και οι ψηφοφόροι με αυτά που συμβαίνουν στην καθημερινότητα τους σιγά μην ασχοληθούν με τα κόμματα και αν οι Χ οπαδοί έθιξαν τον Ψ βουλευτή του κόμματος που υποστηρίζουν ή υποστήριζαν .
 Εξ άλλου η απαξίωση των πολιτικών και των κομμάτων αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά που έχουν.
 Άσε που δεν πρέπει να μιλάμε για κομματικούς ψηφοφόρους την ώρα που εδώ και καιρό έχουν ισοπεδωθεί ιδεολογικά τα κόμματα και  ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ.
 Και όλα αυτά για τι, για κάτι που είναι αυτονόητο δηλαδή την ελευθερία του λόγου και ιδιαίτερα για τους εκλεγμένους βουλευτές με την υποτιθέμενη ελευθερία να ψηφίζουν σύμφωνα με την προσωπική τους άποψη.
 Λέω υποτιθέμενη ελευθερία γιατί στην ουσία από το κόμμα τους δεν την έχουν γιατί εκεί μπαίνει η κομματική πειθαρχία που αν δεν την ακολουθήσεις, έστω και αν βλέπεις μεγάλες αδικίες, σε  διαγράφουν.
 Η ελευθερία του λόγου και της ψήφου είναι αυτονόητη και στους αγανακτισμένους αλλά και στους βουλευτές στην βουλή.
 Όπως ο καθένας με την ψήφο του κρίνει τα λόγια και τις πράξεις του κάθε βουλευτή και ψηφίζει, έτσι και ο βουλευτής  έχει την ελευθερία του να λέει και να πράττει όπως κρίνει.
 Στην κάλπη στις επόμενες εκλογές θα δει αν έπραξε καλά.
 Η κάλπη είναι η λύση και όχι η βία που είναι κατακριτέα και δεν βγάζει πουθενά.
 Για άλλη μία φορά λέμε ΣΤΟΠ στην βία όσο και αν αισθανόμαστε ότι οι πράξεις αυτών που εμπιστευθήκαμε μας έθιξαν.
Δεν θα μπορούσα να μη σχολιάσω και την σύγκριση από τον κ. Καρχιμάκη του Ανδρέα Παπανδρέου με τον Γιώργο Παπανδρέου .
 Σαφώς και ο Ανδρέα Παπανδρέου όπως είπε ο κ. Καρχιμάκης στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τα δεκαπέντε χρόνια από το θάνατό του, ήταν «Οραματιστής ηγέτης», «ακατάβλητος αγωνιστής» και «ρεαλιστής», σαφώς και καλώς υπογράμμισε ότι ο Α. Παπανδρέου δεν δίστασε να έρθει σε αντιπαράθεση «με όλες τις ισχυρές χώρες του δυτικού κόσμου» και να επηρεάσει την Ευρωπαϊκή Κοινότητα και ότι αγωνίστηκε για την «αλλαγή» και την «κοινωνική δικαιοσύνη», την «περήφανη Ελλάδα με κοινωνική συνοχή και παραγόμενο πλούτο για τους πολλούς και όχι για τους λίγους».
 Τι ήθελε να ταυτίσει όμως όλα αυτά με τους «Αγώνες που δίνει σήμερα σε αντίξοες συνθήκες το ΠΑΣΟΚ έχοντας στην πρώτη γραμμή τον πρόεδρό και πρωθυπουργό, τον Γιώργο Παπανδρέου, που υπερασπίζεται με αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα την πολιτική παρακαταθήκη που παρέλαβε».
 Τι το ήθελε να πει ότι αυτοί με τις νεοφιλελεύθερες ιδέες έχουν βρει μπροστά τους έναν Παπανδρέου, τον γιο του Ανδρέα, τον Γιώργο Παπανδρέου και θα καταλάβουν πως μπροστά στην πολιτική δύναμη και στην καθαρότητα αυτού του ονόματος, είναι μικροί, λίγοι και ασήμαντοι.
 Για ποιους αγώνες μας είπε ότι δίνει; Το ναι σε όλα στους δανειστές μας με κατεβασμένα χέρια για να μη πω τίποτε άλλο κατεβασμένο, είναι αγώνας;
Αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις όπως του ... φιλέλληνα φίλου μας και  πρόεδρου του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ που είπε ότι "Η Ελλάδα παρέδωσε στους πιστωτές της την εθνική της κυριαρχία, με την υιοθέτηση των επώδυνων μεταρρυθμιστικών μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος".
 Τέτοιους αγώνες έδωσε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.
 Τι ήθελε να πει με το γι' αυτό είμαστε σοσιαλιστές, που είδε τον σοσιαλισμό στο σημερινό ΠΑΣΟΚ του Γιώργου;
 Η ταύτιση του Ανδρέα και του Γιώργου είναι μόνο στο Επίθετο και πουθενά αλλού, κάθε άλλη σύγκριση είναι ιεροσυλία.
 Η άποψη του κ.  Καρχιμάκη είναι σεβαστή αλλά κρίνεται όπως κρίνομαι και εγώ επώνυμα για την δική μου άποψη.
 Αυτό είναι δημοκρατία.

Κ.Α.
fylakhkerkyras.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών