1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Το ισχυρό χαρτί του ΠΑΣΟΚ, «Βενιζέλος Ευάγγελος».-


  Σήμερα και μετά από μία παρατεταμένη τριών ημερών έντονη διακύμανση συναισθημάτων και λόγου, ιδιαίτερα στους βουλευτές της κυβέρνησης, η απόφαση του Πρωθυπουργού για ανασχηματισμό υλοποιήθηκε.
 Στην όλη εξέλιξη πριν τον ανασχηματισμό και όταν τα πράγματα φαινόταν να έχουν μία τροπή αρνητική και με υπαρκτή ακόμα και την αμφισβήτηση του ίδιου του κ. Παπανδρέου η οποία ήταν έκδηλη, βαρόμετρο θεωρώ την στάση του κ. Βενιζέλου.
 Την ώρα που ακούστηκε ότι θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και συζήτηση ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος θεωρώ ότι όλων η προσοχή, λαού και βουλευτών ήταν στραμμένη στο αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης.
 Αυτή η συνάντηση εν πολλοίς θα οριοθετούσε και την πορεία των εξελίξεων.
 Από ότι φάνηκε ο κ. Βενιζέλος «έβαλε πλάτη» ώστε να συμβάλει σε μία απέλπιδα προσπάθεια ώστε να μη συνεχιστεί αυτή η εικόνα διάλυσης της κυβέρνησης αλλά και του ίδιου του ΠΑΣΟΚ.
 Η αποστασία δεν τον χαρακτήρισε ποτέ στο παρελθόν ούτε πρόκειται, ιδιαίτερα σε εποχές  δύσκολες όπως τότε που έμεινε δίπλα στο Ανδρέα Παπανδρέου όταν κάποιοι άλλοι κοινώς "την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια" . 
 Το βάρος των αποφάσεων του και το φορτίο που ανέλαβε μεγάλο, ιδιαίτερα και μετά την αποδοχή των θέσεων που του προτάθηκαν από τον Πρωθυπουργό δηλαδή το ηλεκτροφόρο τιμόνι του Υπουργείου Οικονομικών και την θέση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
 Για ακόμα μία φορά ο κ. Βενιζέλος φάνηκε ότι δεν υπολογίζει από φουσκοθαλασσιές και φουρτούνες και μπαίνει μπροστάρης σε δύσκολες καταστάσεις.
 Αυτό δεν σημαίνει ότι το έπραξε χωρίς σκέψη αλλά θεωρώ ότι για ακόμα μία φορά έβαλε το γενικό όφελος μπροστά από το δικό του προσωπικό και πολιτικό όφελος.  
 Η πρώτη φορά ήταν και το έχω ξαναπεί, όταν μετά από μία βαριά εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ και με το αίσθημα ανασφάλειας στους κόλπους του κόμματος αλλά και του απλού ψηφοφόρου του ΠΑΣΟΚ, και όταν δεν τολμούσε κανείς στην αρχή να σηκώσει το βάρος το έπραξε ο ίδιος και η δεύτερη τώρα που αναλαμβάνει το Υπουργείου Οικονομικών όταν το αρνήθηκαν σχεδόν αβίαστα κάποιοι άλλοι θα έλεγα υψηλού κύρους προσωπικότητες.
 Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, οι απόψεις διίστανται.
 Άλλοι λένε για μεταβατική και όσο το δυνατό ποιο ομαλή περίοδο έως τις εκλογές που θα γίνουν σε σύντομο διάστημα στηριζόμενη στο κύρος του κ. Βενιζέλου, άλλοι μιλάνε για οπισθοχώρηση του πρωθυπουργού δίνοντας στον κ. Βενιζέλο το σκαλοπάτι να ξεδιπλώσει για άλλη μία φορά τις πολιτικές, επικοινωνιακές αλλά και ηγετικές του ικανότητες και άλλοι μιλάνε για ρίξιμο στην πυρά του κ. Βενιζέλου ώστε να τσαλακωθεί και να πληγεί η μεγάλη δημοτικότητα του.
 Η άποψη μου είναι ότι όσο και καλή θέληση να υπάρχει η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές γιατί η ζημιά των λάθω χειρισμών είναι σχεδόν ανεπανόρθωτη και έχει πληγή η αξιοπιστία του κ. Παπανδρέου, άλλωστε αυτό το έχουν επισημάνει αρκετά μεγάλα στελέχη.
 Η ουσία όμως είναι μία ότι και να λέγεται, η αντίδραση Βενιζέλου ήταν πυροσβεστική έστω και προσωρινή στην χτεσινή κρίση και παρακαταθήκη για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και του τόπου.
 Εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε και να μπορέσει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ πολίτη και κυβέρνησης αλλά και κατανόησης του πόσο δύσκολα περνάει ο απλός πολίτης με μέτρα που ως επί το πλείστον βαραίνουν περισσότερο αυτόν και λιγότερο τους έχοντες και αυτούς που φοροδιαφεύγουν απροκάλυπτα.

Κωστελέτος Αντώνης
fylakhkerkyras.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών