1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Επικοινωνιακά παιχνίδια στην πλάτη του Έλληνα. 16-6-11


Σε πολλές τοποθετήσεις σε άρθρα μου η κριτική προς το πρόσωπο του κ. Παπανδρέου Γιώργου ήταν επιθετική, επικριτική, έντονα καυστική καθώς και έχω επανειλημμένα τονίσει ότι δυστυχώς δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στον ρόλο του ως αρχηγού του ΠΑΣΟΚ αλλά και ως Πρωθυπουργού.
 Η μέχρι τώρα πορεία του δυστυχώς με δικαίωσε και δεν είμαι διόλου ικανοποιημένος για αυτό.
 Θα προτιμούσα να είχα διαψευστεί και να είχε υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του για τις οποίες ο κόσμος και τον επέλεξε.
 Δυστυχώς οι τελευταίες εξελίξεις και η απόφαση του Πρωθυπουργού  να   οδηγήσει την  χώρα όχι σε εκλογές αλλά σε επικοινωνιακά τεχνάσματα του τύπου οικουμενικής Κυβέρνησης και στο τέλος να δηλώνει ότι μετά από ένα ανασχηματισμό θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, χαρακτηρίζει τον αλλοπρόσαλλο τρόπο σκέψης του ανδρός που μας κυβερνά.  
Η όλη αυτή στάση του μου θυμίζει ένα κυκλοθυμικό άτομο που αλλάζει συνέχεια αποφάσεις και ότι η σύγχυση στην οποία βρίσκεται είναι μεγάλη.
Ακόμα και την ύστατη αυτή ώρα αντί να πάει στις κάλπες ακολουθεί τις προσταγές της Τρόικας και των δανειστών που του το απαγορεύουν.
Ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από ποιους, από αυτούς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ο φόβος του μήπως καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο τον οδήγησε στις παραπάνω σπασμωδικές κινήσεις ;
 Πως θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από βουλευτές που γνωρίζουν ότι αν το πράξουν θα πρέπει στην συνέχεια να ψηφήσουν και το μεσοπρόθεσμο με τις επιπτώσεις που θα έχει στην κοινωνία;
 Μήπως πιστεύει ότι με αυτά τα παιχνιδάκια θα τρομάξει τους βουλευτές του που φαίνεται ότι δεν αντέχουν άλλο τον διασυρμό που έχει οδηγήσει την χώρα;
 Πόσο σίγουρος είναι ότι θα έχει την ψήφο εμπιστοσύνης των βουλευτών του;
 Αφού είναι σίγουρος γιατί δεν έκανε την συγκεκριμένη ανακοίνωση από την αρχή;   
 Μόνο και μόνο που μπήκε στην διαδικασία να συζητήσει έστω και εκ του πονηρού το θέμα οικουμενικής κυβέρνησης φανερώνει την αδυναμία του να κυβερνήσει.
 Πάντως θα ήταν η ποιο πρωτότυπη δια τηλεφώνου οικουμενική που θα σχηματιζόταν.
 Ανασχηματισμός σημαίνει και συμβαίνει όταν παραδέχεσαι ότι η δουλειά του προσώπου που τοποθέτησες σε ένα Υπουργείο δεν ήταν επιτυχής ή έστω ικανοποιητική.
 Γιατί κάνει ανασχηματισμό ιδιαίτερα στο επιτελείο των οικονομικών όταν επί μήνες στήριζε με σθένος αυτούς που ξηλώνει σήμερα και που δεν άκουγε καν τις φωνές βουλευτών του που τόνιζαν ότι η οικονομική αυτή πολιτική είναι αδιέξοδη;
 Τοποθέτησε και άφησε ανεξέλεγκτο ως αντιπρόεδρο ένα πρόσωπο που όχι μόνο δεν βοήθησε την κυβέρνηση αλλά αντίθετα πολλές φορές με τα λεγόμενα του ωθούσε στα άκρα το λαϊκό αίσθημα.
 Μου θύμισε την ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη που όταν έλεγε κατά καιρούς πράγματα που έφερναν αναστάτωση στην ΝΔ έβγαιναν και έλεγαν ότι δεν σχολιάζουμε τα λεγόμενα του γιατί είναι Επίτιμος. Ήμαρτον.
 Ανασχηματισμός ανάγκης και μεταβατικός θα έλεγα στις βέβαιες πρόωρες Εκλογές που θα ακολουθήσουν.
 Δεν μπορεί ότι και να κάνει και με όποιες αλχημείες να αποφύγει το αυτονόητο που είναι δυστυχώς η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
 Οι παραιτήσεις βουλευτών διαδέχονται η μία την άλλη, η σαστιμάρα και οι κινήσεις πανικού στους κόλπους της κυβέρνησης είναι έντονη και αυτό φαίνεται από τις δηλώσεις τους που άλλοι μιλάνε πλέον ανοικτά για θέμα ηγεσίας, άλλοι για εκλογές και άλλοι για αποστασία την κίνηση των βουλευτών που παραιτούνται και για κέντρα αποσταθεροποίησης.   
 Μιλάνε αβίαστα για περίοδο 65-67 χωρίς να αναλογίζονται ποιοι μας οδηγούν στη περίοδο αυτή.
 Τότε υπήρξε η χούντα του Παπαδόπουλου ενώ τώρα υπάρχει η νόμιμη(;;;) νεοφιλελεύθερη χούντα του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων δανειστών «ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ».
 Άλλοι μας λένε με στιβαρό ύφος ότι η χώρα έχει κυβέρνηση και Πρωθυπουργό, τότε γιατί υπάρχει ακυβερνησία και γιατί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός συζητούσε με τον κ. Σαμαρά για συγκυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας δεν μπορώ να καταλάβω.
 Η συνέχεια, αντί να δίνεται με κατ΄ ιδίαν συναντήσεις των αρχηγών των κομμάτων μήπως έστω και στο παρά πέντε βρεθεί μία κοινή και αποδεκτή λύση που θα οδηγήσει την χώρα έστω και προσωρινά σε μία πορεία ορθή, δίνονται διαγγέλματα επικοινωνιακά εκατέρωθεν βυθίζοντας τον Έλληνα ακόμα σε μεγαλύτερη αβεβαιότητα.        
 Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν και ο Θεός να βάλει το χέρι του.
 Ποιος το φανταζόταν όταν το αποτέλεσμα των τελευταίων Εκλογών έδιναν στον κ. Παπανδρέου την διακυβέρνηση της χώρας με μία τρομερή και μεγάλη πλειοψηφία.   
  Αποδείχτηκε ότι η εκλογή του εν αρχής ως ηγέτη του ΠΑΣΟΚ που εν πολλοίς στηρίχτηκε και στην γονιδιακή του σχέση με τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου, ήταν καταστροφική για τον ίδιο, περισσότερο για το ΠΑΣΟΚ και ολοκληρωτικά καταστροφική για την Ελλάδα.- 

Κωστελέτος Αντώνης
fylakhkerkyras.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών