1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2017

Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

Παραισθήσεις και Πραγματικότητα (Κ.Α 5-6-11)


Ο Πρωθυπουργός μας επί εποχή Γιαννόπουλου ως Υπουργού Δικαιοσύνης  είχε πει να επιτραπεί να έχει ο πολίτης σε γλάστρα στα μπαλκόνια κάνναβη.
 Τώρα καταλαβαίνω που το πήγαινε το θέμα και ποια η ουσία των όσων είχε πει.
 Μόνο αν είμαστε μαστουρωμένοι θα καταφέρει να μας πείσει για το ορθό των όσων έχει υπογράψει στα μνημόνια, για μας χωρίς εμάς.
  Μόνο αν είμαστε μαστουρωμένοι θα καταφέρει να μας πείσει ότι όλα αυτά τα μέτρα μας έσωσαν από την χρεοκοπία και ότι το νέο μνημόνιο που πάμε να υπογράψουμε είναι ένα ακόμα βήμα για την … σωτηρία της χώρας.
 Έσωσε την Ελλάδα αλλά χρεοκόπησε τους πολίτες της ;;;
 Όπως θεωρώ ότι αν δεν βρει μία λύση ώστε να είναι μαστουρωμένοι και οι 300, δεν θα περάσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
 Πως όμως πρώτα θα καταφέρει να πείσει τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι παρόλα όσα τράβηξαν οι Έλληνες πολίτες απέτυχαν και θα πρέπει να συνεχιστεί αυτή η βάρβαρη οικονομική αφαίμαξη χωρίς έλεος;
 Πως θα καταφέρει να πείσει τους Βουλευτές του ότι θα πρέπει να παρέχουν ακόμα την στήριξη τους την συνεχιζόμενη αλλοίωση της ταυτότητας και όσων πρέσβευε το ΠΑΣΟΚ του αείμνηστου ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;
 Για πόσο ακόμα θα προσπαθούν την αγανάκτηση του κόσμου για τα δεινά του να την χρεώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Τσίπρα ή γενικά στην Αριστερά που έγινε ξαφνικά Ακροαριστερά, ενώ δεν βλέπουν ότι το Αριστερό Σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ το κάνανε με τις αποφάσεις τους Ακροδεξιό κόμμα ;   
 Από πότε η πολιτική ανάπτυξη που είχε ως σημαία προεκλογική βαπτίζεται φοροεισπρακτική πολιτική και θα έχει ως αποτέλεσμα την ανόρθωση της οικονομίας μας δεν μπορώ να το καταλάβω.
 Κατάφερε με την πρόσφατη συμφωνία του ο Πρωθυπουργού μας με την τρόικα,  ειδικά στο ενδεχόμενο τοποθέτησης Επιτρόπων σε κρίσιμα υπουργεία να γίνει ακόμα ποιο κατανοητό ότι η Ελλάδα μας δεν κυβερνάται από αυτούς που εκλέξαμε αλλά από τους δανειστές μας και από αυτούς που έχουν ως Ευαγγέλιο το κέρδος τους και τίποτε άλλο.
 Μα πως κέρδισαν αφού μας δάνεισαν τόσα χρήματα θα μου πείτε.
 Όπως τόνισε σε άρθρο του ο αναλυτής των FT Deutschland, Τόμας Φρίκε, ο «αμαρτωλός» Έλληνας πληρώνει αδρά,  και υποστήριξε ότι η Γερμανία έχει επωφεληθεί περίπου 10 δισ. ευρώ από την κρίση χρέους της Ελλάδας. 
 Τα νέα μέτρα αν υλοποιηθούν θα είναι η ταφόπλακα μας και το ξέρουν.
 Η αγοραστική μας δύναμη θα συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο και θα βλέπουμε τα λουκέτα να πολλαπλασιάζονται και όλοι μας γνωρίζουμε ότι τα λουκέτα δεν γεμίζουν το ταμείο του κράτους αλλά το επιβαρύνουν ακόμα ποιο πολύ.
 Ο αριθμός των ανέργων θα μεγαλώνει, τα κρατικά έσοδα θα λιγοστεύουν και ο αριθμός των ΔΙΚΑΙΑ αγανακτισμένων στις πλατείες θα διογκώνεται.
 Αν υπάρχει ακόμα τσίπα και φιλότιμο ούτε μαστουρωμένοι δεν μπορούν να δουν μέτρα όπως αυτά που έχουν συμφωνηθεί με την ΤΡΟΙΚΑ ως λύση του οικονομικού προβλήματος της Ελλάδας.
 Σε αυτή την Βουλή ας σταματήσει επιτέλους αυτή η υποτέλεια στις προσταγές των Ευρωπαίων «Φίλων μας» και ας αφουγκραστούν και ας ακούσουν την κραυγή αγωνίας των Αγανακτισμένων από τις Πλατείες και ας ορθώσουν το ανάστημα τους στα αντιλαϊκά μέτρα που στην ουσία διασφαλίζουν μόνο τους δανειστές μας.    
 Σαφώς και θα πληρώσουμε τις δανειακές μας υποχρεώσεις αλλά όχι με το όπλο στο κεφάλι και με όρους ισοπέδωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
 Το όπλο που μας έλεγε ότι είχε στο τραπέζι γεμάτο ο Πρωθυπουργός το χρησιμοποιεί η ΤΡΟΙΚΑ για να μας σκοτώσει και εμείς αντί να προστατευτούμε συνεχίζουμε να τους δίνουμε σφαίρες και να συμβάλουμε στα κερδοσκοπικά παιχνίδια με δηλώσεις όπως της κ. Δαμανάκης, που χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες είπε πως «το σενάριο απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο Ευρωπαϊκό τραπέζι, καθώς και η μεθόδευση του».
 Δεν ζητάμε να μας λυπηθούν αλλά ίση μεταχείριση με τα κράτη που έχουν και αυτά δανειστεί αλλά έχουν καλύτερους όρους και καλύτερη μεταχείριση από εμάς.
 Οι Ισπανοί μπορεί να ξεκίνησαν το κίνημα των «Αγανακτισμένων στις Πλατείες» αλλά από την Ελλάδα που φοβούνται και την δική μας φωνή αγανάκτησης θα αρχίσει η αλλαγή στην Ευρώπη για ένα καλύτερο αύριο δικό μας αλλά και των παιδιών μας.
  Στο κείμενο που ανακοίνωσε η ΤΡΟΙΚΑ εκτιμούν ότι η «αυστηρή εφαρμογή των συμφωνηθέντων θα βοηθήσει να αποκατασταθεί η δημοσιονομική βιωσιμότητα, να διαφυλαχθεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα και να δοθεί ώθηση στην ανταγωνιστικότητα, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη και απασχόληση».
Αναγνωρίζουν ότι «συνολικά έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος κατά το πρώτο έτος του προγράμματος προσαρμογής, ιδίως στον τομέα της δημοσιονομικής εξυγίανσης», απαιτούν περαιτέρω μέτρα. «Είναι αναγκαία η αναζωογόνηση των δημοσιονομικών και ευρύτερων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να μειωθεί περαιτέρω το έλλειμμα και να επιτευχθεί η κρίσιμη μάζα των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για να βελτιωθεί το επιχειρηματικό κλίμα και να προετοιμαστεί το έδαφος για μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη», τονίζουν.    Μα τι πίνουν και δεν μας το δίνουν;
 Με απολύσεις, βιαστικές αποκρατικοποιήσεις ξεπουλήματος, αύξηση ΦΠΑ και φόρων, περικόπτοντας επιδόματα ανεργίας ΕΚΑΣ και γενικά περικόπτοντας κοινωνικές παροχές, μειώνοντας το αφορολόγητο όριο για τους μισθωτούς, με την επιβάρυνση του μισθωτού με εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ με ετήσιο φόρο ύψους 400 ευρώ ή με 29 ευρώ το μήνα θα καταφέρουν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη και απασχόληση και θα βελτιωθεί το επιχειρηματικό κλίμα;
 Μόνο μαστουρωμένοι μπορούμε να το δούμε αυτό.-
Αντώνης Κωστελέτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ένα πρώτο βήμα, ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών