1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Σχετικά με αγορά οικοπέδου για ανέγερση νέου Καταστήματος Κράτησης στην Κέρκυρα (Κ.Α 31-5-11)


 Η ανησυχία των συναδέλφων είναι μεγάλη σχετικά με δημοσιεύματα στα τοπικά ΜΜΕ και φήμες που έλεγαν για την απομάκρυνση των Φυλακών Κέρκυρας αν δεν βρεθεί οικόπεδο για την ανέγερση σε αυτό νέου καταστήματος.
  Επίσης και η ανησυχία απλών Κερκυραίων πολιτών είναι έκδηλη γιατί φοβούνται κατ΄ επέκταση και την απομάκρυνση του Εφετείου Κέρκυρας με ανεξέλεγκτες συνέπειες για τον νομικό και όχι μόνο κόσμο της Κέρκυρας καθώς και την ακόμα μεγαλύτερη οικονομική συρρίκνωση επαγγελματιών της Κέρκυρας αφού το υπάρχον Σωφρονιστικό Κατάστημα συμβάλλει σημαντικά και στην τοπική οικονομία.
 Ως εργαζόμενος και Αντιπρόεδρος του Καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας σας ενημερώνω ότι μέχρι σήμερα 31-5-2011  καμία απολύτως τέτοια πληροφόρηση γενικά αλλά και ειδικά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχουμε σχετικά με την απομάκρυνση του Καταστήματος από την Κέρκυρα.
 Σας ενημερώνουμε ότι οι ουσιαστικές βελτιωτικές και ανακατασκευαστηκές εργασίες στο Κατάστημα Κέρκυρας συνεχίζονται και σύντομα (με την πληροφόρηση που έχουμε) το έργο θα αποπερατωθεί .
 Οι όλες αυτές εργασίες σκοπό πρωτίστως είχαν και έχουν την όσο το δυνατό καλύτερη και ποιο ανθρώπινη διαβίωση των κρατουμένων και σας διαβεβαιώνουμε ότι τα αποτελέσματα είναι φανερά.      
 Επίσης σας ενημερώνουμε ότι σκοπός μας ήταν και είναι η ανεύρεση και αγορά οικοπέδου στην Κέρκυρα ώστε να ανεγερθεί νέο Κατάστημα έστω όταν η Ελλάδα αναστηλωθεί οικονομικά γιατί καταλαβαίνουμε ότι οι οικονομικές συγκυρίες αυτή την στιγμή δεν το επιτρέπουν.  
 Θα επιδιώξουμε συνάντηση ως ΔΣ με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Δικαιοσύνης καθώς και με τους τοπικούς φορείς για να συζητήσουμε την εξέλιξη της υπόθεσης του οικοπέδου και σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα επαναπαυθούμε μόνο σε λόγια αλλά θα πιέσουμε για την υλοποίηση όσων έχουν υποσχεθεί σε εμάς αλλά και γενικά στους Κερκυραίους Πολίτες όλα αυτά τα χρόνια.
 Σας παραθέτω προς ενημέρωση σας σχετικά με το οικόπεδο την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τα όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση που είχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σκούρτης με τον πρώην Πρόεδρο της ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ καθώς και την ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας :

Ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το οικόπεδο των Φυλακών Κέρκυρας

Χρήστος Σκούρτης: «Να υλοποιήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης την απόφαση του ΤΑΧΔΙΚ για αγορά οικοπέδου για νέες Φυλακές». 
Ομόφωνα αποδέχτηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Χρήστου Σκούρτη, για την ανάγκη αγοράς οικοπέδου για την κατασκευή και λειτουργία νέων Φυλακών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας στην εισήγηση του τόνισε ότι, το έγγραφο που απέστειλε το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τη διαδικασία ανεύρεσης δημόσιου ή δημοτικού χώρου για την ανέγερση νέων Φυλακών, είναι αποπροσανατολιστικό και απαράδεκτο, αφού όσες προσπάθειες προηγήθηκαν απέβησαν άκαρπες, κάτι που είναι εις γνώση του Υπουργείου και των υπηρεσιών του..
Ο κ. Σκούρτης εισηγήθηκε και αποδέχτηκε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως το Υπουργείο Δικαιοσύνης τηρήσει την απόφαση του ΤΑΧΔΙΚ με την οποία εγκρίθηκε τον Μάιο του 2009 πίστωση ποσού 1.050.000 ευρώ και να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για την αγορά του οικοπέδου, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για τις 24 Νοεμβρίου του 2009 και ακυρώθηκε από την σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Μετά το τέλος του περιφερειακού συμβουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του.
«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου, οι οποίοι στήριξαν ομόφωνα την εισήγηση μου για την αναγκαιότητα αγοράς οικοπέδου για την κατασκευή νέων φυλακών. Θα πρέπει επιτέλους το Υπουργείο Δικαιοσύνης να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην Κερκυραϊκή κοινωνία και τον τόπο μας και να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των αποφάσεων του ΤΑΧΔΙΚ έτσι όπως εξηγούμε και στην εισήγηση. Να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός ο οποίος είχε αποφασισθεί από το ΤΑΧΔΙΚ για τις 24 Νοεμβρίου του 2009 και ακυρώθηκε με υπαιτιότητα της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Το κράτος έχει και πρέπει να έχει συνέχεια και να επιδεικνύει συνέπεια στις δεσμεύεις που έχει αναλάβει απέναντι στους πολίτες».
Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με τον πρώην Πρόεδρο της «Θέμις Κατασκευαστική»

Χρήστος Σκούρτης: «Διεκδικούμε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης την αγορά οικοπέδου για τις φυλακές»
    Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με θέμα το πρόβλημα πρόσβασης στο νέο δικαστικό μέγαρο, ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, συναντήθηκε με τον πρώην Πρόεδρο της «Θέμις Κατασκευαστική», Σπύρο Ιωάννου, για να ενημερωθεί πληρέστερα για το ζήτημα αυτό.
   Κατά τη συζήτηση, ανέκυψε και το θέμα αγοράς οικοπέδου για την κατασκευή νέων Φυλακών στην Κέρκυρα.
   Όπως είπε ο κ. Ιωάννου στον Αντιπεριφερειάρχη, Χρήστο Σκούρτη, το Δ.Σ του ΤΑΧΔΙΚ μετά από πρόταση του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Δένδια, είχε εγκρίνει πίστωση ποσού 1.050.000 ευρώ για την απόκτηση οικοπέδου για τη ανέγερση νέου σωφρονιστικού καταστήματος.  
   Το ΤΑΧΔΙΚ όρισε ως ημερομηνία διενέργειας διεξαγωγής του διαγωνισμού την 24-11-2009. Δυστυχώς όμως μετά την αλλαγή της κυβέρνησης η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης ακύρωσε το διαγωνισμό. Μετά απ’ όλα αυτά είναι αβέβαιη τόσο η αγορά όσο και η κατασκευή και λειτουργία νέων φυλακών στην Κέρκυρα.
   Ο κ. Χ. Σκούρτης από την πλευρά του τόνισε ότι είναι επιβεβλημένη η αγορά του οικοπέδου αλλά και η ανέγερση νέων φυλακών για πολλούς λόγους, με κυριότερο το ότι θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτό το φαινόμενο της λειτουργίας σχολείων δίπλα σε Φυλακές.
   Υπάρχουν επίσης εξ ίσου σοβαροί λόγοι, τόνισε ο κ. Σκούρτης, όπως ο κίνδυνος που ελλοχεύει να απαγορευτεί η λειτουργία του σημερινού σωφρονιστικού καταστήματος, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Εφετείου με ανεξέλεγκτες συνέπειες για τον νομικό κόσμο της Κέρκυρας.
Η λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος, επεσήμανε ο κ. Σκούρτης, συμβάλλει σημαντικά και στην τοπική οικονομία.
Άλλωστε, είπε ο Αντιπεριφερειάρχης, εκκρεμεί και η ικανοποίηση του παγκερκυραϊκού αιτήματος για τη μετατροπή των σημερινών φυλακών, σε μνημείο Ειρήνης.
   Και οι δύο άντρες συμφώνησαν ότι θα πρέπει να διεκδικηθεί σε πρώτη φάση η αγορά του οικοπέδου, από τη στιγμή που είναι εξασφαλισμένη η πίστωση και στη συνέχεια η κατασκευή και η λειτουργία νέων φυλακών και προς αυτή την κατεύθυνση θα υπάρξει έντονη πίεση προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ανακοίνωση Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας.
 Κατά την πρόσφατη μετάβαση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και τις επαφές που είχε με αρμόδιους παράγοντες σχετικά με το θέμα της κατασκευής νέας Φυλακής, διαπιστώθηκαν τα εξής:
 Επισημάνθηκε στους αρμοδίους του Υπ. Δικαιοσύνης πως ο Δικηγορικός Σύλλογός μας είχε την πληροφόρηση από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης ότι είχε δρομολογηθεί η διαδικασία αγοράς οικοπέδου προκειμένου να ανεγερθεί σ’ αυτό νέο κατάστημα κράτησης στην Κέρκυρα ούτως ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα της κερκυραϊκής κοινωνίας (και όχι μόνον) να καταργηθούν οι παλιές Φυλακές του νησιού μας και να μετατραπεί το κτίριο αυτών σε μουσείο.   Ειδικότερα, είχαμε πληροφορηθεί ότι είχε εγκριθεί σχετική πίστωση από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων και ότι είχε προγραμματιστεί μειοδοτικός διαγωνισμός για την αγορά οικοπέδου που επρόκειτο να γίνει την 22 Νοεμβρίου 2009.
 Ότι η σχετική διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε καθόσον μεσολάβησαν οι εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009, παραιτήθηκε ο τότε Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος του ΤΑΧΔΙΚ, και έτσι δεν πραγματοποιήθηκε ο προγραμματισμένος διαγωνισμός.
 Ότι έκτοτε, με δεδομένη την δημοσιονομική κατάσταση, έχει τελματωθεί το θέμα.
 Από τις απαντήσεις των αρμοδίων του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατέστη αντιληπτό ότι έχει εγκαταλειφθεί κάθε σχετική διαδικασία.
 Ότι ουδεμία πρόθεση υπάρχει να κινηθεί διαδικασία για αγορά οικοπέδου και μόνο εάν υπάρξει διαθέσιμο κατάλληλο οικόπεδο (ανήκον στο δημόσιο ή προσφερόμενο δωρεάν από τον Δήμο) θα υπάρξει ίσως κάποια προοπτική κατασκευής νέας φυλακής εάν και όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες.-

Κωστελέτος Αντώνης
fylakhkerkyras.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών