1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΜΗΤΡΩΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ (Υπ.Δικ. 30-5-11)


Υποχρεωμένοι να τηρούν «Μητρώο Τραυματισμού Κρατουμένων» είναι πλέον οι Διευθυντές όλων των Καταστημάτων Κράτησης.

Με έγγραφό του ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρίνος Σκανδάμης ζήτησε, το αργότερο μέχρι τις 6 Ιουνίου 2011, τη σύσταση και λειτουργία του εν λόγω μητρώου.Υπεύθυνοι της τήρησή του ορίζονται ο γιατρός και επικουρικά ο νοσηλευτής του Καταστήματος.
Στο μητρώο θα καταγράφονται τραυματισμοί οι οποίοι εντοπίζονται μετά από ιατρική εξέταση τόσο στους νεοεισερχόμενους κρατούμενους όσο και σε κρατούμενους του Καταστήματος «με ρητή αναφορά στο είδος και την αιτία του τραυματισμού, καθώς και την ημερομηνία και ώρα εξέτασης».
Οι διευθυντές των Καταστημάτων Κράτησης, σύμφωνα με το έγγραφο, έχουν ρητή εντολή: «Στις περιπτώσεις που ως αιτία τραυματισμού αναφέρεται βιαιοπραγία ή κρίνεται ότι έχει υπάρξει τέτοια, η Διεύθυνση οφείλει να προβεί αμελλητί στην ενημέρωση του Εισαγγελέα-Επόπτη του Καταστήματος και της Γενικής Διεύθυνσης Σωφρονιστικής Πολιτικής».




Συμφωνούμε να γίνει αυτό το μητρώο αλλά όταν ένας κρατούμενος ο οποίος είναι κτυπημένος ερωτηθεί πως έγινε μας απαντάει ακόμα και παρουσία του κ. Εισαγγελέα κατά 99,9% ότι έπεσε … από την σκάλα, χτύπησε την ώρα που έπαιζε μπάλα, γλίστρησε στο μπάνιο κλπ, τι θα γράφουμε; Ότι δήλωσε;  


Μητρώο Τραυματισμού - εξύβρισης και απειλής Υπαλλήλου πότε θα γίνει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών