1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2017

Κυριακή, 1 Μαΐου 2011

Εργατική Πρωτομαγιά (Κ.Α. 1-5-11)


Όταν κάποιος λέει Πρωτομαγιά το μυαλό μας γενικά πάει στον αγώνα των εργατών για καλύτερες συνθήκες εργασίας και ωράριο.
 Αιματοβαμμένοι αγώνες για ένα καλύτερο εργασιακό καθεστώς παρακαταθήκη για το μέλλον, « ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ».
 Το 1893 ήταν για τους Έλληνες η πρώτη Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και η οποία πραγματοποιήθηκε από Σοσιαλιστές και συγκεκριμένα από τον σύλλογο του Καλλέργη.
 Η εφημερίδα Σοσιαλιστής μετά την συγκέντρωση αυτή έγραψε :
 «Εις τας δύο Μαΐου ώρα 5 μ.μ. παρά το αρχαίον Στάδιον, τα μέλη του “Κεντρικού Σοσιαλιστικού Συλλόγου” και μέγα πλήθος εκ των πασχουσών εργατικών τάξεων των ευρισκομένων υπό τον ζυγόν του μισθού, ακολουθούντες τον διεθνή των πασχουσών τάξεων αγώνα, συνηθροίσθησαν προς διαμαρτύρησιν εναντίον του σημερινού αθλίου συστήματος, όπου δυστυχούν οι πολλοί κοπιωδώς εργαζόμενοι και ευτυχούν οι ολίγοι οκνηροί, πλούσιοι, μη εργαζόμενοι και απολαμβάνοντες τον ιδρώτα των πολλών εργαζομένων… συνήλθον πλέον των 2 χιλιάδων ατόμων…»
 Η πρώτη αυτή συγκέντρωση ήταν η σπίθα για τους αγώνες που θα ακολουθούσαν στην Ελλάδα.
 Η μικρή αυτή αναφορά για να μαθαίνουν οι νεώτεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι, ιδιαίτερα οι συνδικαλιστές μας.
 Η σύγκριση του τότε Σοσιαλιστικού κινήματος με την σημερινή (2010-2011) θα ήταν το λιγότερο άδικη για τους αγώνες  που έδωσαν αυτοί οι άνθρωποι με τους αγώνες που δίνονται σήμερα, με πολλά από τα δίκαια κεκτημένα για τα οποία πολλοί έδωσαν και την ζωή τους να εξαφανίζονται ή να τείνουν προς εξαφάνιση, με συνδικαλιστική αντίδραση από την μεριά μας υποτονική με κόκκινες γραμμές που συνέχεια σβήνονται ή αχνίζουν.  
 Ως πότε;;;


Κ.Α.
fylakhkerkyras.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ένα πρώτο βήμα, ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών