1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Επιτέλους προστατέψτε τους Συναδέλφους (Κωστελέτος Α. 1-4-11)


Τα χρόνια περνούν, οι τρόποι βίας κατά προσωπικού των Καταστημάτων Κράτησης ολοένα εξελίσσονται και αυξάνονται.
 Μεγάλο ποσοστό κρατουμένων στο εσωτερικό των καταστημάτων έχει αποθρασυνθεί από την μεγάλη  ανοχή που υπάρχει από το Υπουργείο και ιδιαίτερα από την Διεύθυνση αυτών με συνέπια να την πληρώνει όμως ο φύλακας που έρχεται σε άμεση επαφή με τους κρατούμενους.
 Απειλές του τύπου ένα τηλέφωνο είσαι, δεν θα έρθεις μέσα θα σου δείξω, μία συγχώνευση είσαι, προπηλακισμοί ακόμα και άσκηση βίας, πλέον τα αντιμετωπίζουμε καθημερινά κατά την διάρκεια της εργασίας μας.
 Οι πειθαρχικές ποινές που δέχονται οι κρατούμενοι για τα προαναφερθέντα και ακόμα ποιο χειρότερα είναι για να βάζουν τα γέλια οι κρατούμενοι και να κλαίνε οι υπάλληλοι.
 Επανειλημμένα το Υπουργείο έχει δεχτεί αιτήματα και από τα πρωτοβάθμια σωματεία αλλά και από την ΟΣΥΕ για την προστασία των καταστημάτων και των υπαλλήλων, κίνηση όμως καμία.
 Τα κρούσματα βίας ολοένα και αυξάνονται και εκτός των τειχών με προπηλακισμούς και ξυλοδαρμό υπαλλήλων και Διευθυντών σε δημόσιους χώρους, τοποθέτηση εκρηκτικών σε αυτοκίνητα και σπίτια και αποκορύφωμα αυτής της ανεξέλεγκτης βίας, την αποστολή φακέλων με εκρηκτικά με αποδέκτη τον Διευθυντή του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού.
 Πραγματικά είμαστε τυχεροί που δεν θρηνήσαμε συναδέλφους και συγγενείς αυτών έως σήμερα με εξαίρεση τον σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφου Λαχανά που αγωνίζεται να σταθεί ξανά στα πόδια του μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε από πρώην κρατούμενο έξω από το σπίτι του.
 Όλα αυτά γιατί;
 Καλός ή κακός η δουλεία μας είναι να φυλάμε εντός των καταστημάτων, αυτούς που η Δικαιοσύνη τιμώρησε για την όποια έκνομη πράξη τέλεσαν, χωρίς να κρίνουμε ούτε την ποινή αλλά ούτε την πράξη.
 Αυτή είναι η εργασία και μόνο του Σωφρονιστικού Υπάλληλου και σας διαβεβαιώνω ότι δεν είναι καθόλου ευχάριστη, αντίθετα θα την έλεγα ψυχοφθόρα, απρόβλεπτη και επικίνδυνη.
 Ο τίτλος που φέρουμε βέβαια του Σωφρονιστικού Υπάλληλου που παλαιότερα ήταν Δεσμοφύλακας, μπορεί να ηχεί στα αυτιά μας όμορφα όπως και η μετατροπή των Φυλακών σε Καταστήματα Κράτησης, αλλά κατά την άποψη μου είναι τυπική και λάθος, γιατί με την υπάρχουσα κατάσταση στα καταστήματα δεν υπάρχει σωφρονισμός, απλά φυλάμε και προσπαθούμε να αποτρέψουμε τους εγκλείστους να αποδράσουν.  
 Λέω προσπαθούμε γιατί μας αρέσει δεν μας αρέσει το σύστημα φύλαξης να το πω γενικά, πάσχει και είναι ξεπερασμένο και οι κρατούμενοι το έχουν αντιληφθεί.
 Άρα «κύριοι» γιατί αυτό το μένος και η οργή προς τους Υπάλληλους;
 Σαν Φυλακή Κέρκυρας έχουμε βιώσει αυτό το μένος και εντός του καταστήματος ακόμα και με τραυματισμό συναδέλφων αλλά και εκτός με την έκρηξη βόμβας στο σπίτι του τότε Διευθυντή Σκαρβελάκη Νικόλαου (25 Οκτωβρίου του 2007) γιατί δεν ενέκρινε ελεύθερο επισκεπτήριο σε κρατούμενο και γιατί τόλμησε να του πάρει τα τηλέφωνα και να τον τιμωρήσει σύμφωνα με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες κρατουμένων που είδαν το φως της δημοσιότητας.
 Η πολιτεία και ειδικότερα το Υπουργείο πρέπει να λάβει τα μέτρα του γιατί δεν μπορούμε να οπλοφορούμε ούτε να στηριζόμαστε στην καλή μας τύχη και μόνο.  

Κ.Α  
fylakhkerkyras.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών