1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ευρωπαίοι και Εταίροι προς Βοήθεια των Λαών (από Κωστελέτο Α. 29-3-11)

 Ο Ελληνικός λαός ολοένα και ματώνει με τις συνεχόμενες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ολοένα και ανησυχεί περισσότερο στην διαφαινόμενη νέα φοροκαταιγίδα που θα ακολουθήσει λόγω εκτίναξης του ελλείμματος του 2010 πάνω από το 10% έναντι 9,5% που προβλεπόταν, λόγω του ότι τα ασφαλιστικά ταμεία δεν είχαν πέρυσι πλεόνασμα 900 εκατομμύρια euro αλλά έλλειμμα 500 εκατομμύρια.
 Περιμένοντας τους Τροϊκανούς η κυβέρνηση μας ετοιμάζεται να κάνει και άλλες μειώσεις σε μισθούς, αυξήσεις τιμολογίων ΔΕΚΟ, περικοπές σε αναπτυξιακά προγράμματα, Υπουργία κ.λ.π.
 Με όλα αυτά η κυβέρνηση του «Λεφτά υπάρχουν», του ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί και προσπαθεί να μας πείσει ότι υπάρχει φως στο τούνελ την ώρα που όλοι λένε και πιστεύουν ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι προ των πυλών.
 Αυτό δεν μου προκύπτει από την έρευνα του BBC και τους 52 επαγγελματίες οικονομικούς αναλυτές που συμμετείχαν στην έρευνα αλλά δεν μπορείς να προκόψεις όταν δανείζεσαι εκ νέου για να πληρώσεις δάνεια, αργά η γρήγορα θα πελαγώσεις.
 Μιλάνε για ανάπτυξη, ανάπτυξη και ανάπτυξη, πώς; Περικόπτοντας τα λίγα αναπτυξιακά μας προγράμματα; Φορολογώντας ολοένα και περισσότερο επιχειρήσεις οι οποίες μετακομίζουν στο τέλος σε χώρες με μικρότερη φορολογία;
 Περικόπτοντας μισθούς και συντάξεις;
 Οι συνεχείς περικοπές στους μισθούς των Ελλήνων εδώ και σχεδόν έναν χρόνο κατέστησαν τη χώρα μας «πρωταθλήτρια» στην περιστολή του κόστους εργασίας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat. Μάλιστα η Ελλάδα βρέθηκε κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, δείγμα της σημαντικής μείωσης που υπέστησαν οι μισθοί των εργαζομένων στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα.
 Σύμφωνα λοιπόν με τη Eurostat, κατά τη διάρκεια του δ' τριμήνου του 2010, το κόστος εργασίας (ανά ώρα) στην Ελλάδα υποχώρησε κατά 6,5% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 1,6% και στο σύνολο της ΕΕ των «27» κατά 2%.
 Πως θα κινηθούν οι αγορές όταν οι πολίτες συνέχεια βλέπουν το υστέρημα τους να συρρικνώνεται περισσότερο;
 Μήπως αυτά που προανέφερα και είναι αυτονόητα, προεκλογικά ο πρωθυπουργός μας τα έλεγε με έμφαση και πείσμα; ΠΟΥΝΤΑ ;;; ΨΕΥΤΕΣ και ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ .   
 Περικοπές σε Υπουργεία;
  Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν πάει άλλο.
 Κόψαμε από την ασφάλεια των καταστημάτων, αποζημίωση νυκτερινών και αργιών, κόψαμε στους κρατουμένους είδη καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων όπως και στους δικούς μας χώρους (ελπίζω να μη κόψουμε και το νερό), αλλάξαμε ακόμα και τα γάντια έρευνας και πήραμε γάντια που τα χρησιμοποιούν σε φούρνο για να πιάνουν τις τυρόπιτες, γιατί δεν υπάρχουν μολυσματικές ασθένειες στις φυλακές αλλά είναι στην σφαίρα της φαντασίας μας, κόψαμε μισθό ως μη παραγωγικοί Δ.Υ. που ήμαστε κ.λ.π. ΤΕΛΟΣ, ΕΛΕΟΣ.
 Και μια και μιλάμε για περικοπές στην ασφάλεια και μη γνωρίζοντας τα περεταίρω της απόδρασης στον Κορυδαλλό, αν λέω αν, ήταν επανδρωμένη η Εξωτερική σκοπιά, θα είχε αποφευχθεί η απόδραση; Θα αποφεύγαμε για άλλη μία φορά την γελιοποίηση των υπαλλήλων; Θα αποφεύγαμε την διαθεσιμότητα συναδέλφων; Ξανατονίζοντας για άλλη μία φορά μη γνωρίζοντας περεταίρω καταστάσεις.     
 Οι ριζοσπαστικές αλλαγές στον Σωφρονιστικό Κώδικα μας μάρανε.
 Εδώ βαρκούλες χάνονται καράβια αρμενίζουνε.
 Σαφώς και την Ελλαδίτσα την βοηθούν προς ναυάγιο και οι κερδοσκόποι και οι οίκοι αξιολόγησης αλλά δεν μας οδήγησαν αυτοί στο χάλι μας, αλλά οι κυβερνώντες μας επί χρόνια που πάντα ενδιαφερόταν για την ανάπτυξη και την ευημερία μας.
 Όλα τα χε η Μαριορή ο φερετζές της έλειπε.
 Ήρθε και έδεσε και ο πόλεμος στην Λιβύη να φεσωθούμε και 7 εκ. euro το μήνα και ας … ήμαστε αμέτοχοι.
 Οι άμαχοι της Λιβύης τους ενδιαφέρουν μόνο και δεν επεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας, αμ πως, αφού το … επιβεβαιώνουν και οι Ρώσοι που υποστηρίζουν ότι οι επιθέσεις εναντίον των πιστών στο Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεων ισοδυναμούν με επέμβαση στον εμφύλιο πόλεμο στο πλευρό των αντικαθεστωτικών δυνάμεων και τόνισε ότι οι επιθέσεις αυτές δεν εγκρίνονται από την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Πάντα για το καλό ρε παιδί μου αυτοί οι πόλεμοι και οι επεμβάσεις, για την προστασία των αμάχων ρε γαμώτο!!!
Όπως στο Αφγανιστάν.
Αφήνω την εφημερίδα «The New York Times» να μας πει για τα: «Ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα ορυκτών, αξίας 1 τρισ. δολαρίων, ανακάλυψαν οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, γεγονός που θα δημιουργήσει προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης και ριζικής αλλαγής της οικονομίας της χώρας.
Τα μέχρι στιγμής άγνωστα κοιτάσματα –που περιλαμβάνουν τεράστιες φλέβες σιδήρου, χαλκού, κοβαλτίου, χρυσού και σημαντικών βιομηχανικών μεταλλευμάτων όπως λιθίου – είναι τόσο μεγάλα και απαρτίζονται από τόσο μεγάλη ποικιλία υλικών αναγκαίων στη σύγχρονη βιομηχανία, που το Αφγανιστάν μπορεί να μετατραπεί σε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα εξόρυξης στον κόσμο. Σύμφωνα με εσωτερικό μνημόνιο του Πενταγώνου, το Αφγανιστάν «μπορεί να καταστεί η Σαουδική Αραβία του λιθίου», αναγκαία πρώτη ύλη για την κατασκευή μπαταριών για φορητούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.
 Όπως αφήνω και το παρακάτω βίντεο να μας δήξει την αξία των αμάχων και με τον Αμερικανό στρατιώτης να κραυγάζει γελώντας ο Θεός να ευλογεί την Αμερική όταν σκοτώνεται νεαρός Αφγανός από δικά τους ηθελημένα πυρά γνωρίζοντας ότι είναι πολίτης.
 Οι σκηνές είναι σοκαρίστηκες. Προσοχή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών