1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-Γ.Σ.Ε.Ε. ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 23-2-2011

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 – ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ

Οι απεργοί που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011 στο Πεδίον Άρεως στην απεργιακή συγκέντρωση της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αντιδρώντας στην ασκούμενη πολιτική εγκρίναμε το παρακάτω ψήφισμα:
Αντιστεκόμαστε στην πιο ακραία νεοφιλελεύθερη επίθεση που δεχόμαστε σε βάρος των δικαιωμάτων και της ζωής μας.
Η Κυβέρνηση και η Τρόικα, με πρόσχημα την οικονομική κρίση τα προβλήματα του δημοσίου χρέους και με το μνημόνιο αφαιρούν ένα – ένα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας, για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των δανειστών, των κερδοσκόπων, των τραπεζιτών και των εργοδοτών.
Η επίθεση που δεχόμαστε αφορά το σύνολο των δικαιωμάτων μας. Μειώθηκαν και μειώνονται κατακόρυφα τα εισοδήματά μας μέσα από την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, της 13ης και 14ης σύνταξης μέσα από την αύξηση του Φ.Π.Α. και τις αυξήσεις στα είδη πλατειάς κατανάλωσης, μέσα από τις αυξήσεις στα διόδια και τις τιμές των εισιτηρίων.
Κατάργησαν και καταργούν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Μετά την κύρια ασφάλιση στο τραπέζι του Προκρούστη βρίσκονται οι επικουρικές συντάξεις.
Συγχωνεύονται, καταργούνται και υποβαθμίζονται οι Δημόσιες Υπηρεσίες και οι Δημόσιες Επιχειρήσεις με μοναδικό κριτήριο τον περιορισμό των δαπανών και των κοινωνικών υπηρεσιών. 
Αποδιαρθρώνονται οι Δημόσιες συγκοινωνίες, η Δημόσια Παιδεία, η Δημόσια Υγεία με τις καταργήσεις Υπηρεσιών και με μεταφορά του κόστους στις πλάτες των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Καταργούνται οι Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και συρρικνώνονται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και μέσα από τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις ικανοποιούνται τα αιτήματα των εργοδοτών για τον περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Η ύφεση, η αύξηση της ανεργίας, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, το κλείσιμο των καταστημάτων, η υποβάθμιση των κοινωνικών δικαιωμάτων, η αύξηση της φτώχειας και της εξαθλίωσης, είναι το αποτέλεσμα των αδιεξόδων νεοφιλελεύθερων πολιτικών.
Η πολιτική που ακολουθείται είναι κοινωνικά άδικη για τους εργαζόμενους και την κοινωνία και αδιέξοδη για την οικονομία και την προοπτική της χώρας. Τα μνημόνια διαδέχονται το ένα το άλλο με βασικό πάντα στόχο την κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας, την εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας, την διεύρυνση της κρίσης, της ύφεσης και της ανεργίας.
Ταυτόχρονα οι πολιτικές που προωθούνται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης  με πρόσχημα τα χρέη και την ανταγωνιστικότητα θα οδηγήσουν σε μακρόχρονη λιτότητα, στην παραπέρα συρρίκνωση των εργασιακών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.Το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι της χώρας μας με ενότητα και αποφασιστικότητα δίνουν μεγάλες μάχες όχι μόνο για την απόκρουση των σκληρών Νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αλλά και για την προώθηση  και εφαρμογή ενός τελείως διαφορετικού μίγματος οικονομικής πολιτικής που θα εξασφαλίζει και θα διευρύνει τα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και την έξοδο της χώρας από την ύφεση, την κρίση και τις «δαγκάνες» των τοκογλύφων δανειστών.
Διεκδικούμε αναδιάρθρωση του χρέους με τρόπο δίκαιο προς όφελος των εργαζομένων και των λαών. Απαιτούμε να τεθεί στην έγκριση των πολιτών με δημοψηφίσματα η νέα συνθήκη.
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Αποδέσμευση της χώρας από τις μονεταριστικές και περιοριστικές πολιτικές των Βρυξελλών, που ενδιαφέρονται μόνο για τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών και όχι των λαών και των πολιτών. Διαφωνούμε ριζικά με τις προβλέψεις του μνημονίου αλλά και με το λεγόμενο «σύμφωνο ανταγωνιστικότητας» και τις πολιτικές που διευρύνουν την ύφεση, την ανεργία, την φτώχεια, την εξαθλίωση και τις κοινωνικές ανισότητες. 
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αλλάξει ριζικά την εφαρμοζόμενη πολιτική.
Διεκδικούμε την κατάργηση των αντεργατικών  διατάξεων των Νόμων:
Για τις ειδικές επιχειρησιακές Σ.Σ.Ε., τη Διαιτησία, την άρση εγγυήσεων για τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης και τις αποζημιώσεις απόλυσης των νεοπροσλαμβανομένων.
Απορρίπτουμε τις σαρωτικές αλλαγές στις Δ.Ε.Κ.Ο., που παραβιάζοντας ευθέως τη συλλογική αυτονομία και τις Σ.Σ.Ε. γιατί επιβάλλουν νέες δραστικές μειώσεις των αποδοχών των εργαζομένων, μεθοδεύουν το κλείσιμο ή την ιδιωτικοποίηση τους και ανοίγουν το δρόμο σε απολύσεις προσωπικού.
Διαφωνούμε στην αύξηση του Φ.Π.Α. σε πολλά προϊόντα και υπηρεσίες ευρείας λαϊκής κατανάλωσης. 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Σεβασμό και διασφάλιση της συλλογικής αυτονομίας, του πλαισίου συλλογικών διαπραγματεύσεων και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας όπως προβλέπει ο Ν.1876/1990.
• Τήρηση της υποχρέωσης των εργοδοτικών οργανώσεων για κλαδικές συλλογικές διαπραγματεύσεις και κατάρτιση Σ.Σ.Ε., χωρίς παρελκυστικές τακτικές με στόχο την ανατροπή των Σ.Σ.Ε. και τη γενίκευση της υπογραφής ειδικών επιχειρησιακών Σ.Σ.Ε., με πρόσχημα την κρίση.
• Σταθερή και πλήρης εργασία με δικαιώματα για όλους.
• Άμεσα μέτρα για την προστασία της απασχόλησης και των θέσεων εργασίας. 
• Αυστηρές κυρώσεις στους εργοδότες που επωφελούνται από την οικονομική κρίση σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους, επιβάλλοντας εκ περιτροπής εργασία και κάθε μορφής ελαστική απασχόληση με στόχο την εργασία χωρίς δικαιώματα.
• Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας με ενεργητικές πολιτικές μετάβασης σε θέσεις πλήρους και σταθερής εργασίας.
• Άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης και της απασχόλησης  με κοινωνικούς στόχους και ρήτρες κοινωνικής προστασίας με αναπτυξιακά, οικονομικά μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κονδύλια που πρέπει και μπορούν να προέλθουν από τις χρηματιστηριακές κερδοσκοπικές κινήσεις των κεφαλαίων και των αγορών.
• Επιμήκυνση του χρόνου καταβολής του επιδόματος ανεργίας και διαμόρφωσή του στο 80% του κατώτατου μισθού. Επέκταση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλο το χρόνο της ανεργίας.
• Επαναφορά των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας. Κατοχύρωση και διεύ-
ρυνση του θεσμού των Β.Α.Ε. και των επικουρικών συντάξεων.
• Μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της δραματικής μείωσης της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
• Άμεσα μέτρα προστασίας και ενίσχυσης του εισοδήματος των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων. 
• Άμεση επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης και του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο.
• Άμεση επιχορήγηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων προκειμένου να αποδοθούν όλα τα εφάπαξ που εκκρεμούν.
• Άμεσα μέτρα προστασίας για τη διασφάλιση της επικουρικής σύνταξης χωρίς μειώσεις.
• Νέο ενιαίο μισθολόγιο για τους Δημόσιους Υπαλλήλους που δεν θα αξιοποιηθεί ως εργαλείο για τη διαιώνιση της λιτότητας και για νέες περικοπές στο Δημόσιο, αλλά θα αναβαθμίζει μισθούς και συντάξεις σύμφωνα με την πρόταση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
• Προστασία των δημόσιων επιχειρήσεων κοινωφελών αγαθών και υπηρεσιών.
• Αυστηρά και αποτελεσματικά μέτρα πάταξης των μονοπωλιακών συμπεριφορών και δράσεων, μείωση και όχι αύξηση των τιμολογίων των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (ενέργεια, νερό, εισιτήρια, υπηρεσίες υγείας, οικογενειακής στήριξης, παιδείας κλπ).
• Ενίσχυση του Σ.Ε.Π.Ε. για τον αποτελεσματικό έλεγχο και την αυστηρή τιμωρία των αντεργατικών εργοδοτικών συμπεριφορών που καταπατούν καθημερινά τα δικαιώματα των εργαζομένων με την απειλή απώλειας του μισθού και της θέσης εργασίας τους.
• Δίκαιη και ανθρωποκεντρική μεταναστευτική πολιτική.
• Μέτρα για την εξασφάλιση της δίκαιης, γρήγορης και αποτελεσματικής εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στους μετανάστες απεργούς πείνας. Απαιτούμε να δοθεί άμεση λύση στα προβλήματά τους και στα προβλήματα των οικονομικών μεταναστών. 
Η Απεργιακή Συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών