1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Σχετικά με κρούσμα φυματίωσης (ανάρτηση στο forum της ΟΣΥΕ 24-10-10 (Κωστελέτος Α.)

Μετά από το άρθρο στην εφημερίδα ZOUGLA.gr στο οποίο αναφέρεται ότι ένας από τους κρατουμένους παρουσίασε συμπτώματα φυματίωσης, σας ενημερώνω ότι πράγματι το συμβάν αυτό είναι αληθές.
Ο συγκεκριμένος κρατούμενος ό οποίος είναι ενεργός στην ασθένεια αυτή έχει μεταφερθεί στο ιατρείο του καταστήματος και έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο κρατουμένων για θεραπεία.
Προληπτικά έχει ζητηθεί και έχει έρθει κλιμάκιο του Γ.Ν.Κέρκυρας το οποίο διενεργεί εμβολιασμούς (μαντού) σε κρατουμένους αλλά και σε υπάλληλους της εσωτερικής – εξωτερικής φύλαξης και σε περιπτώσεις που βρεθούν θετικοί μεταφέρονται στο Νοσοκομείο Κέρκυρας για να υποβληθούν σε ακτινογραφίες και περαιτέρω έλεγχο.
Μέχρι αυτήν την ώρα ο αριθμός των κρατουμένων που έχουν βρεθεί θετικοί είναι 21 και 4 υπάλληλοι τουλάχιστον.
Για να διευκρινίσουμε λίγο τα πράγματα και μετά από ενημέρωση ιατρών όσον αφορά την ασθένεια, το να βρεθεί κάποιος θετικός μετά το μαντού στην φυματίωση δεν σημαίνει ότι θα ασθενήσει αναγκαστικά, το ανοσοποιητικό σύστημα δημιουργεί μία ασπίδα προστασίας γύρω από τους βακίλους, οι οποίοι μπορεί να παραμείνουν επί χρόνια σε υπνώσει, απλώς διενεργείτε περεταίρω προληπτικός έλεγχος (ακτινογραφία κ.λ.π).
Η ασθένεια αυτή μπορεί υποθετικά να είναι μία αρρώστια του 20ου αιώνα που εξαλείφθηκε ξεχασμένη αλλά πρέπει οι ιθύνοντες να την λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους.    
Η φυματίωση μεταδίδεται μέσω του αέρα και είναι εξαιρετικά μολυσματική. Κατά μέσο όρο ένας άνθρωπος με ενεργή φυματίωση μολύνει 10 έως 15 άλλους κάθε χρόνο.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, εάν η φυματίωση παραμείνει ανεξέλεγκτη, τα επόμενα 20 χρόνια σχεδόν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι θα μολυνθούν, 200 εκατομμύρια θα αναπτύξουν την ασθένεια και 35 εκατομμύρια θα πεθάνουν από φυματίωση.
Υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία για τη φυματίωση με τη μορφή του Προγράμματος Χορήγησης Θεραπείας Υπό Άμεση Παρακολούθηση.
Άρα θα πρέπει το υπουργείο μας να είναι σε επαγρύπνηση και να δείχνει  την δέουσα σημασία όπου και αν χρειασθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών