1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Επιστολή στα ΜΜΕ για τους λόγους των Απεργιακών Κινητοποιήσεων (26-11-10)

Η Ένωση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας μετά την ομόφωνη απόφαση των μελών της στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26-11-10 συμμεριζόμενη και το πώς έχει βιώσει ο Σωφρονιστικός Υπάλληλος τις έως τώρα περικοπές στους μισθούς καθώς και την ανησυχία τους για περεταίρω συρρίκνωση των μισθών ανακοινώνει τα ακόλουθα :
 Οι έως σήμερα υποσχέσεις της κυβέρνησης για κόκκινες γραμμές στην Τρόικα, στο μνημόνιο και στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που εμπεριέχονται σε αυτό, είχαν ως αποτέλεσμα μόνο να φτάσει ο οικογενειακός προϋπολογισμός στο κόκκινο και τίποτα άλλο.
 Ένας οικογενειακός προϋπολογισμός που έγινε με γνώμονα τις αποδοχές που ελάμβανε ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει ως προς τις δανειακές του υποχρεώσεις, τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ και των καθημερινών του αναγκών.
 Έναν προϋπολογισμό είδη αρκετά σφικτό που μέσα σε μερικούς μήνες τον είδαμε να ισοπεδώνεται και που με τις μειώσεις στον μισθό μας δεν είναι πλέον βιώσιμος.
 Αν στα παραπάνω συμπεριλάβουμε και τις σκληρές συνθήκες εργασίας που βιώνει καθημερινά ο Σωφρονιστικός υπάλληλος πιστεύουμε ότι θα καταλάβετε και την αγανάκτηση στην οποία έχει περιέλθει ο υπάλληλος των καταστημάτων – ΦΥΛΑΚΩΝ .
 Η μη πλήρωση έστω και μερική κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων έχει γίνει η αιτία να υπάρχει έλλειμμα ασφάλειας το οποίο προσπαθεί να το καλύψει το υπάρχον προσωπικό αλλά με τα οφειλόμενα ρεπό να αυξάνονται και οι άδειες να καθυστερούν ως προς την χορήγηση τους.
 Το πλαφόν στα νυχτερινά δεν είναι εφαρμόσιμο στα καταστήματα κράτησης και πιστεύουμε ότι πολλές παραμέτρους δεν τις έλαβαν υπόψη τους οι ιθύνοντες του Υπουργείου μας.
 Το περιβόητο Εκλογικό υπέρ ποσό των 150 euro που οφείλεται στους υπαλλήλους από το 2008 που βρίσκεται, ποια η μοίρα του;
 Η ιατρική πρόληψη είναι ελλιπέστατη την ώρα που ο αριθμός των κρατουμένων με αρρώστιες μολυσματικές ολοένα και αυξάνεται ακόμα και με ασθένειες του παρελθόντος που είχαν εξαλειφθεί.   
Επίσης είναι αδιανόητο στο βωμό του εξορθολογισμού να περικόπτονται χρήματα για την ασφάλεια των καταστημάτων και των υπαλλήλων, δεν μπορεί να ζητάμε πράγματα που έχουν ως απώτερο σκοπό την σωστή επίβλεψη και λειτουργία του καταστήματος και να σκαλώνουν σε οικονομικά γρανάζια και με το που θα συμβεί κάτι να διαπομπεύονται συνάδελφοι.
 Η εργασία του Σωφρονιστικού Υπαλλήλου είναι τέτοια ώστε οι συγκρίσεις με άλλα επαγγέλματα σταματούν στην μεγάλη και βαριά πόρτα της Φυλακής και ο μόνος που μπορεί να καταλάβει τι είναι να εργάζεσαι σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι ο ίδιος ο εργαζόμενος και όχι ο οποιοσδήποτε υπάλληλος της Τρόικας ή μία επίσκεψη υψηλά ιστάμενου τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.
 Για όλα όσα σας προαναφέραμε και γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτός ο μισθολογικός κατήφορος καθώς και γιατί άλλη η ένια του συμμαζέματος και άλλη η  ένια της ισοπέδωσης αποφασίζουμε ΟΜΟΦΩΝΑ :
24ωρη Στάση Εργασίας την 9-12-10 και  48ωρη Απεργία την 16-12 και 17-12-10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών