1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Επιστολή Κωστελέτου για το συνέδριο στην Θεσσαλονίκη 14-5-10

ΚΩΣΤΕΛΕΤΟΣ  Αντώνης
 Αυτά που ήθελα να πω & δυστυχώς λόγω χρόνου & μόνο δεν είπα, αλλά που ευτυχώς μου δίνεται η δυνατότητα να τα μεταφέρω έστω & χωρίς οι συνάδελφοι μου να με βλέπουν, άλλωστε για μένα δεν μετράει η φάτσα αλλά ο λόγος.
 Πρόεδρε ελπίζω σε επόμενα συνέδρια να μεριμνήσετε ώστε να ακούγονται περισσότεροι σύνεδροι γιατί για πρώτη φορά είδα συνάδελφους να μιλούν που δεν έχουν ξαναμιλήσει και αυτό με ευχαριστεί ιδιαίτερα, ενώ άλλους που ήθελαν να μιλήσουν και δεν πρόλαβαν στα πηγαδάκια είχαν παράπονο με το δίκιο τους, ευχαριστώ.

 Συνάδελφοι
  Θα ξεκινήσω από τον οικονομικό μαρασμό που μας έχουν υποβάλει  οι άρχοντες της χώρας μας με αποκορύφωμα τα νέα οικονομικά μέτρα & τις τελευταίες μισθολογικές & συνταξιοδοτικές εξελίξεις.
 Είμαι & εγώ ένας από αυτούς που σαφώς περίμεναν να παρθούν μέτρα τα οποία θα μας βγάλουν από αυτό το αδιέξοδο που έχουμε μπει εδώ & τουλάχιστον 20 χρόνια.
 20 & πλέον χρόνια τους ψηφίζουμε και τους μεν & τους δε για να μας οδηγήσουν στην οικονομική & κοινωνική ανάταξη & αντίθετα μας οδηγούν στην οικονομική & κοινωνική εξαθλίωση. 
 20 χρόνια με μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα που ποτέ δεν είδα κανέναν να τιμωρείται, να είμαι αυτός που θα τον προσέχει όχι ως υψηλά ιστάμενο στην κοινωνία αλλά ως έγκλειστο στο κατάστημα μου για τα δεινά που περνάμε & που πρόκειται να περάσουμε.
 Λέω 20 χρόνια γιατί το πρόβλημα προς τον οικονομικό μαρασμό είναι διαχρονικό & δεν ξεκίνησε στην εξαετία της ΝΔ ούτε γιγαντώθηκε & ολοκληρώθηκε στους 7-8 μήνες του ΠΑΣΟΚ.
 Αντί αυτού για την δεινή οικονομική κατάσταση που βιώνουμε βλέπω τους αίτιους & τους πρωταίτιους να τσακώνονται & να ρίχνουν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι της ευθύνης.
 Έλεος! Ακόμα πλέον & ο πιο φανατικός έχει απογοητευτεί με αυτά που συμβαίνουν & βλέπει ότι κανένας μα κανένας είτε πράσινος είτε μπλε δεν είναι άμοιρος ευθυνών.
 Όλοι τους μας έχουν χορτάσει υποσχέσεις που ποτέ όμως δεν υλοποιήθηκαν.
 Τώρα όχι μόνο μείναμε στο όνειρο των δεσμεύσεων αλλά & η ταυτότητα των κομμάτων αλλοιώθηκε, άλλοι από δεξιοί γίνανε αριστεροί & άλλοι από αριστεροί έγιναν λίαν επιεικώς δεξιοί .    
 Με όλα αυτά απογοητεύτηκα αλλά όχι τόσο ώστε ιδεολογικά να ηττηθώ & θα σας πω τις φράσεις που διάβασα σε ένα άρθρο σε εφημερίδα από τον κ. Μητρόπουλο που είπε:  

 Και επειδή όλα τα κάστρα, δηλαδή όλοι οι θεσμοί, πέφτουν πρώτα από την ιδεολογική αποδόμηση του λόγου της ύπαρξής τους, είναι καθοριστικό για την Κοινωνία να μην υπάρξει αυτή η συμβολική ιδεολογική ήττα.

 Λόγια με μεγάλη σημασία, λόγια που με εκφράζουν απόλυτα.
 Και επειδή έμαθα στην ζωή μου να εκφράζω την γνώμη μου θα εξακολουθώ να εκφράζω την αντίθεση μου ανεξάρτητα από το αν εκφράζει κομματική η όχι γραμμή.
 Δεν με έστειλαν εκπρόσωπο τους στην ΟΣΥΕ οι συνάδελφοι μου για να εκφράζω κομματική γραμμή αλλά να μεταφέρω τις ανησυχίες τους & τον προβληματισμό τους που είναι διάχυτος τους τελευταίους μήνες όταν βλέπουν ένα προγραμματισμό στην ζωή τους να καταρρέει & εκεί που τα κατάφερναν οριακά τώρα αδυνατούν .
 Δεν μπορώ να ακούω & να βλέπω γκάλοπ μετά την δολοφονία των 3ων αθώων από ανεγκέφαλους μηδενιστές που να λένε ότι πάνω από το 53 της εκατό των πολιτών λέει να περιοριστούν οι διαδηλώσεις αγανάκτησης για να μην γίνουν & άλλα έκτροπα. ΕΛΕΟΣ!           
Δεν είναι δυνατό ο σωφρονιστικός υπάλληλος να αντιμετωπίζεται όπως ο κάθε δημόσιος υπάλληλος, να του γίνεται περικοπή στα επιδόματα, στο μισθό & να του λένε ότι πρέπει να δουλεύει μέχρι να τον πάρουν οι τέσσερεις στην τελευταία του κατοικία.
 Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν ήμαστε υπάλληλοι της βουλής με τους 16 μισθούς να τους αλλάζουμε το νερό στο έδρανο;
 Δεν μπορούν να καταλάβουνε ότι η εργασία μας είναι τέτοια που με π δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα καθήκοντα μας ;
 Αν δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η διαφορά του δημοσίου υπαλλήλου από τον υπάλληλο των φυλακών είναι χαώδης θα πρέπει η ομοσπονδία μας να τους κάνει να το καταλάβουν, γι’ αυτό τους ψηφίσαμε και αυτό τους παροτρύνουμε να πράξουν .
 Άρα πιστεύω ότι δεν είναι δυνατό να καταργηθεί το δικαίωμα μας για συνταξιοδότηση στα 25 έτη υπηρεσίας, πρέπει οπωσδήποτε να εξαιρεθούμε αλλιώς σαν δεύτερη επιλογή & όταν θα ανοίξει ο διάλογος για τα ΒΑΕ στο δημόσιο θα είναι αδιανόητο οι σωφρονιστικοί να μην είναι οι πρώτοι που θα ενταχτούν.  
 Εδώ & χρόνια μιλάμε για ένα σύστημα κρίσεων υπαρχιφυλάκων & Αρχιφυλάκων όχι κομματικό αλλά αξιών & δίκαιο.
 Θα πω όμως πρώτα ότι & οι Υπαρχιφύλακες θα πρέπει όπως & ο Αρχιφύλακας να παίρνουν ένα έστω μικρό … ψυχολογικό επίδομα θέσης. 
 Τώρα πρέπει να αποφασίσετε πρώτα εσείς που είχατε έως τώρα την δύναμη για το ποιος θα κριθεί αν είστε έτοιμοι να δεχτείτε ένα αξιοκρατικό σύστημα.
 Μετά πριν κάνουν αίτηση αυτοί οι συνάδελφοι που επιθυμούν να κριθούν υπαρχιφύλακες & Αρχιφύλακες θα έπρεπε να κάνουν την αυτοκριτική τους για το αν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην θέση αυτή & όχι για να μοστράρουν τ’ αστέρια τους.
  Η μήπως πρώτα θα έπρεπε να ξεκινήσουμε με την κεφαλή δηλαδή τον Διευθυντή που η υπόδειξη του η δική του έκθεση για τους υπαλλήλους θα μετράει στο μεγαλύτερο ποσοστό για την θέση του υπαρχιφύλακα & Αρχιφύλακα ;
Είναι σωστός ο τρόπος κρίσης των  Διευθυντών & η εκπαίδευση τους που δεν υπάρχει καν σήμερα;
 Υπάρχει μία μέθοδος εξετάσεων τους για την διοικητική τους ικανότητα ή μη ώστε να γίνουν Διευθυντές;
 Το μόνο κριτήριο σήμερα είναι το πτυχίο & η κομματική ταυτότητα αυτό είναι αρκετό;
Θέλει πολλή συζήτηση πριν την τελική μας πρόταση.
 Στην πρόταση Νο7 για τα μέτρα θωράκισης θα ήθελα να επισημάνω ότι στο παρελθόν σε συνέδριο μας μαζί με την δημιουργία πειθαρχικών καταστημάτων είχα ζητήσει κάτι αντίστοιχο & κάποιοι συνάδελφοι το χλεύασαν, χαίρομαι για την πρόταση αυτή γιατί ενώ στο κατάστημα μας είχε δημιουργηθεί κάτι αντίστοιχο μαζί με τις όποιες αλλαγές έγιναν τους τελευταίους 6 μήνες στο κατάστημα της Κέρκυρας κάποιοι θεώρησαν ότι αυτή η ομάδα δεν πρέπει να υπάρχει, ο πρώτος διδάξας για μένα ήταν ο κ. Αραβαντινός όταν ήταν Αρχιφύλακας κορυδαλλού & από τότε επιθυμία μου ήταν να το κάνω & στο κατάστημα μου όχι άτυπα αλλά & επίσημα γιατί πάντα θεωρούσα ότι σε στάσεις κρατουμένων το μεσοδιάστημα μέχρι της έλευσης της αστυνομίας είναι κρίσιμο για την όλη εξέλιξη, όπως πάντα είχα την άποψη ότι στην ουσία ο υπάλληλος & η ζωή του ήταν εκτεθειμένη στις ορέξεις των κρατουμένων.
 Και δεν μπορώ να μην κάνω αναφορά στο ότι ο ομιλών έκανα ένα ακόμα βήμα με αναφορά μου η οποία προωθήθηκε από την Διεύθυνση στο Υπουργείο που ζητούσα ασπίδες, κράνη & αντιασφυξιογόνες μάσκες με την επισήμανση ότι τα θέλουμε μόνο για προστασία & όχι για καταστολή σε έκνομες πράξεις & η απάντηση του Υπουργείου ήταν αρνητική προς το παρόν.
 Ενώ η Εισαγγελέας σε πληροφορίες για στάση μετά από το αίτημα μας έδωσε εντολή στον αστυνομικό Διευθυντή να μας προμηθεύσει με τα παραπάνω τα οποία & ευτυχώς δεν χρειάστηκε να τα χρησιμοποιήσουμε & τα επιστρέψαμε μετά από περίπου 2 μήνες.
 Είναι δυνατό το Υπουργείο να μην καταλαβαίνει τις ανάγκες μας σε έκτακτες καταστάσεις & να τις καταλαβαίνει ο κ. Εισαγγελέας;
  Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στους … δραπέτες της κιγκλίδας όπως τους λέει ο πρόεδρος ο οποίος γνωρίζει & μετά την αντιπαράθεση μας σε συνέδριο στο παρελθόν πως δημιουργήθηκαν & από ποιους, εγώ θα συνεχίσω να τους λέω συνάδελφους των γραφείων που κάνουν την δουλειά που τους ανατέθηκε, μήπως θα έπρεπε να μεταταχτούν & να γίνει για τελευταία φορά αυτό οριστικά & επίσημα γνωστό στους Διευθυντές με εντολή του Υπουργείου ότι πλέον δεν θα απασχολείται υπάλληλος της φύλαξης στα γραφεία;
 Έτσι θα απελευθερώσουν την θέση φύλαξης που καταλαμβάνουν & σε διαγωνισμό μαζί με τις ελλείψεις που ήδη υπάρχουν να πληρωθούν & αυτές.
 Για τα νυχτερινά & εξαιρέσιμα θα πω ότι δεν νοείται να μένουν οι συνάδελφοι απλήρωτοι τόσους μήνες ιδιαίτερα τώρα που ο μισθός του συρρικνώνεται όλο & περισσότερο & αφού δεν είναι κλεμμένα αλλά δεδουλευμένα.
 Όσον αφορά το ότι αν δεν έχουν εξαντληθεί έως τώρα θα εξαντληθεί η αποζημίωση για την νυκτερινή εργασία των υπαλλήλων & επειδή ακούγονται σε κάποια καταστήματα ότι θα παίρνουν ρεπό πράγμα παράνομο & αφού θυμίσω το ξέσπασμα του προέδρου στον Παπαδόπουλο Αντώνη από την Κομοτηνή σε συνέδριο μας που δεν το είχε κάνει αλλά το σκεπτόταν  δηλώνω ότι στο κατάστημα μας δεν θα το επιτρέψω.    Μου κάνει χάρη αφού πρώτα ενημερώσουμε το σεβαστό Υπουργείο μας  να μειώνεται η νυχτερινή βάρδια ή αν θέλει ο Διευθυντής … αφιλοκερδώς με τον Αρχιφύλακα να εκτελούν αυτοί νυχτερινή βάρδια, όχι τα δικά μου δικά μου & τα δικά σας δικά μου.           
  Και για να μην μακρηγορήσω άλλο & αφού πω ένα μπράβο για την αναβάθμιση της ιστοσελίδας της ΟΣΥΕ ιδιαίτερα για τα LIVE των συμβουλίων της & για την δυνατότητα ανώνυμου διαλόγου που μπορεί να έχει κάθε συνάδελφος θα κλείσω με το ότι εγώ όταν βλέπω την κυβέρνηση & την αντιπολίτευση μαζί να έχουν οικουμενικές κουβέντες όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης ανατριχιάζω, ενώ όταν βλέπω το διοικητικό συμβούλιο της ΟΣΥΕ σύσσωμο ενωμένο για το κοινό μας καλό χαίρομαι.
 Προχωρήστε δυναμικά γιατί τα μέτρα που έχουν πάρει έως τώρα δεν είναι τα μόνα που θα πάρουν, τα χειρότερα έπονται μην αφήσετε να μας ισοπεδώσουν τουλάχιστον χωρίς μάχη.  
Ευχαριστώ.-   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών