1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Απεβίωσε ο κ. Σκαρβελάκης Νικόλαος πρώην Διευθυντής των Φυλακών Κέρκυρας

 


 Ο πρώην Διευθυντής των Φυλακών Κέρκυρας Σκαρβελάκης Νικόλαος έφυγε από την ζωή στις 25/8/2023.

Ένας άνθρωπος που στις δύσκολες εποχές για το κατάστημα κράτησης Κέρκυρας με σκληρούς κρατούμενους και πολλά προβλήματα καλούνταν να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.

Ένας Διευθυντής χωρίς έπαρση, απλός που είχε εμπιστοσύνη στο προσωπικό του και που άκουγε τις ανησυχίες μας σε θέματα ασφάλειας του καταστήματος και του προσωπικού και που έδινε μάχες με τους προϊσταμένους του για την άμεση επίλυση τους.

Δεν έκανε πίσω σε θέματα ασφάλειας ούτε σε συζητήσεις με Γενικούς γραμματείς του υπουργείου αλλά ούτε και με Υπουργούς βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την θέση του ως Διευθυντή αλλά ούτε και στον κίνδυνο να τον μεταθέσουν σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα μακριά από την οικογένεια του.

Πάλευε και αγωνιούσε για την ασφάλεια των συναδέλφων και περνούσε ατελείωτες ώρες στην φυλακή για να βοηθήσει στην επίλυση των πολλών και δύσκολων προβλημάτων του καταστήματος κράτησης Κέρκυρας.

Ήταν σκληρός αλλά δίκαιος στις αποφάσεις του ως προς τους κρατούμενους και γι αυτό από μία μερίδα κρατουμένων ήταν το μαύρο πανί με αποκορύφωμα την τοποθέτηση και έκρηξης βόμβας στο σπίτι όπου διέμενε με την σύζυγο του και την μικρή τους εγγονή, 

Θυμάμαι ότι έλεγε ότι θα ακούσω με προσοχή και τους υπαλλήλους αλλά και τους κρατούμενους ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησης αλλά και χωρίς εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας η της αξιοπρέπειας μου αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους αυτό, άλλωστε δεν είμαι Διευθυντής για να αρέσω αλλά για να πράττω τα δέοντα και αυτά που πρέπει για όλους.

Ότι και να κάνουν εγώ υποχείριο δεν γίνομαι κανενός, 

Ήταν δίπλα στο προσωπικό και ως άνθρωπος σε προσωπικές δυσκολίες των συναδέλφων και προσπαθούσε να δώσει λύσεις και όχι απλά να το "παίξει" Διευθυντής.

Αυτός ο άνθρωπος ήταν ότι καλύτερο πέρασε από το κατάστημα κράτησης Κέρκυρας σαν Διευθυντής χωρίς να προσβάλει το έργο που επιτελείται από το προσωπικό του καταστήματος και προσπαθούσε να γεφυρώσει καταστάσεις και όχι να γκρεμίσει κάθε γέφυρα επικοινωνίας λόγω "διευθυντικής έπαρσης"....

Το λέω αυτό γιατί πλην ελαχίστων που πέρασαν από το κατάστημα κράτησης Κέρκυρας είδαμε την έπαρση ορισμένων από αυτούς που στο τέλος της φράσης τους, είχαν δίκιο ή όχι μας έλεγαν το κλασσικό "εγώ είμαι Διευθυντής εγώ αποφασίζω" με τις μετέπειτα εξελίξεις να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα για το κατάστημα.

Όπως έχουμε δει στο κατάστημα μας και Διευθυντές που δεν κάνουν ούτε για Διευθυντές σε "νηπιαγωγείο" .... !!!!

Ο κύριος Διευθυντής Σκαρβελάκης Νικόλαος δεν εκτελούσε αποφάσεις με γνώμονα κομματικά κριτήρια που επί χρόνια ήταν και είναι το Α και το Ω κριτήριο για άλλους .

Αξιολογούσε τον καθένα από το προσωπικό ανάλογα με τις ικανότητες του και με το αν μπορούσε να συνεισφέρει σε οποιαδήποτε θέση στο κατάστημα και όχι με γνώμονα  τις κομματικές του προτιμήσεις και γραμμές ή με το ποιο κόμμα ήταν στην κυβέρνηση .

Ο καθένας εκεί που πρέπει και μπορεί και όχι γιατί του το επιβάλουν οι εκάστοτε κομματαρχες που είναι και η πληγή των φυλακών.

Μπορεί να είχε πείσμα αλλά ακόμα και σε λάθη του είχε το σθένος να το παραδεχτεί!!!

Ήταν ανήσυχο πνεύμα με καλλιτεχνική φλέβα στους στοίχους και συνεργάστηκε  με αρκετούς γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Ζαμπέτας καθώς επίσης ήταν και λάτρης της ζωγραφικής με αρκετές εκθέσεις ζωγραφικής του σε διάφορα μέρη της χώρας.

Δεν θα μακρηγορήσω άλλο απλά θα πω ....

"Καλό ταξίδι κύριε Διευθυντά!!!!!"

Θα μας λείψεις ..........


Κωστελέτος Αντώνης 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών