1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Σκληρή διαμαρτυρία Σ.Υ Φυλακής Κέρκυρας

 


Μετά από την σιγή ιχθύος του Σωματείου εργαζομένων Φυλακής Κέρκυρας σε σοβαρό περιστατικό σε βάρος του Αρχιφύλακα του Καταστήματος από κρατούμενο, το προεδρείο των Δ.Η.Σ.Υ.Κ εξέδωσε Δελτίο τύπου για να πει τα πράγματα με το όνομα τους και να θέσει πολλά ερωτηματικά...

 

Το Δελτίο τύπου :

ΔΗ.Σ.Υ.Κ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ  ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΤΑΧ. ΔΙΕΥΘ: TΕΡΜΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ Τ.Κ 49100

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                  

 ΚΕΡΚΥΡΑ 02/01/2022


Πορεία προς το άγνωστο.....

Τίτλος που μπορεί να προετοιμάζει για αναπάντεχα γεγονότα στο εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων του Καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας... 

Βοηθάει να αντιληφθούμε πόσο αβέβαιη μπορεί να είναι η συνέχεια στον εργασιακό αυτό χώρο,  ιδίως μετά τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα.

 Τα τελευταία χρόνια το χάος που επικρατούσε στις φυλακές, οι επιθέσεις στο προσωπικό από κρατούμενους, το bulling και γενικότερα η επιθετική συμπεριφορά εναντίον του προσωπικού είχε καταντήσει ρουτίνα. 

Αυτό άλλαξε και βελτιώθηκε σε αρκετά μεγάλο βαθμό, ειδικότερα μετά την αλλαγή πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, αλλά και τις θυσίες του προσωπικού φύλαξης και της ανανεωμένης ηγεσίας του.

 Η παραπάνω διαπίστωση είναι αποδεκτή όχι μόνο από την πλειοψηφία του προσωπικού, αλλά και των κρατουμένων, καθώς και οι ίδιοι αισθάνονται πλέον πολύ πιο ασφαλείς και λιγότερο απειλούμενοι από τους ισχυρούς κρατούμενους των φυλακών. 

Είναι λοιπόν εύλογες οι απορίες μας:  Γιατί δεν τιμωρήθηκε από τα αρμόδια όργανα, ως όφειλε, ο κρατούμενος που χτύπησε τον αρχιφύλακα του Καταστήματος Κέρκυρας; 

Τι μηνύματα περνάνε στο προσωπικό και στους κρατούμενους όταν ο κάθε μεγαλο-κρατούμενος  συμπεριφέρεται όπως θέλει και  την "βγάζει λάδι"; 

 Τι μηνύματα άραγε περνάνε στο σύνολό της μικροκοινωνίας των φυλακών Κέρκυρας, όταν σχηματίζεται δικογραφία εναντίον του Αρχιφύλακα των φυλακών μόνο και μόνο γιατί δεν υπέκυψε στις  απειλές και στον εκφοβισμό του μεγαλοκρατούμενου και επειδή δέχτηκε χτύπημα από τον κρατούμενο και δεν αντέδρασε ;

Οι υπάλληλοι των φυλακών της Κέρκυρας καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες.

 Οι φυλακές δεν είναι το ιδανικό μέρος για να εργαστεί κανείς, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπάλληλοι δεν κάνουν σωστά την δουλεία τους, μια δουλειά που απαιτεί σεβασμό, ειδικότερα από όλους όσους βρίσκονται έξω από τα κάγκελα της φυλακής. 

Οι υπάλληλοι των φυλακών (ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ) προσδοκούμε στην απονομή δικαιοσύνης και στην άμεση αντίδραση του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής. 

Τέλος αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την απερχόμενη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής για την προσφορά και το σπουδαίο έργο της και να της ευχηθούμε καλή πολιτική σταδιοδρομία.

Καλή Χρονιά σε όλες και όλους τους εργαζόμενους των φυλακών..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών