1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Φυλακές Κέρκυρας - Αποτελέσματα και Αλήθειες για τον κορωνοιό

 


Μυθεύματα, αποσπασματικές και ψευδείς ειδήσεις, πληροφορίες, και παραπληροφόρηση, δεν μπορεί να υπάρχουν ιδιαίτερα όταν αφορά τον κορωνοιό και τις Φυλακές.

Στο κατάστημα κράτησης Κέρκυρας αφού βρέθηκαν δύο κρατούμενοι με τον ιό, απομονώθηκαν από την ακτίνα Η και τους υπόλοιπους συγκρατούμενους τους και μπήκαν στο αναρρωτήριο.

Οι κρατούμενοι της ακτίνας παρέμειναν και οι ίδιοι σε καραντίνα στα κελιά τους και στην συνέχεια κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε τεστ σε όλους τους κρατούμενους της εν λόγω ακτίνας και στους υπαλλήλους του Καταστήματος.

Τα αποτελέσματα των τεστ βρήκαν θετικούς στον ιό εφτά κρατούμενους και αρνητικούς όλους τους υπαλλήλους.

Αυτό συνεπάγεται ότι τον ιό τον έφεραν κατά μεγάλη πιθανότητα κρατούμενοι από μεταγωγή και όχι υπάλληλοι του Καταστήματος οι οποίοι τηρώντας τις οδηγίες ευλαβικά με μάσκες, γάντια κλπ κατάφεραν μέχρι σήμερα να μην μεταφέρουν τον ιό , τόσο εντός όσο και εκτός του Καταστήματος.

Όλο αυτό το διάστημα είχαμε καθημερινά απολυμάνσεις των κοινόχρηστων χώρων από το συνεργείο του καταστήματος και της Ακτίνας Η και των κελιών της από ειδικό συνεργείο απολύμανσης.

Οι κρατούμενοι της ακτίνας Η παραμένουν σε καραντίνα, τους έχει προμηθεύσει η υπηρεσία μάσκες, γάντια, αντισηπτικα  και υπάρχει σε τακτά χρονικά διαστήματα θερμομέτρηση.

Η ακτίνα Η δεν έχει καμία επαφή με τις υπόλοιπες ακτίνες και τους άλλους κρατούμενους της Φυλακής.

Η υγεία των κρατουμένων της καραντίνας είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο και σχεδόν με χωρίς συμπτώματα ή κάποιες έντονες παρενέργειες ώστε να πρέπει να μεταφερθεί κάποιος σε Νοσοκομείο.

Καθημερινά η Διευθύντρια του καταστήματος και ο Αρχιφύλακας μπαίνουν στην ακτίνα, συνομιλούν με τους κρατούμενους και κάνουν ότι είναι δυνατόν για να ξεπεραστεί ο αόρατος αυτός κίνδυνος του ιού.

Θα το ξεπεράσουμε και αυτό το πρόβλημα αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να το εξαλείψουμε.

Ανά πάσα ώρα και στιγμή υπάρχει κίνδυνος από τον ιό ιδιαίτερα στις Φυλακές για υπαλλήλους και για κρατούμενους.

Συνοψίζοντας την κατάσταση έχουμε συνολικά εννέα κρατούμενους θετικούς στον ιό με ήπια συμπτώματα που δεν χρίζουν προς το παρόν περαιτέρω εξειδικευμένη ιατρική παρακολούθηση και κανένα υπάλληλο θετικό στον ιό.    

 Κωστελετος Αντώνης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών