1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Κριτές χωρίς... καθρέφτη


Φυλακές Ελλάδας....

Από την στιγμή που η  κυβέρνηση της χώρας άλλαξε δείχνοντας προεκλογικά τι θέλει για τα σωφρονιστικά καταστήματα και τι ενέργειες θα γίνουν για να βελτιωθούν οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις που επικρατούν και ζούμε πιο έντονα οι εργαζόμενοι, το σύμπαν συνωμότησε και έβαλε δύσκολα στους υπεύθυνους στα θέματα των Φυλακών.
Με κορυφή των προβλημάτων τον Κορωνοιο που το στοίχημα ήταν και είναι πολύ δύσκολο, πολύπλοκο και πολυσύνθετο.
Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικης Πολιτικής κυρία Σοφία Νικολάου που παρέλαβε γενικά την καυτή πατάτα των φυλακών από τους προκατόχους της, φαίνεται μέχρι σήμερα να κερδίζει την παρτίδα με τις ενέργειες της και την διάθεση της ώστε να σταματήσει προ Κορωνοιου την γάγγραινα που υπάρχει στις φυλακές αλλα και με τον Κορωνοιο έδειξε σωστή αντίδραση ώστε ο ιός να μείνει εκτός των τειχών των καταστημάτων.
Παρότι φαίνεται ότι έχει την διάθεση και την θέληση, κάποιοι από την αρχή κοσκινιζουν το κόσκινο λες και με ένα μαγικό τρόπο θα μπορούσαν όλα τα προβλήματα να εξαφανιστούν.
Κάποιοι βγαίνουν ως κριτές και τιμητές των πάντων χωρίς να κοιτάνε τον καθρέφτη των ... έργων τους επί των ημερών τους που ήταν σε θέσεις κλειδιά του υπουργείου.
Κάποιοι βγαίνουν στα ΜΜΕ δικάζουν και επικρίνουν με δηλώσεις τους χωρίς να έχουν κάνει την απαραίτητη αυτοκριτική  για το χάλι που παρέδωσαν και το χάος που επικρατεί στα Καταστήματα κράτησης της χώρας.
Αυτοί οι κύριοι ξέχασαν ότι έκλειναν τα αυτιά τους στις κραυγές αγωνίας των υπαλλήλων και της Ομοσπονδίας μας.
Ξέχασαν τις ζωές συναδέλφων που θρηνήσαμε γιατί οι Φυλακές ήταν ένα μπαχαλο και το γενικό πρόσταγμα το έχουν οι κρατούμενοι και οι υπάλληλοι απλά κάνουν τον σταυρό τους να τελειώσει η βάρδια τους χωρίς να τους τύχει κάτι.
Ξέχασαν ότι μεγαλύτερη επικοινωνία είχαν με τους κρατούμενους και ότι έκλειναν τις πόρτες και τα τηλέφωνα στους υπαλλήλους και στην Ομοσπονδία μας.
Όταν ξεχνάς ότι έσπειρες δαίμονες μην κάνεις κριτική για τι θερίζουν αυτοί που βρήκαν καμένη γη....
Με ότι γράφω δεν σημαίνει ότι είναι όλα τώρα τέλεια η ότι εμείς ως υπάλληλοι δεν έχουμε μερίδιο ευθύνης.
Απλά ο καταμερισμός ευθυνών να είναι δίκαιος.
Δεν μπορεί εσύ να φωνάζεις να σε ακούσουν στο υπουργείο για σοβαρά ζητήματα και θέματα ασφάλειας, να μην σε ακούνε οι αρμόδιοι του υπουργείου και όταν γίνει κάτι το μπαλάκι να πηγαίνει στους υπαλλήλους.
Θα μπορούσα να πω και άλλα πολλά άλλα ας μείνω στο παρόν .
Έτυχαν πολλά και δύσκολα αλλά ο δρόμος για την αναδιάρθρωση των φυλακών είναι μεγάλος και δύσβατος.
Δεν μπορώ να μην πω ότι ο φύλακας είναι μέχρι και σήμερα αδικημένος και ξεχασμένος.
Δεν μπορώ να μην πω ότι μισθολογικά ο φύλακας είναι εξαθλιωμένος και ότι αμείβεται σαν να δουλεύει ως υπάλληλος σε ξενοδοχείο.
Πολλά πρέπει να βρουν λύση στα καταστήματα κράτησης αλλά και οι υπάλληλοι που δεινοπαθουν  να δουν μία αντιμετώπιση ως εργαζόμενοι υψηλού κινδύνου.
Υπομονή έχουμε και το έχουμε δείξει απλά θέλουμε έργα και όχι μόνο ωραία λόγια.
Το πρώτο ζητούμενο είναι να σταματήσει αυτό το ΜΠΑΧΑΛΟ που επικρατεί και η κριτική σαφώς και θα γίνεται  αλλά να γίνεται καλοπροαίρετα και όχι κακοπροαίρετα.

Α.Κ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών