1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι στο χρονικό του Κορωνοιου



Όλα τα είχαμε στις Φυλακές, ο Κορωνοιος μας έλειπε...
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια δουλεύουν κάτω από συνθήκες που πραγματικά δεν αρμόζουν για μία χώρα Ευρωπαϊκή.
Ο υπερπληθυσμός στα καταστήματα έχει αυξητικό δείκτη παρόλα τα τρικ αποσυμφόρησης που έχουν γίνει με αποκορύφωμα τον περιβόητο Νόμο Παρασκευόπουλου που αποφυλακίστηκαν και κρατούμενοι επικίνδυνοι που όχι απλά δεν συμμορφώθηκαν αλλά επέστρεψαν στις φυλακές με νέες προσθήκες εγκληματικών πράξεων στον ποινικό τους φάκελο.


Το άνοιγμα νέων καταστημάτων που έγινε για να βελτιωθεί η κατάσταση έγινε ένας νέος βραχνας στις φωνές των υπαλλήλων για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν και οι προσλήψεις προσωπικού που έγιναν δεν επαρκούσαν ούτε για τα παλαιότερα καταστήματα.

Παρόλα αυτά γέμισαν στο σύνολο τους οι φυλακές και συνεχίζουν να δέχονται μεγάλο αριθμό νέων κρατουμένων ως επί το πλείστον αλλοδαποί από χώρες όπως το Πακιστάν, Αφγανιστάν, Συρία, Σομαλία κλπ.
Με την έλευση ορισμένων εξ αυτών, είχαμε και την εισαγωγή στις φυλακές και ασθενειών που είχαν εκλειψει όπως ο έρπητας, φυματίωση κλπ. μαζί με τις στάνταρ ασθένειες που υπάρχουν στις φυλακές όπως η ηπατίτιδα και το Έιτζ.
Σαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουμε αντιμετωπίσει κρατούμενους με μολυσματικές ασθένειες με την μικρότερη θα έλεγα αυτοπροστασία μας και με το να ακούμε από τους αρμόδιους υπουργούς μας ότι "συμπάσχουν" με εμάς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά....
Άλλο κύριοι "συμπάσχω" και άλλο το βιώνω καθημερινά !!!!!
Παλεύουμε καθημερινά με μισθό που αντιστοιχεί σε μισθό ξενοδοχοϋπαλλήλων !!!!

Έχουμε να κάνουμε με κρατούμενους και όχι με τουρίστες και ας το καταλάβουν οι αρμόδιοι φορείς.
Σαν να μην μας έφταναν όλα αυτά τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ήρθε και αυτός ο ιός ο Κορωνοιος και μας βρίσκει απροετοίμαστους.
Οι αρμόδιοι θα πρέπει να ακούσουν και την δική μας φωνή αγωνίας όπως και της Ομοσπονδίας μας και να πράξουν άμεσα τα δέοντα γιατί αν ο ιός περάσει τις πόρτες των Φυλακών οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες και ραγδαίες.
Είμαστε εργαζόμενοι που έχουμε ευθύνη απέναντι στις οικογένειες μας αλλά και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους κρατούμενους.
Ας δώσουμε αυτήν την κρίσιμη μάχη όλοι μαζί και όχι ως τα ξεχασμένα παιδιά ενός κατώτερου Θεού!!!
Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να πω ότι το υπουργείο θα πρέπει να δώσει και ένα τέλος στη πρωτοφανή ταλαιπωρία των νέων συναδέλφων που μπήκαν στις φυλακές με 8μηνη σύμβαση σταμάτησαν για κάποιους μήνες αφού έληξε η σύμβαση και ξαναήρθαν με νέα σύμβαση !!!!
Δηλαδή αυτοί οι συνάδελφοι που μας έλυσαν κάποια προβλήματα με την έλευση τους, έζησαν διάφορες καταστάσεις επικίνδυνες, βίωσαν ότι βιώνουμε εμείς και βιώνουν και αυτόν τον κίνδυνο του Κορωνοιου μαζί μας, μπορεί να χάσουν την μονιμοποίηση τους γιατί δεν θα κάνουν τον ακριβή χρόνο στα αθλήματα του διαγωνισμού;;;;;
Είναι ικανοί τόσους μήνες που εργάζονται και μπορεί να κοπούν από τα αθλήματα;;;;
Όταν είχαμε εμείς οι παλαιότεροι εξετάσεις για τον διορισμό μας δεν είχαμε καν αθλήματα παρά μόνο ψυχολογικά τεστ.
Τότε δεν ήταν απαραίτητα τα αθλητικά τέστ και τώρα είναι;;;;;
Σε αυτόν τον διαγωνισμό παρωδία θα πρέπει οι αρμόδιοι να δώσουν ένα τέλος στην αγωνία των νέων συναδέλφων και να φροντίσουν για την νομιμοποίηση τους.
Εύχομαι στους Συναδέλφους να περάσουμε και αυτήν την δοκιμασία του Κορωνοιου υγιείς και αλώβητοι.
Καλή δύναμη σε όλους !!!

Α.Κ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών