1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Απάντηση σχετικά με όσα έχουν ακουστεί για την κράτηση οροθετικού κρατούμενου στο Κατ. Κράτησης Κέρκυρας


Πράγματι το τελευταίο 5μηνο στην Φυλακή Κέρκυρας είχε μεταφερθεί από το νοσοκομείο του Κορυδαλλού οροθετικός κρατούμενος.
Άμεσα το προεδρείο της Ένωσης Σωφρονιστικών υπαλλήλων Κέρκυρας κινητοποιήθηκε αρχικά σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Καταστήματος ώστε η διαμονή του να είναι όσο το δυνατό καλύτερη.
Τοποθετήθηκε σε ένα χώρο ο οποίος είναι για ασθενείς κρατούμενους (αναρρωτήριο)  και που έχει μεγαλύτερη και άμεση επίβλεψη από τους υπαλλήλους .
Στην συνέχεια ενημερώσαμε το Υπουργείο ότι δεν δύναται οροθετικός κρατούμενος να κρατείται στο κατάστημα μας γιατί δεν υπάρχει γιατρός στο κατάστημα επί 24ωρο και το Νοσοκομείο Κέρκυρας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ιατρικά τέτοια περιστατικά.
Επίσης ενημερώσαμε ότι υπάρχει σοβαρό θέμα προαυλισμού του κρατούμενου καθώς δεν μπορεί να προαυλιστεί με άλλους κρατούμενους για ευνόητους λόγους και έτσι ο προαυλισμός του γίνεται σε χώρο που επί το πλείστον κινούνται υπάλληλοι.
Η διαβεβαίωση που λάβαμε ήταν ότι θα μεταχθεί άμεσα στο Ν.Κ.Κορυδαλλού, όπως και έγινε.
Για τον τρόπο μεταγωγής του προς εμάς και γιατί, δεν είμαστε αρμόδιοι να απαντήσουμε, άλλωστε από ότι γνωρίζουμε πράγματι  είναι σε εξέλιξη έρευνα από τους επιθεωρητές του υπ. Δικαιοσύνης.
Θέλουμε μόνο να διαβεβαιώσουμε ότι κατά την κράτηση του στο κατάστημα μας ουδέποτε χρειάστηκε να επέμβουμε κατασταλτικά σε ενέργειες του, γιατί απλά δεν χρειάστηκε και πιστεύουμε ότι πράξαμε έτσι ώστε η διαμονή του να είναι η καλύτερη για τις δυνατότητες του καταστήματος μας.
Για να προλάβουμε και νέα δημοσιεύματα στο κατάστημα μας κρατείται και άλλος οροθετικός ο οποίος και έχει την ίδια αντιμετώπιση από την μεριά μας και  θα μεταφερθεί και αυτός άμεσα σε ειδικό χώρο που δημιουργήθηκε για οροθετικούς στον Κορυδαλλό.
Τέλος θα ήθελα να τονίσω ότι η συνεργασία μας με το Υπουργείο ήταν άψογη και η πρέπουσα και όποιος με γνωρίζει, ξέρει ότι δεν μασάω τα λόγια μου για τίποτα και για κανένα.  

Αντιπρόεδρος Ε.Σ.Υ.Κέρκυρας
    Κωστελέτος Αντώνης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών