1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Αποτέλεσμα – ΕΝΤΟΛΗ ΛΑΟΥ – Μήνυμα


Αποτέλεσμα – ΕΝΤΟΛΗ ΛΑΟΥ : «Φτάνει πια! Έως εδώ η καθολική υποταγή στους τοκογλύφους και στην ολοκληρωτική εξαθλίωση του Έλληνα».

Το μήνυμα είναι ηχηρό και πολυδιάστατο:
1ο)  Ήττα των κομμάτων που αποφάσισαν να μας βάλουν σε ένα παρατεταμένο λαβύρινθο λιτότητας χωρίς διέξοδο και χωρίς να ακούσουν την φωνή απόγνωσης μας που βλέπαμε μόνο εμείς να ματώνουμε και όχι αυτοί που θα έπρεπε να επωμισθούν και το μεγαλύτερο βάρος.
2ο)  Ήττα της διγλωσσίας των κομμάτων και στις κολοτούμπες τους ανάλογα με το πώς πήγαιναν τα δημοσκοπικά αποτελέσματα.
3ο)  Ήττα των πολιτικών που ενώ βλέπουν πως τα μνημόνια δεν μπορούν να ξελασπώσουν την χώρα και η τακτική της φοροεπιδρομής και των χαρατσιών που φέρνει τον Έλληνα στο χείλος του γκρεμού και τον μαρασμό της αγοράς και ταυτόχρονα συνεχίζουν να λένε ναι σε ότι τους προστάξουν.
4ο)  Ήττα των πολιτικών που διέσυραν ένα υπερήφανο Έθνος και επέτρεψαν τον χλευασμό του χωρίς καμία αντίδραση.
5ο)  Ήττα των δανειστών Ευρωπαίων «Φίλων μας» που ουσιαστικά μας έβλεπαν ως χώρα για εκμετάλλευση με μοναδικό σκοπό όχι την σωτηρία μας αλλά το κέρδος.
6ο)  Ήττα των πολιτικών εκβιαστικών διλλημάτων.
7ο)  Ήττα των υπεροπτικών πολιτικών που μας έλεγαν για λιτότητα και η ζωή τους ήταν μέσα στην χλιδή και με τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, την ώρα που η δημόσια παιδία έχει γίνει ένα φάντασμα του παρελθόντος για τα δικά μας παιδιά.
8ο)  Ήττα των πολιτικών που χάρη στα σοβαρότατα λάθη τους έκαναν ένα μέρος του κόσμου να προβεί σε ψήφο διαμαρτυρίας ακραίο και απεχθές.
9ο)  Λάθος  των ΜΜΕ που δεν προσκάλεσαν σε συζητήσεις δημόσιες την Χρυσή Αυγή ώστε ο κόσμος να καταλάβει τι πρεσβεύει αυτό το ακραίο κόμμα και έτσι να μη το ψηφήσει ούτε ως διαμαρτυρία.
Το λάθος αυτό το επωμίζονται και οι πολιτικοί που δεν επιδίωξαν από την μεριά τους την δημόσια αντιπαράθεση με τους εκπροσώπους αυτού του κινήματος ώστε να τους εκθέσουν, αν … μπορούσαν με επιχειρήματα.
10ο) Τέλος οι πολιτικοί μας δεν ήθελαν να λάβουν τα μηνύματα των ανθρώπων που αυτοκτόνησαν μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν, μη μπορώντας να αντέξουν άλλο την ταπείνωση.   

Τι  θα γίνει αφού δεν μπορούν τα κόμματα να συνεννοηθούν;
Πιθανότατα δεν θα καταφέρουν να σχηματίσουν ούτε για λίγο κυβέρνηση συνεργασίας γιατί το κάθε κόμμα από την μεριά του θα εκτεθεί, αφού στις εκλογές ζήτησε τον ψήφο μας με διαφορετικό πρόγραμμα και σχέδιο.
Ακόμα και οι αντιμνημονιακοί, δεν μπορούν να παραμερίσουν απόλυτα τις διαφορές τους αλλά ούτε την αποστροφή τους από τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα και την πολιτική τους.
Άρα πάμε σε ένα μήνα ξανά σε εκλογές με δεδομένο το μήνυμα κατά της πολιτικής των μνημονίων και της περικοπής των μισθών και των συντάξεων.
Τι θα αλλάξει η νέα προσφυγή στην κάλπη;
Κατά την άποψη μου μπορεί να γίνει η μεγάλη ανατροπή με τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να αυξάνει την δύναμη του από την άντληση ψηφοφόρων από την αριστερά και ιδιαίτερα από τον ΠΑΣΟΚ όπως και ο κ. Καμμένος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να κάνει νέα άντληση από την δεξιά και την ΝΔ καθώς και από την Χρυσή Αυγή που πιθανότατα θα χάσει το ρεύμα διαμαρτυρίας που εισέπραξε, από τις δικές της λάθος ενέργειες και λεγόμενα που με το καλημέρα ξεκίνησε («Όλοι όρθιοι-Εγέρθητι!», βία, τραβήγματα κλπ[1]) και από το ότι τέτοιου είδους διαμαρτυρίες εις διπλούν είναι … καταστροφή.
Πιστεύω ότι θα αποτραπεί μία εκ νέου ανάσα … Βουλής σε ακραία στοιχεία που δεν έχουν καμία σχέση με την Ελληνική Δημοκρατική πραγματικότητα.

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ;

Το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί μία ήττα τρόμου, με τα ποσοστά του στα τάρταρα και πρωτοκλασάτα υποτίθεται στελέχη στον κουβά και με τα περισσότερα από αυτά δικαίως.
Ευκαιρία είναι μη μπορώντας να κάνει κάτι άλλο να αναγεννηθεί από τις στάχτες του με νέα άτομα μη φθαρμένα και την προσπάθεια εύρεσης της χαμένης ταυτότητας του.
Αυτό δυστυχώς δεν γίνεται από την μία στιγμή στην άλλη και χωρίς μεγάλη προσπάθεια, ιδιαίτερα μέσα σε ένα μήνα και συγκεκριμένα μέχρι τις επόμενες επαναληπτικές εκλογές.
Ο δρόμος μακρύς και δύσκολος και που θα πρέπει ο κ. Βενιζέλος να σπάσει και να καθαρίσει την αλαζονεία ατόμων μέσα στο ΠΑΣΟΚ που δεν θα έπρεπε να είναι πλέον σε αυτό το κόμμα.

Η ΝΔ είναι στην εντατική αλλά σε καλύτερη  κατάσταση από το ΠΑΣΟΚ, αλλά με ποσοστά ουσιαστικά χειρότερα από τα ποσοστά της ήττας του Καραμανλή.
Θα πρέπει και ο κ. Σαμαράς να στείλει σπίτι τους κάποιους δεινόσαυρους που δεν το αποφασίζουν να αποχωρίσουν.
Τύποι με τσεκούρια κρυφοεξτρεμιστές που όσο και να προσπαθούν, δεν μπορούν να κρύψουν Λεπεν-ίστικες και Παπαδοπουλικές φιλοσοφίες, όπως και τύποι που πουλάνε γνώση … με το κιλό και που αποφασίζουν με γνώμονα την βολή τους, δεν έχουν θέση στο κόμμα.
Δεν μπορεί να είναι στην ΝΔ αυτοί που σας έβριζαν από άλλο μετερίζι και να έχουν διαγραφεί άλλοι που έχουν προσφέρει.
Θα καταφέρει η ΝΔ να ανασυνταχτεί μέσα σε ένα μήνα;
Θα καταφέρει να κερδίσει έστω αυτούς τους ψηφοφόρους του που απείχαν;

Η ουσία είναι ότι οι μόνοι κερδισμένοι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή, άντε και η Δημοκρατική Αριστερά.
Το μήνυμα εστάλη και τους αρέσει δεν τους αρέσει εντός και εκτός Ελλάδας θα κάνουν την στροφή προς τους πολίτες που απλά τους έβλεπαν ως υπολογιστικές πράξεις.  
Ο κόσμος κουράστηκε να πληρώνει τα σπασμένα άλλων και ιδιαίτερα των δύο "μεγάλων".-
  
Κ.Α
fylakhkerkyras.blogspot.com

      



[1] Η Νάντια Αλεξίου είναι η δημοσιογράφος του Real Fm που αποχώρησε από τη συνέντευξη τύπου του Νίκου Μιχαλολιάκου, όταν τα πρωτοπαλίκαρα του κόμματος της Χρυσής Αυγής, ζήτησαν από όλους τους Έλληνες δημοσιογράφους να σηκωθούν όρθιοι σε ένδειξη σεβασμού. Το γεγονός ήταν πρωτοφανές και όπως ήταν αναμενόμενο απασχολεί από χθες όλα τα ΜΜΕ της χώρας και όχι μόνο.

Η Nάντια Αλεξίου του Real έγραψε στο Facebook καταθέτοντας την προσωπική της εμπειρία:
Είμαι εγώ αυτή που ακούγεται στο βίντεο. Δεν έκρυψα ποτέ την ταυτότητά μου και ότι μεταδίδω φέρει την υπογραφή μου. Δε μπορούμε να είμαστε αρεστοί σε όλους και προσωπικά έμαθα από ανθρώπους που σέβομαι στο χώρο, να κάνω τη δουλειά μου, μεταφέροντας την εικόνα σε όσους επιλέγουν να ενημερώνονται από τις μεταδόσεις μου. Για την αποκατάσταση της αλήθειας... Ήταν η πρώτη φορά σε όσα χρόνια καλύπτω το Αστυνομικό Ρεπορτάζ -που κλήθηκα να παρακολουθήσω συνέντευξη τύπου με "κόκκινες γραμμές"- με όρους!! Τα μικρόφωνα είχαν τοποθετηθεί από τους συναδέλφους τεχνικούς, πριν την άφιξη του ΓΓ της Χρυσής Αυγής στο τραπέζι. Η εντολή να σηκωθούμε όρθιοι ΟΛΟΙ, σε σεβασμό στο πρόσωπο του ΓΓ της ΧΑ, προκάλεσε τη δυσφορία όλων όσων ήταν στην αίθουσα. Απευθύνθηκα στον νεαρό που έδωσε την εντολή, γιατί με προσέβαλε ως άνθρωπο και επαγγελματία. Ήμασταν εκεί, για να μεταδώσουμε τη συνέντευξη τύπου και ΜΟΝΟ(!)... Όλοι οι συνάδελφοι Έλληνες δημοσιογράφοι, που ήμασταν εκεί, αντιδράσαμε. Στην επιλογή κάποιων συναδέλφων να παραμείνουν στις θέσεις τους, ο νεαρός που είχε το γενικό πρόσταγμα, άρχισε να τους τραβάει "σηκωτούς" για να σηκωθούν όρθιοι. Η διαδικασία -εμένα προσωπικά και από ότι στη συνέχεια συζητήσαμε με τους συναδέλφους στη συνέχεια, μας προσέβαλε. Εγώ αποχώρησα, κάτι που έκαναν και οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι. Όταν ερωτήθηκα τι συνέβη, απάντησα ότι η "εντολή σεβασμού" με προσβάλλει και αποχωρώ. Κάτι που όπως τονίζω έκαναν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι, για να λάβουμε την απάντηση που ακούγεται. Δείχνοντάς μας την έξοδο... Έχω μάθει ότι ο σεβασμός εμπνέεται. Δεν επιβάλλεται.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών