1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Συνέντευξη Καρακίτσου Σπύρου Γ.Γ.ΟΣΥΕ (PCS)


The Public and Commercial Services Union (PCS): Είναι ένα από τα μεγαλύτερα συνδικάτα στη Βρετανία, με περίπου 290.000 μέλη.
Αγωνίζονται για τη δίκαιη αμοιβή και τις συνθήκες εργασίας,  αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους και την ισότητα στο χώρο εργασίας. 

Προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων
Καταπολέμηση πολλαπλών περικοπών
Συνέντευξη (PCS)

Σπύρος Καρακίτσος, ετών 33, είναι ένας σωφρονιστικός υπάλληλος και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων στην Ελλάδα (OΣYE):
 «Οι περικοπές έχουν επηρεάσει όλους τους τομείς της ζωής μας, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και κοινωνικά.
 Οι περικοπές στα έξοδα διαβίωσής μας έχουν επιπτώσεις στις κοινωνικές δαπάνες του κράτους, την κοινωνική και την καλή διαβίωση των πολιτικών, την υγεία, την εκπαίδευση, τις υπηρεσίες εθνικής άμυνας.
 Οι νέες περικοπές σχετίζονται με τη μείωση της εθνικής κυριαρχίας μας και αυτό είναι το πιο τραγικό απ 'όλα.
 Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να βρει νέες πολιτικές που δεν ζητούν χρήματα από τους εργαζόμενους αλλά θα πρέπει να χτυπήσει το συσσωρευμένο πλούτο των τραπεζιτών και των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών οι οποίες ακόμη και τώρα παραμένουν κερδοφόρες σε βάρος των ανθρώπων και των εθνών. 
Ο νέος πρωθυπουργός της χώρας είναι στο έλεος της Ευρωπαϊκής αριστοκρατίας και των διεθνών Τραπεζικών αγορών.
Η Ομοσπονδία μας έχει συμμετάσχει σε επαναλαμβανόμενες απεργίες και διαδηλώσεις.
 Συμμετέχουμε σε όλες τις γενικές απεργίες αλλά είχαμε και απεργίες στον τομέα μας διαμαρτυρόμενοι όχι μόνο για τις περικοπές, αλλά για την ίδια την ύπαρξή μας ως υπηρεσία των φυλακών.
Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα στις ελληνικές φυλακές όπως η σοβαρή έλλειψη προσωπικού και ο συνωστισμός των κρατουμένων. "

Σπύρος Καρακίτσος
17 -1- 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών