1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Επισημάνσεις - συμπαράσταση στους συναδέλφους Κ.Κ.Δομοκού για τις κινητοποιήσεις


Αντιπρόεδρος της Ε.Σ.Υ.Κέρκυρας               Κέρκυρα 27-12-11
       Κωστελέτος Αντώνης

                                      ΠΡΟΣ 
                                    Ο.Σ.Υ.Ε
                                 Κ.Κ.Δομοκού

 Συνάδελφοι.
 Όλοι καταλαβαίνουμε τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα και όλοι ήμασταν διατεθειμένοι να συμβάλουμε στο μέτρο του δυνατού ώστε σιγά σιγά να μπορέσει η Ελλάδα μας να ξανασταθεί στα πόδια της. 
 Ο τρόπος όμως που προσπαθούν  η Κυβέρνηση Παπανδρέου και η νυν Παπαδήμου σε (υποτίθεται) συνεργασία με την Τρόικα, είναι πέρα για πέρα ΛΑΘΟΣ.
 Αυτό είναι γνωστό διεθνώς και το έχουν παραδεχτεί όλοι, παρόλα αυτά όμως εξακολουθούν με μία αδιέξοδη πολιτική μέτρων αφαίμαξης από τους μη προνομιούχους και από αυτούς που πληρώνουν πάντα, χωρίς αναπτυξιακά μέτρα και με φοροεισπρακτικές καταιγίδες να σώσουν και καλά την χώρα.
 Στην ουσία το μόνο που έχουν καταφέρει εδώ και δύο χρόνια είναι να αυξήσουν τους άνεργους, να αυξηθούν τα λουκέτα στα καταστήματα και να οδηγήσουν την Ελληνική οικογένεια στην φτώχεια και στην εξαθλίωση.
 Η επιβάρυνση από τα παραπάνω στο Κράτος είναι μεγάλη αφού και οι εισφορές των εργαζομένων παύουν να υπάρχουν αφού είναι άνεργοι και το ταμείο ανεργίας ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί, εξ’ ου και το χαράτσι υπέρ των ανέργων.
 Δεν μιλάω για τις συντάξεις γιατί η Κυβερνητική τρομοκρατία που έχει ασκηθεί έχει κάνει τον αριθμό των συνταξιούχων να εκτοξευτεί και τα ταμεία συντάξεων να μοιάζουν με φούσκα έτοιμη να σκάσει.
 Η ακραία και αδιέξοδη πολιτική συνεχίζεται με συνεχόμενες φορολογικές επιβαρύνσεις στην κατοικία που τείνει να γίνει άπιαστο όνειρο για όσους δεν έχουν αποκτήσει και κατάρα σε όσους την έχουν αποκτήσει αφού για να την διατηρήσουν πρέπει να πληρώνουν τις δόσεις του δανείου τους που τώρα αδυνατούν με το μισθό που παίρνουν, καθώς και να πληρώνουν τα απανωτά χαράτσια στην κατοικία με το κράτος σαν νέα τράπεζα να ορίζει όπως γουστάρει δόσεις και ποσά!
 Για τους Σωφρονιστικούς Υπαλλήλους η μισθολογική αντιμετώπιση θυμίζει περισσότερο μισθό εργαζομένων σε μπουτίκ ρούχων παρά εργαζομένων σε σωφρονιστικά καταστήματα υπό σωματικές και ψυχολογικές συνθήκες που οι προύχοντες νομοθέτες – Υπουργοί δεν μπορούν να διανοηθούν.
 Η … ένια τους για το καθημερινό μας Γολγοθά είναι τόσο  μεγάλη που μειώνουν τις νυκτερινές βάρδιες από υπαλλήλους για να γλυτώσουν την πενιχρή νυκτερινή αποζημίωση που αντιστοιχεί στο ευτελές ποσό των 2,00 ευρώ την ώρα και 3 με 4 υπαλλήλους να πρέπει επιτηρούν από 250 και πάνω κρατούμενους.
 Στο βωμό των περικοπών μπαίνουν και οι εργασίες επιδιόρθωσης σε θέματα που άπτονται την ασφάλεια των καταστημάτων και φέρνω για παράδειγμα έναν κεντρικό έλεγχο οπτικής παρακολούθησης του καταστήματος Κέρκυρας με τις περισσότερες κάμερες εκτός λειτουργίας .
Ένα κεντρικό έλεγχο που χάρη σε αυτόν έχουν αποτραπεί ρήψεις αντικειμένων στο εσωτερικό του καταστήματος, έχουν πιαστεί επανειλημμένα δέματα με ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα, καθώς και έχουν συλληφθεί δύο πολίτες που επιχείρησαν να πετάξουν δέμα εντός του καταστήματος.
 Για το τι βιώνει ο υπάλληλος ως εργαζόμενος στα καταστήματα κράτησης δεν είναι δυνατό να το αναπτύξω μέσα σε λίγες γραμμές αλλά ούτε να το καταλάβουν οι ιθύνοντες Υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών, παρότι έχω τις ενστάσεις μου για τον κ. Βενιζέλο ο οποίος στο παρελθόν ως Υπουργός Δικαιοσύνης βίωσε καταστάσεις και κατάλαβε τι αντιμετωπίζουμε και το επικάλυψε έστω και επιδοματικά.
 Σήμερα όμως σιωπά.
 Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι είναι αδύνατο να μην υπάρχει αντικατάσταση του Ιατρού και της Κοινωνικής Λειτουργού που συνταξιοδοτήθηκαν εδώ και μήνες και ότι είναι αδιανόητο να εκτελούν χρέη αυτών υπάλληλοι μη ειδικευμένοι ή περιστασιακά;
 Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι το μέτρο πρόσληψης 10 συνταξιοδοτήσεις με μία πρόσληψη δεν είναι δυνατόν να ισχύει στις προσλήψεις που αφορούν φυλακτικό προσωπικό;
 Δεν μπορούν να καταλάβουν τι αντιμετωπίζουμε με επιδερμικές επισκέψεις την περίοδο των εορτών.
 Δεν το κατάλαβαν ούτε με τις ομηρίες υπαλλήλων στο παρελθόν, ούτε με τις ομηρίες του σήμερα, αλλά ούτε με τις βόμβες και τους πυροβολισμούς κατά συναδέλφων.
Αυτό το «ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ» το διαισθάνεσαι και από το περιβόητο Ενιαίο Μισθολόγιο που και εκεί μισθολογικά μας εξίσωσαν ίσα με όλους τους δημοσίους υπαλλήλους χωρίς να αναγνωριστεί ο παραμικρός εργασιακός κίνδυνος την ώρα που στα περισσότερα Ευρωπαϊκά κράτη ο Σωφρονιστικός Υπάλληλος χαίρει ιδιαίτερης αντιμετώπισης γενικά αλλά και μισθολογικά, αναγνωρίζοντας του την ιδιαιτερότητα αυτή της εργασίας του.
 Αντί αυτού ακούμε για νέα μέτρα, νέες περικοπές, νέα χαράτσια, νέες Εφεδρείες, ακόμα και απολύσεις  χωρίς αναστολές και φράσεις του τύπου θα γίνει ότι πρέπει να γίνει.
 ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!               
 Γίνεται απλά ότι μας διατάζουν οι Τροικανοί  να γίνει και οι κυβερνώντες δεν ασκούν το παραμικρό ΒΕΤΟ, παρότι βλέπουν την αδιέξοδη αυτή τακτική.
 Όπως είπε και ένας συνάδελφος μου (Μ.Μ.)  σε λίγο θα φορολογήσουν και τον Θεό, γιατί πως και από πού δημιούργησε όλα αυτά;
 Θα τον συλλάβουν και για φοροδιαφυγή!

 Τέλος θα ήθελα να εκφράσω ανοικτά την συμπαράσταση μου στους συνάδελφους του Κ.Κ.Δομοκού στην απόφαση τους για επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις και εύχομαι να μη χρειαστεί να γίνουν από μεμονωμένα καταστήματα κινητοποιήσεις, αλλά η Ομοσπονδία μας να δήξει τα δόντια της σε όσους μας γύρισαν την πλάτη με διαβήματα και δημόσιες τοποθετήσεις ή τον δρόμο των κινητοποιήσεων με όλα τα καταστήματα σαν μία γροθιά και όχι σαν δάκτυλα μεμονωμένα.-


Αντιπρόεδρος της Ε.Σ.Υ.Κέρκυρας
Κωστελέτος Αντώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών