1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Απαντήσεις για το οικόπεδο και την Φυλακή Κέρκυρας


 Σχετικά με την έκθεση της διακομματικής επιτροπής της βουλής και ποιο συγκεκριμένα σε ότι αφορά τις κτηριακές υποδομές που αναφέρεται σε σειρά σωφρονιστικών καταστημάτων μεταξύ αυτών και το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας, θα ήθελα να πω και την προσωπική μου άποψη ως εργαζόμενος υπάλληλος 17 χρόνια σε αυτό, ως Αντιπρόεδρος της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας και ως ένας εργαζόμενος που έχει ακούσει από όλους τους κομματικούς φορείς μπλε και πράσινους μόνο υποσχέσεις.
 Ως υπάλληλοι όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αγωνιστεί ώστε να αγοραστεί οικόπεδο στην Κέρκυρα και να ανεγερθεί νέο σωφρονιστικό κατάστημα.
 Η αλήθεια είναι ότι από υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις άλλο τίποτα, από πράξεις όμως μηδέν.
 Μέχρι και συζήτηση στην Νομαρχία είχε γίνει με την παρουσία σύσσωμου του Νομαρχιακού συμβουλίου, τον Πρόεδρο και τον Διευθύνων Σύμβουλο της ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστικής, τους Βουλευτές Κέρκυρας κ. Δένδια, κ. Γκερέκου, και κ. Χαραλάμπους καθώς και εμένα προσωπικά ως εκπρόσωπο των υπαλλήλων.
 Το πόρισμα ήταν ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί οικόπεδο και συμφώνησαν όλοι.
 Από την συμφωνία όμως στην υλοποίηση έχουμε δρόμο ακόμα ή να πω καλύτερα Γολγοθά.
 Για τις υποδομές στο υπάρχον κατάστημα έχω απλά να αναφέρω ότι η αγωνία μας για την σωστή και ανθρώπινη διαβίωση των κρατουμένων που ζούσαν σε μία φυλακή που στα κελιά τους ήταν όλα υπό διάλυση με ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις σε άθλια κατάσταση, με θέρμανση σχεδόν ανύπαρκτη, σοβάδες να πέφτουν και μεγάλα προβλήματα φύλαξης, μας έκανε όχι ως υπάλληλοι που ζούμε και εμείς σε ένα τέτοιο περιβάλλον αλλά ως ανθρώπους να εντείνουμε με διαβήματα και παραστάσεις την πίεση προς τους αρμόδιους του Υπουργείου Δικαιοσύνης ώστε να επισκευαστεί το κατάστημα έως ότου ανεγερθεί νέο κατάστημα.
 Χαρακτηριστικά θα αναφέρω ότι όταν ζητούσαμε έργα για την ασφάλεια του καταστήματος οι ιθύνοντες μας έλεγαν ότι : «τι να δαπανήσουμε χρήματα, αφού σε λίγο χρονικό διάστημα θα φτιαχτεί νέο κατάστημα στην Κέρκυρα».
 Ελλάδα το μεγαλείο σου, 2011 και ακόμα συζητάμε για το οικόπεδο!!!
 Τελικά οι προσπάθειες μας έπιασαν τόπο και ξεκίνησαν οι εργασίες επισκευής του καταστήματος το 2006.
 Όταν λέμε για επισκευές μιλάμε για ριζικές, σχεδόν μόνο τα θεμέλια δεν πειράχτηκαν και από μία ακτίνα ο όροφος που παραμένει ως ιστορικός χώρος, για να θυμόμαστε σε τι συνθήκες κράτησης ήταν κατά καιρούς κρατούμενοι αγωνιστές και πολιτικές προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας μας.
 Οι εργασίες περιελάμβαναν συν των άλλων νέα ηλεκτρολογική και υδραυλική εγκατάσταση και νέο λεβητοστάσιο με νέα μηχανήματα θέρμανσης.
 Όπως αντιλαμβάνεστε μιλάμε για ένα έργο ουσίας με μεγάλες δαπάνες και όχι επισκευές μη ουσιώδεις που έχω δει από τον διορισμό μου έως σήμερα.
 Η αποπεράτωση αυτών των εργασιών οδεύουν προς ολοκλήρωση αφού παραδοθεί προς χρήση και η ακτίνα που γίνονται αυτή την στιγμή εργασίες.
 Για τα θέματα ασφαλείας ήδη έχουν γίνει ενέργειες με την τοποθέτηση πυρασφάλειας και πυρόσβεσης, συναγερμού όπου απαιτείτε, καμερών και συστημάτων οπτικής καταγραφής και συνέχεια αναβαθμίζετε ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια του καταστήματος.
 Ήδη έχει αναβαθμιστεί και εξοπλιστεί το μαγειρείο, το Ιατρείο και έχει τεθεί σε λειτουργία το οδοντιατρείο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα ιδιωτικό, με συνέπεια να εξυπηρετούνται οι κρατούμενοι και να μην υπάρχει η χρονοβόρος διαδικασία της μεταγωγής τους στο Νοσοκομείο.
 Επίσης έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος ανάρρωσης για ασθενείς κρατούμενους με συνεχή επίβλεψη. 
 Όμως όσο και αν από υπό διάλυση σωφρονιστικό κατάστημα και λεγόμενο «Κολαστήριο»  μεταμορφώθηκε σε κατάστημα που πληρεί  τις προϋποθέσεις σωστής και ανθρώπινης διαβίωσης κρατουμένων, η επιθυμία μας και το σωστό είναι η αγορά οικοπέδου στην Κέρκυρα και η ανέγερση σε αυτό νέου καταστήματος όταν οι οικονομικές καταστάσεις στην χώρα μας το επιτρέψουν.
 Ζητάμε από όλους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις τους με τελευταίες τις αποφάσεις του ΤΑΧΔΙΚ με τις οποίες ενέγραψε πίστωση τον Μάιο του 2009 και τη δεύτερη απόφαση τον Σεπτέμβριο του 2009 με την οποία είχε ορίσει ημερομηνία διεξαγωγής διαγωνισμού για την αγορά του οικοπέδου που τελικά δεν διεξήχθη.
 Με απλά λόγια συντασσόμαστε με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ώστε το Υπουργείο Δικαιοσύνης να επαναπροκηρύξει το διαγωνισμό για την αγορά οικοπέδου για την ανέγερση νέου σωφρονιστικού καταστήματος, υλοποιώντας τις αποφάσεις του ΤΑΧΔΙΚ.
 Η τυχόν απομάκρυνση της Φυλακή από την Κέρκυρα δεν θα έχει αντίκτυπο μόνο στους εργαζόμενους σε αυτό και στις οικογένειες τους αλλά θα έχει ευρύτερες αλυσιδωτές αντιδράσεις όπως η απομάκρυνση δικαστικών υπηρεσιών, αρνητικά αποτελέσματα στην τοπική οικονομία και άλλα πολλά.
 Αρκετά έχει χάσει το νησί μας.
Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας παραμερίζοντας κομματικά τερτίπια και ας σταματήσουν ιδιαίτερα οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας να πετάνε ο ένας στον άλλο το μπαλάκι της ευθύνης .
 Η ευθύνη θα μετατραπεί σε ανευθυνότητα όσων άφησαν στην τύχη του ένα τόσο σημαντικό ζήτημα να διαιωνίζεται εδώ και χρόνια μεταθέτοντας την λύση του για το αύριο και για τους άλλους.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι .
 ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
 Όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Πετσάλνικος  κατά την επίσκεψη του στην Κέρκυρα το 2003 για το νέο Κατάστημα Κράτησης στην Κέρκυρα έχει εκπονηθεί η μελέτη και έχει εξασφαλιστεί από το Πλαίσιο Δημοσίων Επενδύσεων η χρηματοδότησή του. Απαιτείται η εξεύρεση κατάλληλου οικοπέδου 60-80 στρεμμάτων για να προχωρήσει η δημοπράτηση της κατασκευής του. Ήδη από το 2002 το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει μεταβιβάσει στη Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ποσό για την αγορά οικοπέδου, εφόσον δεν υπάρχει χώρος προσφερόμενος από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Το νέο Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας, σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές θα περιλαμβάνει συνολικά δομημένη έκταση 15.000 τ.μ. σε διώροφο κτίριο, το οποίο θα αποτελείται από:
Εξωτερικό θυρωρείο
Κτίριο Διοίκησης
Τμήματα νεοεισερχομένων
Μαγειρεία
Νοσηλευτική μονάδα
Αναμονή επισκεπτών
Βιβλιοθήκη
Εκκλησία
Πτέρυγες κρατουμένων με κελιά 2 ατόμων
Χώρους αναψυχής, πολλαπλών χρήσεων εργαστηρίων, χώρους συνάντησης με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς
Εργαστήρια εκπαίδευσης και κατάρτισης
Αθλητικούς χώρους
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 23.500.000 ευρώ (8 δις δρχ.)
Σημειώνεται ότι η κατασκευή του νέου Καταστήματος Κράτησης θα δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις των φυλακών με τη δημιουργία Μουσείου Ιστορικής Μνήμης, αφού εκεί έχουν κρατηθεί κατά καιρούς επιφανείς Έλληνες πολιτικοί.
(Από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης)
Λεφτά υπήρχαν, που πήγαν και πως χάθηκαν όμως δεν ξέρει κανείς;

Κωστελέτος Αντώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών