1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ζητούν μεταστέγαση των φυλακών Κορυδαλλού, Κέρκυρας ,Αλικαρνασσό, Χαλκίδα


Τραγική κατάσταση καταγράφει έκθεση της διακομματικής επιτροπής της Βουλής
Μεταστέγαση σωφρονιστικών καταστημάτων, μεταξύ των οποίων και των φυλακών Κορυδαλλού και Κέρκυρας, προτείνει μεταξύ άλλων η έκθεση της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για την εξέταση του σωφρονιστικού συστήματος και των συνθηκών διαβίωσης κρατουμένων. Η έκθεση κάνει λόγο για υπερπληθυσμό των ελληνικών φυλακών, πενιχρή φαρμακευτική περίθαλψη, απουσία αναρρωτηρίων, ανεπαρκή ρουχισμό και απουσία των κοινωνικών φορέων σε θέματα που έχουν να κάνουν, π.χ., με την ποιότητα του συσσιτίου αλλά και παραλείψεις όσον αφορά τα μέτρα φύλαξης.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις κτιριακές υποδομές, η έκθεση που συνέταξε για λογαριασμό της Βουλής ο καθηγητής κ. Γιάννης Πανούσης, αναφέρεται σε σειρά σωφρονιστικών καταστημάτων (Κορυδαλλός, Κέρκυρα, Αλικαρνασσός, Χαλκίδα) τα οποία και ασύμφορο είναι να ανακαινιστούν αλλά και βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα τόσο στη λειτουργία τους όσο και στην πόλη που τους φιλοξενεί.

Ειδικότερα για τις φυλακές Κορυδαλλού, η διάλυση και απομάκρυνση των οποίων αποτελεί δέσμευση όλων των κυβερνήσεων από το 1994 ως σήμερα, προτείνεται η μεταφορά των ανδρών κρατουμένων σε τρία νέα γενικά καταστήματα κράτησης τα οποία θα κατασκευαστούν στον Αγιο Ιωάννη Κορινθίας, στη Χαλκίδα, και στην περιοχή των Βαγίων στη Βοιωτία.

Οσον αφορά τις γενικότερες αλλαγές στη σωφρονιστική πολιτική η επιτροπή της Βουλής προτείνει μεταξύ άλλων την ίδρυση Ανεξάρτητου Ινστιτούτου Αντεγκληματικής Πολιτικής το οποίο θα μελετά και θα αναλύει την εγκληματικότητα και θα καταρτίζει ολοκληρωμένα σχέδια, τη μη αλόγιστη χρήση της προσωρινής κράτησης και την ανά δύο χρόνια αξιολόγηση της κατάστασης των φυλακών από επιτροπή ειδικών.

Αυτή τη στιγμή στις ελληνικές φυλακές οι αλλοδαποί αποτελούν το 60% των ποινικών κρατουμένων. Δεν λείπουν οι περιπτώσεις κρατουμένων που δίνουν ψευδή στοιχεία στις αρχές ώστε να μην είναι εφικτή η απέλασή τους. Σύμφωνα με την έκθεση, η συνύπαρξη κρατουμένων διαφορετικών εθνοτήτων δημιουργεί συχνά συγκρούσεις και τριβές, όμως ακόμα δεν έχει δημιουργηθεί κλίμα μόνιμης εχθρότητας.

Πάντως η έκθεση καταλήγει με την επισήμανση ότι χωρίς τη γενναία χρηματοδότηση του σωφρονιστικού συστήματος και την κάθε είδους υποστήριξη του αποφυλακιζόμενου η επανένταξη στην κοινωνία είναι αδύνατη και οι πιθανότητες υποτροπής αυξημένες.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών