1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Ο χορός των κερδοσκόπων (8-5-11 Α.Κ)

 Ο χορός των κερδοσκόπων καλά κρατεί, σαν όρνεα πάνω από το κουφάρι της Ελλάδας που ψυχορραγεί περιμένουν να την κατασπαράξουν.
 Οι νέες φήμες περί φυγής μας από το euro υπερβολικές θα έλεγα αλλά κάνουν τα spread να ανεβαίνουν, το euro να πέφτει έναντι του δολαρίου και τους κερδοσκόπους να τρίβουν τα χέρια τους .     .Είπαμε η αναδιάρθρωση και η επιμήκυνση είναι προ των πυλών με καταληκτική ημερομηνία το 2013 που έχουν συμφωνήσει οι Ευρωπαίοι φίλοι μας και έχει συμφωνήσει ο Πρωθυπουργός μας με την υπογραφή του για το νέο και με ποιο σκληρούς όρους μνημόνιο για τις χώρες που θα ζητήσουν εκ νέου βοήθεια.
 Αυτό προσπαθούν να καταφέρουν να μας πάνε κουτσά στραβά στο 2013. 
 Η φυγή μας όμως από το euro θεωρώ ότι ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας αυτών που το διαδίδουν αυτό με σκοπό να αποκομίσουν μεγαλύτερο όφελος οικονομικό από ότι έως σήμερα. 
 Οι αφελείς μόνο μπορούν να το πιστέψουν και το λέω αυτό γιατί δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να καταλάβεις ότι αν γίνει κάτι τέτοιο θα υπάρξουν αλυσιδωτές αρνητικές αντιδράσεις στην Ευρωζώνη και ότι η μπόρα θα παρασύρει και άλλες χώρες με οικονομικά προβλήματα.
 Οι Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες που έχουν και τα περισσότερα Ελληνικά ομόλογα θα υποστούν τέτοια ζημιά που θα αργήσουν να το ξεπεράσουν και γενικά η αναταραχή που θα επέλθει στις ξένες αγορές θα είναι τραγική. 
 Εδώ το γερμανικό περιοδικό Ντε Σπίγκελ έγραψε αυτά τα ανυπόστατα σενάρια που έγραψε για την Ελλάδα και έγινε σεισμός στην Ευρωζώνη, φανταστείτε να ήταν και η αλήθεια τι τσουνάμι αντιδράσεων θα είχαμε. 
 Τι διαβουλεύσεις και τι γίνεται για να τσουλήσει κάπως η Ελλάδα θα το δούμε στην πορεία όπως είδαμε και όταν ο Πρωθυπουργός μας έλεγε ότι δεν θα πάμε στο ΔΝΤ και πήγαμε αφού είχε κάνει συζητήσεις από πριν υπόγεια όπως είπε ο Στρος Καν, όταν μας έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν ενώ γνώριζε ότι δεν υπάρχουν και γενικά όσα μας έταξε και έπραξε τα ακριβώς αντίθετα. 
 Το πιθανότερο σενάριο κατά την άποψη μου για τώρα να γίνει ακόμα μία επιμήκυνση με πιθανό μικρότερο επιτόκιο και ένα κούρεμα της αξίας των ομολόγων μας το 2013 με όρους ποιο σκληρούς από το σημερινό μνημόνιο. 
 Όχι όμως αποχώρηση μας από το euro, πάλι το κέρδος για τους δανειστές μας θα είναι μεγάλο και ο έλεγχος μας ακόμα ποιο στενός.-

 Α.Κ. 
fylakhkerkyras.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών