1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Εντυπώσεις από το 38ο συνέδριο της ΟΣΥΕ (σύνεδρος Κωστελέτος Α. 15-5-11)


 Το 38ο συνέδριο της ΟΣΥΕ ήταν ένα συνέδριο με διάχυτο τον προβληματισμό και του προεδρείου αλλά και των συνέδρων για όσα έχουμε υποστεί στο βωμό της οικονομικής ανάτασης της Ελλάδας ΜΑΣ βάζοντας μας στο τσουκάλι που μαγειρεύουν όλους τους δημοσίους υπαλλήλους χωρίς να έχουν υπολογίσει καν το επικίνδυνο της εργασίας μας, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.
 Ένα συνέδριο που ενώ πριν παραστώ πίστευα ότι δεν θα είχε ουσία, διότι το προεδρείο θα έδινε μεγαλύτερη σημασία στην 2η ημέρα την ημέρα του Ευρωπαϊκού συνεδρίου και που ευτυχώς διαψεύστηκα.
 Το συνέδριο μας είχε εντάσεις, αντιπαραθέσεις, προτάσεις και παλμό για ένα καλύτερο αύριο στον κλάδο μας και στα εργασιακά μας, με κεντρικό άξονα ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε και όχι διασπασμένοι .
 Ο Αντώνης Αραβαντινός και ο Λεωνίδας Καραμπέκιος από την μεριά τους κατέθεσαν τις προτάσεις τους αιτιολογημένες και σαφείς .
 Απαιτούμε καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας, καλύτερες μισθολογικές απολαβές, να  παραμείνει ως έχει το ωράριο μας δηλαδή όπως αρμόζει στις συνθήκες εργασίας μας, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και γενικά να δουν οι αρμόδιοι την ιδιαιτερότητα του κλάδου μας σε σχέση με άλλους, δεν εργαζόμαστε ως φύλακες αγγέλων.
 Περικοπές και πλαφόν στην ασφάλεια των καταστημάτων και των υπαλλήλων δεν μπορούν να μπαίνουν.
 Στο Ευρωπαϊκό συνέδριο που ήλθαν εκπρόσωποι από 17 χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εκπρόσωποι από το Αζερμπαϊτζάν, την Μολδαβία και την Αλβανία,    πρώτα θα επικεντρωθώ στην άρτια οργάνωση του που πιστεύω ότι δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τα άλλα Ευρωπαϊκά γιατί απλά όλα ήταν άψογα οργανωμένα.
 Αυτό οφείλεται στον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας μας τον Σπύρο Καρακίτσο που είχε τον πρώτο λόγο για την οργάνωση αυτή, όπως πρέπει να πούμε και ότι η τοποθέτηση του στο συνέδριο αυτό ήταν αυτή που έπρεπε χωρίς περιστροφές.
 Στο Ευρωπαϊκό συνέδριο ακούστηκαν πολλά από τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου μας κ. Σκανδάμη, από την κ. Πέτρου, τον κ. Νεράντζη βουλευτή της ΝΔ και από πολλούς άλλους Ευρωπαίους γνώστες των Φυλακών όπως ο κ.  Andrew Coyle καθηγητής Σπουδών φυλακής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Essex, διατέλεσε Διευθυντής για 25 χρόνια σε Φυλακές στο Ηνωμένο Βασίλειο σε 2 Φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Σκωτία και 6 χρόνια Διευθυντής σε μεγάλη Φυλακή στο Λονδίνο.
 Ο κ.  Andrew Coyle  μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι είναι πάρα πολύ σημαντικοί λειτουργοί – ΔΥ και ότι θα έπρεπε να τυγχάνουν μεγάλο σεβασμό από την επίσημη πολιτεία.
 Η επίσημη πολιτεία θα πρέπει να μεριμνά για τους Σωφρονιστικούς Υπαλλήλους, να τους αμείβει καταλλήλως, να τους υποστηρίζει και να τους καταρτίζει ανάλογα.
 Όπως καταλαβαίνετε στην Ελλάδα η επίσημη πολιτεία κάνει το ακριβώς αντίθετο από αυτά που μας είπε ο κ.  Andrew Coyle.
 Ακούστηκε επίσης από ομιλητές ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να υιοθετήσουν εναλλακτικές προτάσεις κράτησης, να υπάρχει πολιτική πρόληψης, σωστές συνθήκες εργασίας και κράτησης στα καταστήματα.
 Για τα οικονομικά ακούστηκε ότι η λιτότητα που επιβάλουν στις χώρες της Ευρωζώνης καθιστά όλο και ποιο δυνατή την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών οι οποίες θα έπρεπε να είναι κρατικές και κρατικά χρηματοδοτούμενες.
 Η ύφεση οξύνεται με όλα αυτά τα μέτρα και τις περικοπές.
 Δεχόμαστε επίθεση όλα τα συνδικάτα, πλήττονται οι δημόσιοι υπάλληλοι και ο δημόσιος χαρακτήρας.
 Οι κυβερνήσεις ενδιαφέρονται για το ξήλωμα των συλλογικών συμβάσεων.   
 Διεκδικούμε εναλλακτικές οικονομικές πολιτικές, δίκαιη προοδευτική φορολογία, ενίσχυση των μέσων καταπολέμησης της φορολογικής απάτης, θεσμοθέτηση φόρου υπεραξίας χρηματιστηριακών συναλλαγών και έκδοση Ευρωομολόγου.  
 Προσπάθησα συνοπτικά να σας δώσω αυτό που βίωσα ως σύνεδρος και σας προτρέπω όσοι δεν το είδαν να το παρακολουθήσουν σε μαγνητοσκόπηση από την ιστοσελίδα της ΟΣΥΕ.
 Τελειώνοντας θα ήθελα να αναφέρω την άσχημη εντύπωση που μου έδωσε η Αθήνα όταν κατά την άφιξη μου στο 5 αστέρων και γεμάτο από κόσμο ξενοδοχείο που θα γινόταν τα συνέδρια, ένα τετράγωνο πριν στην μέση του δρόμου και με τον κόσμο να προσπερνά αδιάφορα και σαν να μη τρέχει τίποτα, δύο νέα στην ηλικία παιδιά ετοίμαζαν με την σύριγγα στα χέρια την δόση τους.
 Όταν σε κάθε βήμα μας σειρά πλανόδιων αλλοδαπών κυρίως μας πίεζαν να αγοράσουμε τα όσα πουλούσαν.
 Όταν οι μαγαζάτορες σε εστιατόρια και καφετέριες μας προέτρεπαν να προσέχουμε και να μην αφήνουμε τίποτα στο τραπέζι για να μη μας το κλέψουν.
 Κάθε επίσκεψη μου στην Αθήνα βλέπω τα πράγματα ολοένα και χειρότερα.
 Μετά θέλουμε και τουρισμό.
 Να φοβάσαι μη σε κλέψουν το λιγότερο και να βλέπεις την πρωτεύουσα σε αυτό το κατάντημα.
 Το λιγότερο που μπορώ να πω ντροπή.-

Κωστελέτος Αντώνης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών