1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΔΗΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ


Και «Αρμα» κατά του Μνημονίου


Το «Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών» είναι το νέο κόμμα, την ίδρυση του οποίου ανακοίνωσε χθες ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Δημαράς. Μαζί με τον άλλο ανεξάρτητο βουλευτή που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Οικονόμου, και στελέχη του νέου κόμματος παρουσίασε χθες το βράδυ το κόμμα που οριοθέτησε την πολιτική του παρουσία στην αναγκαιότητα για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική δικαιοσύνη και λαϊκή αλληλεγγύη.
Η απαλλαγή από το Μνημόνιο, με αναδιάρθρωση του συνολικού χρέους με ευνοϊκούς όρους και το αίτημα για εκλογές άμεσα, προβλήθηκαν ιδιαίτερα από τον Γιάννη Δημαρά, που ζήτησε ακόμη:
- τιμωρία ενόχων για παράνομα δάνεια και σκανδαλώδεις συμβάσεις προμηθειών,
- ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος, με ανεξαρτησία των τριών βασικών λειτουργιών του πολιτεύματος,
- καταγγελία της συμφωνίας «Δουβλίνο 2» και ξεκαθάρισμα της λαθρομετανάστευσης, με αποφασιστικά μέτρα, ώστε να έχουμε τόσους νόμιμους μετανάστες όσους αντέχει η χώρα μας και η οικονομία μας,
- αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της χώρας, με κύρια φροντίδα στον πρωτογενή και εξυγίανση του δευτερογενούς και του τριτογενούς τομέα,
- σπάσιμο των καρτέλ και της ακρίβειας, με δημόσιους πυλώνες στο τραπεζικό σύστημα και τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας,
- καμία εκποίηση δημόσιας περιουσίας και στόχο ανάκτησης της δημόσιας ιδιοκτησίας σε όλες τις δομές στρατηγικής σημασίας,
- σταθερά συστήματα Παιδείας και Υγείας δημόσια και δωρεάν, με υπόβαθρο τον υγιή αθλητισμό,
- οικολογική ευαισθησία σε όλες τις δράσεις κράτους και πολιτών, μακριά από πυρηνικούς κινδύνους και ποικιλόμορφες ρυπάνσεις.
Ο Γιάννης Δημαράς περιέγραψε το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών ως ένα «νέο κόμμα, πατριωτικό, ελεύθερο, δημοκρατικό, ανεξάρτητο και ασυμβίβαστο».
Στην αρχή της ομιλίας του έκανε ιδιαίτερη μνεία στους καθηγητές Κ. Μπέη και Γ. Κασιμάτη που χαρακτήρισαν αντισυνταγματική την κύρωση του Μνημονίου και είπαν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί για να προκληθούν εκλογές. Στην εκδήλωση που έγινε ήταν εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς οι Δημήτρης Χατζησωκράτης και Θόδωρος Μαργαρίτης. Μεταξύ εκείνων που παρακολούθησαν την εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου κόμματος στο «Καφέ Μετρόπολις» στην οδό Πανεπιστημίου ήταν ο καθηγητής του Παντείου Νεοκλής Σαρρής και ο πολιτευτής του ΛΑΟΣ Γιώργος Παπαδόπουλος.

Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών