1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Προβληματισμοί σε θέματα ασφαλείας Κ.Κ.Κέρκυρας (Κωστελετος Α. 23-3-11)


Κωστελέτος Αντώνης
Υπαρχιφύλακας Κ.Κ.Κέρκυρας
                                                                              ΠΡΟΣ :

                                                              Κ. Διευθυντή Κ.Κ.Κέρκυρας
   
                                                                        Κοινοποίηση :
                                                                                                                             
                                                                             Ο.Σ.Υ.Ε

                                                                             Ε.Σ.Υ.Κ


Κύριε Διευθυντά, στο κατάστημα μας το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει αλλαγές οι οποίες είναι αρνητικές ως προς την ασφάλεια του καταστήματος  και που ως Υπαρχιφύλακας δεν μου δόθηκε έστω η δυνατότητα να εκφράσω την άποψη μου και ας μη την υιοθετήσετε καν .
 Το αναφέρω απλά γιατί ξαφνικά και χωρίς καμία συζήτηση γίνονται πράγματα και ως υπεύθυνοι βάρδιας τα μαθαίνουμε εκ των υστέρων.
 Σαφώς και ως Διευθυντής έχετε το δικαίωμα να πράξετε ότι εσείς αποφασίσετε αλλά επειδή κάποια πράγματα άπτονται της ασφάλειας του καταστήματος και αν ου μη γένοιτο συμβεί κάτι θα ψάχνουν – ψάχνετε αποδιοπομπαίους … τράγους, έχω την υποχρέωση να σας παραθέσω τα παρακάτω για να ξέρω και τι ακριβώς θα πράξω.
 Καταργήθηκε η νυχτερινή υπηρεσία στις κάμερες (Κεντρικός Έλεγχος) χωρίς καμία συζήτηση με αιτιολογικό τις περικοπές – πλαφόν της νυχτερινής αποζημίωσης.
 Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε εάν το Υπουργείο έχει λάβει γνώση του θέματος αυτού και ποια η απάντηση τους, γιατί  εάν η ασφάλεια του καταστήματος και των συναδέλφων μετριέται σε χρήμα που γλυτώνει το Υπουργείο από το κόψιμο υπαλλήλων που ουσιαστικά είναι τα μάτια της Φυλακής εντός και εκτός του καταστήματος, θα πρέπει και εμείς να διασφαλίσουμε ότι δεν θα μας κρεμάσουν αν γίνει κάτι.
 Δεν είναι δυνατόν το Υπουργείο να μας ενημερώνει εγγράφως για αυξημένα μέτρα και προσοχή και ότι μπορεί να υπάρξουν ενέργειες έκνομες, από έξω προς τα μέσα για να το πω εν συντομία και να μας τυφλώνετε την νύχτα (21:00 έως 07:00), ιδιαίτερα όταν στο κατάστημα μας έχουμε αφήξεις κρατουμένων υψηλού κινδύνου και για το οποίο σας έχω ενημερώσει και σε τηλεφωνική συζήτηση προσφάτως.
 Μιλάμε στην ουσία για 8 ώρες που αντιστοιχεί σε χρήμα για ένα μέσο κλιμάκιο 20 euro.
 Τοποθετήσατε ένα σύστημα οπτικού ελέγχου στο χώρο του Υπαρχιφυλακείου για να αναπληρώσετε το κόψιμο την νύχτα του Κ.Ε. επωμίζοντας και ρίχνοντας την ευθύνη στον Υπαρχιφύλακα βάρδιας ;
 Σας ενημερώνω ότι το εγχείρημα αυτό είναι για γέλια και για κλάματα γιατί το όλο σύστημα πάσχει, τα μηχανήματα είναι αρχαία, η κίνηση στην οθόνη είναι κίνηση βουβού κινηματογράφου και χειρότερα και το μέγεθος των πάνελ δεν ενδείκνυται για να δεις όχι κάτι έκνομο που θα συμβεί αλλά ούτε πιθανό να το καταλάβεις.
 Οι ρομποτικές κάμερες παραμένουν στο σημείο που απλά τις άφησε ο υπάλληλος του Κ.Ε. χωρίς δυνατότητα χειρισμού από εμάς , δηλαδή για να πούμε του στραβού το δίκιο δεν έχω καταλάβει το ρόλο που θα παίξει το όλο σύστημα ή μάλλον βλέπω, χάρη σε αυτό να τρέχει κατηγορούμενος ο Υπαρχιφύλακας για κάτι που έγινε χωρίς πιθανά να μην το είδε καν, γιατί;;
 Μήπως πιστεύετε ότι το ρολόι στην γωνία των προαυλίων που εφευρέθηκε, δεν ξέρω από ποιον, θα αντικαταστήσει τις κάμερες που ζουμάρουν τα παράθυρα των κρατουμένων;
 Μήπως πιστεύετε ότι ο υπάλληλος από το να πάει στην γωνία θα δει αν είναι κομμένο κάποιο κάγκελο;
 Σας έχω αναφέρει σε εσάς αλλά και στο Υπουργείο ότι η εξωτερική πόρτα του νεκρού χώρου θέλει ενίσχυση, μήπως έχετε απάντηση από κάποιον αρμόδιο;
 Τα συρματόσχοινα για τα ελικόπτερα θα τοποθετηθούν όταν θα έρθει και σε μας ελικόπτερο ή θα προλάβουμε;
 Οι λόγχες  στην άκρη των ταρατσών ακτινών θα τοποθετηθούν ώστε να αποτρέψουν τους κρατούμενους να ανεβαίνουν ανενόχλητοι όποτε θέλουν όπως έγινε πρόσφατα ;
 Οι κάμερες στον Ειδικό Χώρο που δεν λειτουργούν θα επισκευαστούν ;
 Στον υπόγειο διάδρομο που κινούνται οι κρατούμενοι θα τοποθετηθούν κάμερες ;
 Πρέπει να σταματήσει αυτή η κωμωδία ο υπάλληλος να περιφέρεται από ακτίνα σε ακτίνα για να βγάλει τους κρατούμενους για ακροάσεις και να μαζεύονται όλοι στα δίφρακτα.
 Υπάρχει κίνδυνος να γίνεται και η τράμπα μεταξύ κρατουμένων αλλά και να γίνει κατάληψη όλου του καταστήματος, αφού ο αριθμός των κρατουμένων που συσσωρεύεται αν κινηθεί προς τον χώρο που ελέγχονται οι ακτίνες θα ανοίξουν όλη την Φυλακή ανενόχλητοι και με τους υπαλλήλους, Διευθυντές και Αρχιφύλακες όμηρους. 
 Δεν καταλαβαίνεται ότι αυτό που πάμε να αποτρέψουμε το διευκολύνουμε ;
 Δεν θα μακρηγορήσω γιατί αν ξεκινήσω για ελλείψεις και παραλήψεις θα γράφω και δεν θα σταματάω.
 Σκοπός της αναφοράς μου αυτής είναι η επισήμανση ότι έχουμε σημαντικά προβλήματα ασφάλειας και αναλωνόμαστε σε πράγματα μη ουσιώδη γιατί απουσιάζει ο διάλογος.
 Σαφώς και οι περικοπές από το Υπουργείο έχουν επιδεινώσει την κατάσταση αλλά μήπως δεν πιέζουμε με επιχειρήματα;
 Αν εσείς ως Διευθυντής βλέπετε ότι το Υπουργείο δεν υιοθετεί την ανησυχία σας για την ασφάλεια του καταστήματος ενημερώστε μας για να δούμε με την σειρά μας τι θα πράξουμε εμείς και με ποιο τρόπο.-        
       
                                                
                                                   ΚΩΣΤΕΛΕΤΟΣ  ΑΝΤΩΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών