1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ο ασκός του Αιόλου (11-3-11)


 Ο ασκός του Αιόλου σύμφωνα με τον Όμηρο δόθηκε στον Οδυσσέα, οι ναύτες του όμως, από περιέργεια τον άνοιξαν για να δουν τι περιείχε και οι άνεμοι ελευθερώθηκαν. Η θαλασσοταραχή που ακολούθησε προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο καράβι του Οδυσσέα και είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τον προσανατολισμό του, επιμηκύνοντας το ταξίδι της επιστροφής στην Ιθάκη.
Η Κυβέρνηση υπογράφοντας ένα Μνημόνιο που είναι όλο μία οικονομική αφαίμαξη από τον μη έχοντα Έλληνα πολίτη, με όρους που όμοιοι δεν έχουν μπει σε καμία άλλη χώρα που ζήτησε την βοήθεια του ΔΝΤ , με χρονικά όρια αποπληρωμής και επιτόκια τρελά, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με συνέπειες δραματικές για την Ελλάδα.
 Από την υπογραφή του μνημονίου έως σήμερα για να παίρνουμε τις δόσεις πρέπει να ακολουθάμε πιστά τις οδηγίες που μας δίνουν οι δανειστές μας και  με κάθε επίσκεψη τους για έλεγχο όλο και μας σφίγγουν την θηλιά που μας έχουν βάλει.
 Περικοπές παντού και σε όλα, μισθούς, επιδόματα, δώρα για αρχή και στην συνέχεια περικοπές στην υγεία, την παιδία, την άμυνα, απολύσεις και καρατόμηση υπηρεσιών και όσον αφορά τα του οίκου μας δηλαδή το Υπουργείο Δικαιοσύνης, οι περικοπές σε αιτήματα μας που άπτονται την ασφάλεια των καταστημάτων καθώς και περικοπές σε αποζημιώσεις νυχτερινής εργασίας με συνέπια την αριθμητική αποδυνάμωση του προσωπικού κατά τις νυχτερινές ώρες φύλαξης εύχομαι να μη γίνουν η αιτία ώστε να μπει σε περιπέτειες συνάδελφος .
 Ας μη κοροϊδευόμαστε και ας μη το παίζουμε τσάμπα μάγκες με βαρύγδουπες δηλώσεις του τύπου πάμε να διεκδικήσουμε αυτά που πρέπει και θα ασκήσουμε βέτο αν δεν μας τα κάνουν δεκτά.
 Θα μας κάνουν την περιβόητη επιμήκυνση και πιθανότατα θα μας μειώσουν το επιτόκιο αλλά με ποιο κόστος ;
 Σαφώς και δεν μας αγάπησαν ούτε μας λυπήθηκαν ξαφνικά άλλωστε φαίνεται και από την κ. Μερκελ που για να μας βοηθήσει μας προτρέπει να πουλήσουμε κρατική περιουσία (η Κυβέρνηση βέβαια το λέει αξιοποίηση κρατικής περιουσίας για να ακουστεί ποιο καλά στα αυτιά μας), απλά είναι νωρίς για να μας πάνε σε πτώχευση  πρώτα γιατί με τα παιχνίδια τους και την βοήθεια των οίκων αξιολόγησης κερδίζουν χρήμα και από πάνω μας το παίζουν και σωτήρες και δεύτερο μας ελέγχουν ποιο σφικτά για περισσότερα χρόνια.
 Αν προσθέσουμε και τον παράγοντα του φόβου, γιατί τον ΕΛΛΗΝΑ τον φοβούνται  (αυτό έχει καταγραφεί επανειλημμένα με συζητήσεις απόρρητες που έχουν όμως δει το φως της δημοσιότητας) και φοβούνται μήπως με ένα ξέσπασμα αγανάκτηση μας παρασύρουμε και άλλους που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, δηλαδή γίνουμε η αρχή στο ντόμινο των αντιδράσεων.
 Μην ξεχνάμε και το ντόμινο που ξεκίνησε από την Αίγυπτο και ακόμα δεν ξέρουν που θα σταματήσει, αλλά εκεί τους πονάει λόγω πετρελαϊκού ενδιαφέροντος και μόνο και όχι γιατί ενδιαφέρθηκαν για τον λαό των κρατών αυτών.
 Όσο για τον «γιατρό μας» κ. Στρος Καν που είπε ότι "Οι Έλληνες βρίσκονται μέσα στα σκατά. Και μάλιστα πολύ βαθιά... Οι άνθρωποι στον δρόμο έχουν την αίσθηση ότι τους εξαπάτησαν. Κι ας είναι οι ίδιοι που μαγείρεψαν τα στοιχεία, που δεν έχουν πληρώσει φόρους, κάτι που είναι λίγο σαν εθνικό σπορ και ότι η απάτη πάει σύννεφο" θα απαντούσα ότι στα σκατά της Goldman Sachs που μας «βοήθησε» με το αζημίωτο να κρύψουμε στην ουσία το μέγεθος του χρέους μας ποιοι έκαναν σκόπιμα τα στραβά μάτια;
 Ποιοι ενώ ήμασταν «μες στα σκατά βαθιά» για να μας βοηθήσουν έπρεπε η Ελλαδίτσα να αγοράσει εξοπλιστικά προγράμματα δις από αυτούς;
 Μήπως οι Γάλλοι, οι Γερμανοί , οι Αμερικανοί;;;   
 Δηλαδή τώρα μας έβγαλαν από τα σκατά όλοι αυτοί οι φίλοι μας ή μας έχωσαν πιο βαθιά;  Άσε ρε  «γιατρέ», είσαι γιατρός και εσύ με φακελάκι και από τέτοιους γιατρούς στην Ελλάδα έχουμε χορτάσει και στο τέλος θα μας πουν ότι «η επέμβαση επέτυχε αλλά ο ασθενής απεβίωσε».
 Όσο για το ότι ο κόσμος πιστεύει ότι μας εξαπάτησαν, ΝΑΙ μας εξαπάτησαν και συνεχίζουν να το κάνουν, γιατί οι μεγαλοκαρχαρίες της Πολιτικής από τζάκι μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού, πόσο μάλλον όταν με ψεύτικες υποσχέσεις γκρεμίζεις την όποια ελπίδα είχε ο κόσμος για ένα καλύτερο μέλλον .    
 Τον ασκό του Αιόλου ο Αίολος μπορούσε να τον κουμαντάρει, ο Γιώργος Παπανδρέου όμως όχι και βλέπω το ταξίδι της Ελλάδας να επιμηκύνεται με συνέπειες που μόνο ο Θεός και η φωνή του λαού μπορεί να αναστρέψει.
 Μακάρι να βγω εγώ ο ψεύτης και να βγούμε νικητές αλλά παίζουμε με σημαδεμένα χαρτιά που σημάδεψαν άλλοι και όχι εμείς .-

Κωστελέτος Αντώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών