1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Άρθρο στο CorfuPolitikos.gr (Η Εργασία μας Στην Φυλακή Κέρκυρας 9-12-10)


Η Εργασία μας Στην Φυλακή Κέρκυρας

E-mailPrintPDF
Γράφει ο Κωστελέτος Αντώνης (Αντιπρόεδρος Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας)
Η Ζωή μέσα στα Σωφρονιστικά Καταστήματα για τον υπάλληλο είναι δύσκολη, απρόβλεπτη, Επικίνδυνη και ψυχοφθόρα.
Λέω Ζωή γιατί πραγματικά η Φυλακή καταλαμβάνει ίσως το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μας, όχι μόνο σε εμάς τους υπαλλήλους που εργαζόμαστε σε αυτές αλλά και στις οικογένειες μας.
Φυλακές, μία ιδιάζουσα κοινωνία μέσα στην δική μας κοινωνία με κρατούμενους με δικούς τους νόμους κανόνες και ηθικές.

Μία κοινωνία που εμπεριέχει κρατούμενους διαφόρων εθνικοτήτων , κρατούμενους που απλά θέλουν να εκτίσουν την ποινή τους και να φύγουν, κρατούμενους δύστροπους και απρόβλεπτους αλλά και κρατούμενους που έχουν μπέσα και λόγο.
Φυλακές Κέρκυρας, τώρα κομψά Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας.
Μία Φυλακή με μεγάλη και πονεμένη ιστορία στην οποία έχουν γίνει παρεμβατικές και επισκευαστικέςεργασίες με αποκορύφωμα τις εργασίες που γίνονται τα τελευταία χρόνια ώστε να μπορούν να διαβιώσουν οι κρατούμενοι όσο το δυνατό ποιο ανθρώπινα .
Εργασίες που για να πραγματοποιηθούν, εμείς οι εργαζόμενοι δώσαμε και τον δικό μας αγώνα .
Δεν παύει όμως να είναι Φυλακές στις οποίες εργαζόμαστε και όχι κολέγια.
Στα 16 χρόνια εργασίας μου έχω ζήσει συμπλοκές μεταξύ κρατουμένων , αυτοτραυματισμούς κρατουμένων, προπηλακισμούς, απειλές και ύβρεις, τραυματισμούς συναδέλφων από δύστροπους κρατούμενους, μολυσματικές ασθένειες, στάσεις, εξεγέρσεις, φωτιές, αποδράσεις και ομηρία .
Μία εργασία που καθημερινά ο συνάδελφος πρέπει να είναι σε εγρήγορση και που μπορούν να συμβούν τα πάντα.
Μία εργασία δύσκολη που ορισμένοι δεν την άντεξαν και παραιτήθηκαν.
Εργαζόμαστε με μεγάλη έλλειψη προσωπικού με συνέπεια να οφείλονται ρεπό και οι άδειες να καθυστερούν ως προς την χορήγηση τους.
Συγκεκριμένα η δύναμη σε εσωτερική, εξωτερική φύλαξη αλλά και διοικητικό προσωπικό θα έπρεπε να είναι συνολικά 210 υπάλληλοι και έχουμε κάλυψη των 120 θέσεων και 90 που δεν έχουν καλυφθεί.
Στην εσωτερική και μόνο φύλαξη 30 θέσεις δεν έχουν καλυφθεί με συνέπεια να επιβαρύνεται το υπάρχον προσωπικό που ήδη έχει ξεπεράσει τα όρια του και παρόλα αυτά το πλαφόν στις προσλήψεις (5 φεύγουν 1 διορίζεται ) μπαίνει και σε εμάς.
Το πλαφόν επίσης στα νυκτερινά και στις αργίες δεν μπορεί να ισχύει στα καταστήματα κράτησης γιατί δεν είναι εφικτό .
Έχουμε ελλείψεις σε θέματα που έχουν άμεση σχέση με την ασφάλεια του καταστήματος και που ακόμα και σήμερα που βιώνουμε περικοπές δεν θα έπρεπε να υπάρχουν .
Τα μέσα ώστε ο συνάδελφος να μπορεί να υπερασπίσει τον εαυτό του ιδιαίτερα σε καταστάσεις επικίνδυνες είναι ανύπαρκτα την ώρα που επανειλημμένα έχουν γίνει προτάσεις και από το κατάστημα μας αλλά και από την Ομοσπονδία μας .
Για το εκλογικό επίδομα του 2009 που ακόμα δεν μας έχει καταβληθεί θα έλεγα ότι δεν είναι τόσο στο οικονομικό το θέμα αλλά στο ηθικό, γιατί εμείς δεν παίρνουμε το ποσό που παίρνουν άλλοι όμως τους το έχουν καταβάλει, μιλάμε για το μεγάλο πόσο των 150 euro και ακόμα δεν ξέρουμε πότε θα μας δοθεί.
Μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των νυκτερινών και εξαιρέσιμων και το κράτος μας κυνηγάει και μας βάζει τόκους υπερημερίας αν χρωστάμε σε αυτό.
Ιατρική πρόληψη καθώς και υποχρεωτικές εξετάσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα στους κρατούμενους ιδιαίτερα για μολυσματικές ασθένειες με τήρηση σωστού ιατρικού φακέλου.
Τέλος δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει και άλλη μείωση στον μισθό μας.
Μέχρι σήμερα η μείωση που έχουμε υποστεί είναι της τάξεως των 3000 euro περίπου τον χρόνο ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας χωρίς να συμπεριλάβουμε τις μειώσεις και το πλαφόν στις υπερωρίες.
Ήδη με μεγάλη δυσκολία και πολλές στερήσεις καταφέρνουμε να αντεπεξέλθουμε στις καθημερινές μας ανάγκες ΤΙΜΙΑ εργαζόμενοι και αν συνυπολογίσουμε και τις δαπάνες πέρα των ΔΕΚΟ και των Δανείων και τις δαπάνες σε φροντιστήρια γιατί στην Ελλάδα έχουμε … δωρεάν Παιδία και τις δαπάνες σε διάφορες ιατρικές εξετάσεις επειδή στην Ελλάδα έχουμε … δωρεάν Υγεία καταλαβαίνετε σε τι οικονομικό αδιέξοδο έχουμε περιέλθει.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που εξαγγείλαμε ομόφωνα ως Φυλακή Κέρκυρας την 9-12-10 και 16 και 17-12-10 είναι μία προειδοποίηση στην Κυβέρνηση ότι η ισοπέδωση στον χώρο της Δικαιοσύνης και ποιο συγκεκριμένα στους υπαλλήλους των Καταστημάτων Κράτησης στο βωμό του οικονομικού εξορθολογισμού δεν μπορεί να συνεχιστεί .
Άλλες θυσίες από εμάς δεν μπορεί να ζητάτε .
ΚΕΡΚΥΡΑ 9/12/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών