1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Κρούσματα κορωνοιού στην Φυλακή Κέρκυρας

 


Το ότι ο κορωνοιός θα χτυπούσε την πόρτα των Καταστημάτων Κράτησης , ήταν αναμενόμενο όσο και αν αυτό ήταν αποφευκτεο .

Έτσι και στην Φυλακή Κέρκυρας, παρότι τηρούμε τα μέτρα πρόληψης με ευλάβεια, δεν καταφέραμε να το αποφύγουμε. 

Η κινητοποίηση όμως της Διεύθυνσης και του Αρχιφύλακα ήταν άμεση από την αρχή ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες, με την τακτική του ότι όποιος κρατούμενος του Καταστήματος είχε το παραμικρό σύμπτωμα - πυρετό, μεταφέρονταν άμεσα και με όλα τα μέσα προφύλαξης για το τεστ και στην συνέχεια έως ότου βγουν τα αποτελέσματα στο αναρρωτήριο του Καταστήματος.   

Έτσι, παρότι όσα τέτοια περιστατικά κατά διαστήματα είχαμε ιδιαίτερα με πυρετό ήταν αρνητικά, βρέθηκαν θετικοί δύο κρατούμενοι.

 


Άμεσα στην Ακτίνα που ήταν οι εν λόγω κρατούμενοι έγινε ο περιορισμός των συγκρατουμένων τους στα κελιά τους και ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις των κοινόχρηστων χώρων της Ακτίνας αλλά και γενικά του Καταστήματος.

Οι υπάλληλοι από την αρχή των μέτρων (προ κρουσμάτων) μπαίνουν στο χώρο των κρατουμένων με μάσκες, γάντια και εννοείται έως τώρα ακολουθώντας τα μέτρα προφύλαξης.

Μετά την ανίχνευση των δύο κρουσμάτων άμεσα από την Διεύθυνση δόθηκαν εντολές για ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό γενικά των μετακινήσεων των κρατουμένων στους κοινόχρηστους χώρους στις άκρως απαραίτητες και καθημερινά γίνονται απολυμάνσεις στους κοινόχρηστους χώρους, σκοπιές υπαλλήλων κλπ.  

Καθημερινά και σε τακτά χρονικά διαστήματα γίνεται θερμομέτρηση των κρατουμένων που είναι στα κελιά τους από τους νοσοκόμους του Καταστήματος και υπάρχει συνεχής ενημέρωση της Διεύθυνσης με το Υπουργείο και τους αρμόδιους φορείς υγείας, ενώ αναμένεται αύριο στο Κατάστημα κλιμάκιο των υγειονομικών αρχών ώστε να γίνουν διαγνωστικά τεστ στους κρατούμενους που είναι υπό περιορισμό καθώς και στους υπαλλήλους.

Εννοείτε ότι ως υπάλληλοι ανησυχούμε γιατί πίσω από εμάς είναι οι οικογένειες μας και ανθρώποι στο περιβάλλον μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.   

Γι΄αυτό πιστεύουμε ότι θα γίνει έλεγχος στο σύνολο των υπαλλήλων και όχι δειγματοληπτικά γιατί αυτό θα ήταν άτοπο και ανούσιο αλλά και επικίνδυνο αφού δεν θα έχουμε πλήρη εικόνα για όλους τους συνάδελφους.

Εννοείται ότι ανησυχούμε για την υγεία των κρατουμένων ως άνθρωποι πάνω απ΄όλα αλλά και γιατί η υγεία των κρατουμένων είναι άμεσα συνδεδεμένη και με την δική μας υγεία.

Σαφώς και υπάρχει άγχος και αγωνία αλλά αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα της εργασίας μας και προ κορωνοιού  που ο κίνδυνος ελοχεύει ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Θεωρώ ότι έχουν γίνει στο μέτρο του δυνατού τα πάντα από την Διευθύντρια και τον Αρχιφύλακα για τους κρατουμένους αλλά και για τους υπαλλήλους και πλέον όλα είναι στα χέρια των αρμόδιων φορέων υγειας.

Καλή δύναμη στους συνάδελφους αλλά και στις οικογένειες τους που πάντα ζουν με την αγωνία του κινδύνου λόγω της εργασίας μας.

Θα βγούμε νικητές και από αυτήν την δοκιμασία .

Αντώνης Κωστελέτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών