1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Σωφρονιστικός Υπάλληλος Κέρκυρας



Επί πέντε ημέρες διαβάζαμε βαρύγδουπους τίτλους στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο για την υποτιθέμενη εμπλοκή συναδέλφου του Κατ. Κρατ. Κέρκυρας σε υπόθεση ναρκωτικών.
Επί πέντε ημέρες ο συνάδελφος κρατήθηκε σε κελί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας με άλλους κρατούμενους χωρίς καμία απολύτως διάκριση έστω λόγω της εργασίας του και τους κινδύνους που ελλοχεύουν αν την γνώριζαν οι κρατούντες στον ίδιο χώρο.
Δεν μιλάμε για τις διαστάσεις και την έκταση που πήρε η είδηση αυτή στην κλειστή και μικρή κοινωνία της Κέρκυρας.
Όλο αυτό το διάστημα το μόνο που άκουγες ήταν αυτό και σενάρια επιστημονικής φαντασίας χωρίς καμία υπόσταση .
Ο συνάδελφος ο οποίος έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια τα διαπιστευτήρια του για τον τρόπο εργασίας του και την εντιμότητα του, μετά την κατάθεση του ενώπιων του κ. Εισαγγελέα και του κ. Ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.
Η απορία μου έγκειται στο ότι δεν ακούστηκε σχεδόν από πουθενά αυτό έστω και ως τίτλος είδησης.
Πως είναι δυνατόν με την σύλληψη του, από τους τίτλους και όσων γράφτηκαν να κοντεύουμε να τον καταδικάσουμε και με την άμεση ελευθέρωση του να μην ακουστεί ή γραφτεί το παραμικρό;;;;;
Θλίβομαι ειλικρινά γιατί κανείς δεν μπορεί να μπει στην θέση και την ψυχολογία του συναδέλφου αυτού ξέροντας την αθωότητα του να βιώνει ότι βιώνει και να ακούει από τους οικείους του για την δημόσια διαπόμπευση του.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Εισαγγελέα και τον κ. Ανακριτή που μελέτησαν προσεκτικά τα στοιχεία και τις καταθέσεις και έκριναν ότι δεν δύναται να κρατηθεί και το λέω αυτό γιατί γνωρίζουμε ότι ένα λάθος συμπέρασμα θα μπορούσε να επιφέρει την κράτηση του συναδέλφου μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
Τα παραδείγματα στον χώρο εργασίας μας είναι πολλά και έχουμε δει συναδέλφους να φυλακίζονται και στην πορεία να αποφυλακίζονται αθώοι αλλά ηθικά, ψυχική, οικονομικά και οικογενειακά διαλυμένοι.

Επισυνάπτω και την Ανακοίνωση του Σωματείου της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας :

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Το σωματείο σωφρονιστικών υπαλλήλων Κέρκυρας εκφράζει την απορία του για τα πρόσφατα γεγονότα που είχαν ως εμπλεκόμενο σωφρονιστικό υπάλληλο του καταστήματος μας. Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για την ξαφνική σύλληψη συναδέλφου και εν συνεχεία για την κράτηση του επί πέντε ημέρες στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, σε ένα κελί μαζί με άλλους αλλοδαπούς κρατούμενους. Στο χρονικό διάστημα της φυλάκισης του, δεν προστατεύτηκε η σωματική του ακεραιότητα καθώς δεν τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο κράτησης . Η απελευθέρωση του, χωρίς περιοριστικούς όρους, επήλθε κατόπιν της καταθέσεως του ενώπιον του ανακριτή, καθώς προφανώς δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία για την περαιτέρω κράτηση του. Η Ένωση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας δηλώνει την αγανάκτηση της για την έκταση που πήρε,  ειδικά στον τοπικό τύπο και στα μέσα μαζικής δικτύωσης,  η είδηση αυτή . Δηλώνει  την δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι ακόμη και η Ο.Σ.Υ.Ε,  της οποίας η Ε.Σ.Υ.Κ είναι πρωτοβάθμιο σωματείο, αναδημοσίευσε την είδηση αυτή, χωρίς βέβαια να την υιοθετήσει, στην σελίδα της στο facebook πριν ακόμη διαλευκανθεί η υπόθεση, πριν καν ο συγκεκριμένος υπάλληλος καταθέσει ενώπιον του ανακριτή.
Το σωματείο σωφρονιστικών υπαλλήλων Κέρκυρας  και τα μέλη του δήλωνε και  δηλώνει το αυτονόητο : ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΑΞΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ! ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ.
Επιφυλασσόμαστε όμως στο να πράξουμε τα νόμιμα για την διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων,  που όπως φαίνεται  είναι πολύ ευάλωτοι  σε οποιαδήποτε κατηγορία από όπου και αν προέρχεται».

Α.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών