1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Το ΝΕΟ … ενωμένο δυνατό ΠΑΣΟΚ, μικρό και φοβικό για … άλλους

 Στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ ακούστηκε το σύνθημα «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό», έστω και όχι με τον παλμό του παρελθόντος.
 Είναι πραγματικά εδώ; Στην Ελληνική πραγματικότητα εννοώ. Είναι ενωμένο ή διαλυμένο και διασπασμένο; Είναι δυνατό;
 Ας μη κοροϊδευόμαστε, το σύνθημα αυτό δεν ισχύει για το σημερινό ΠΑΣΟΚ.
 Το σύνθημα που έρχεται στο μυαλό μας είναι «το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ είναι εδώ, ΔΕΝ είναι ενωμένο ΟΥΤΕ δυνατό».
 Φαίνετε καταρχήν από τα υψηλόβαθμα στελέχη του που άλλα λέγανε χθες και άλλα σήμερα.
 Ο κ. Λοβέρδος που στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές ήταν από τους ποιο ένθερμους υποστηρικτές του κ. Βενιζέλου, ήθελε και αυτός την Αρχηγεία αλλά μετρώντας τα κουκιά είδε ότι δεν του έβγαιναν και αποφάσισε ξαφνικά να δηλώσει ως λύση στο αδιέξοδο του ΠΑΣΟΚ ξανά τον κ. Βενιζέλο.
 Ο κ. Χρυσοχοΐδης που δεν διάβασε το μνημόνιο ήθελε και αυτός την Αρχηγεία αλλά στο τέλος δήλωσε ξαφνικά ότι «η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Βενιζέλου ανταποκρίνεται στις αρχές της αλήθειας, της δικαιοσύνης και της ευθύνης».
Ο κ. Πάγγαλος που μας το έπαιζε δύσκολος για την υποψηφιότητα Βενιζέλου και που αρκετές φορές άφηνε όχι μόνο αιχμές αλλά και πιθανότητες να είναι και ο ίδιος υποψήφιος, ξαφνικά δήλωσε και αυτός υποστηρικτής του.
Η κ. Διαμαντοπούλου που είχε και αυτή βλέψεις για την Αρχηγεία και μετά από πολλές παλινωδίες και από φανατικός υποστηρικτής του μοντέλου κυβέρνησης Παπαδήμου,  εξέφρασε και αυτή την υποστήριξή της στον κ. Βενιζέλο έστω και με  μία ψυχρή γραπτή δήλωση.
 Ας μη μιλήσω για τον κ. Παπουτσή και τις δηλώσεις του για το μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ.
 Έτσι … ενωμένο το ΠΑΣΟΚ θα στήσει κάλπες με μοναδικό υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του, τον κ. Βενιζέλο με μεγάλα ερωτηματικά για την προσέλευση του κόσμου.
Δυστυχώς ούτε ως φίλος του ΠΑΣΟΚ (μιας και έχω διαγραφεί) δεν μου επιτρέπει η συνείδηση μου να πάω να ψηφήσω στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου ηγέτη του.
 Άλλωστε για ποιο ΠΑΣΟΚ μιλάμε, αυτό που το οδήγησαν στην καταστροφή και την διάσπαση;
 Αυτό το ΠΑΣΟΚ που η πολιτική και ιδεολογική του ταυτότητα έχει μετατραπεί σε μία ταυτότητα εντελώς ξένη και ακραία για τους ψηφοφόρους και τους φίλους του;
 Το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα το κόμμα του λαού, το κόμμα που αντλούσε την λάμψη του, την δύναμη του και την γραμμή κίνησης του στα πολιτικά μονοπάτια από τον λαό ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ.  
 Λυπάμαι κύριοι αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πλέον το ισοπεδώσατε.
 Αυτή η ισοπέδωση φίλε Βαγγέλη δεν είναι τόσο ορατή στις δημοσκοπήσεις όσο στην καρδιά και στο μυαλό των ανθρώπων που επί χρόνια το στήριζαν.
 Το θέμα σας και ο στόχος σας δεν πρέπει να είναι η νίκη και η ανατροπή των δημοσκοπήσεων όπως είπες αλλά η ανατροπή της πολιτικής που ακολουθήσατε εδώ και δύο χρόνια (σαφώς και δεν ήταν δική σου ευθύνη) και μας οδήγησε σε ουσιαστική οικογενειακή χρεοκοπία.
 Νίκη σας θα είναι η κατάργηση του προσωπείου του δήμιου που σας έχουν επιβάλει οι … φίλοι μας οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ την ώρα που βλέπετε ότι η Ελληνική οικογένεια με τα κατοχικά μέτρα που υιοθετείτε κοντεύει να χάσει τα πάντα. 
 Νίκη σας θα είναι όταν λέτε κάτι να το εννοείτε και όχι απλά να θέλετε να ακουστεί ωραία στ’ αυτιά μας όπως το λεφτά υπάρχουν που τελικά ήταν φούσκα ψηφοθηρική.
 Θέλετε «νέα κοινωνική συμμαχία» με μισθωτούς, αγρότες, ανέργους, νέους επιστήμονες και βιοτέχνες «δηλαδή με αυτούς που πικράνατε και κουβαλούν στην πλάτη τους την κρίση» όπως ακριβώς είπατε.
 Σωστό και απόλυτο ως προς το ότι μόνο αυτοί που προαναφέρατε δεινοπάθησαν, οι μη έχοντες.
 Οι έχοντες και οι προνομιούχοι που θα έπρεπε να σηκώσουν και το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης ούτε που κατάλαβαν τίποτα.
 Ο κ. Βενιζέλος είπε  ένα μεγάλο συγγνώμη για τα μεγάλα λάθη που βαρύνουν και την παράταξή του αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις θυσίες, την προσπάθεια, την αντοχή, έστω και την ανοχή.
 Σεβαστή και θαρραλέα η κίνηση του αυτή αλλά η ανοχή του απλού Έλληνα πολίτη έχει τελειώσει εδώ και καιρό.
 Χόρτασε από περικοπές, χαράτσια και υποσχέσεις και βλέπει ένα δυσοίωνο μέλλον για τον ίδιο και την πατρίδα του.
 Φίλε Βαγγέλη, ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΟΣ, για να ανατρέψεις την διάλυση του ΠΑΣΟΚ θέλει υπερπροσπάθεια, αλήθειες και διαφορετική πλεύση από αυτήν που σας έχει επιβάλει η τρόικα.
 Προς το παρόν θεωρώ ότι δεν είσαστε διατεθειμένοι να τα βάλετε με τους κατοχικούς Ευρωδανειστές μας που στην προσπάθεια τους να μας σώσουν από την χρεοκοπία το δημόσιο χρέος της χώρας θα πέσει στο 120,5% το 2020 υψηλότερο από το 115% του 2009.
 Μέχρι όμως το 2020 θα έχουμε κινεζοποιηθεί  μισθολογικά και θα έχουμε απολέσει την αξιοπρέπεια μας.
 Εύχομαι ολόψυχα να καταφέρει ο κ. Βενιζέλος να υλοποιήσει τα όσα είπε στην Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ και να αναστρέψει την μεγάλη φυγή φίλων και ψηφοφόρων, καθώς και την φράση του Επτανήσιου ποιητή Διονύσιου Σολωμού «Εθνικό είναι το Αληθές» που χρησιμοποίησε να την κάνει πράξη.   
 Το λέω αυτό γιατί το «Εθνικό είναι το Αληθές» με το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου δεν συμβαδίζει, αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια.
 Καλή τύχη, δύναμη και κουράγιο φίλε Βαγγέλη και ίσως κάποτε καταφέρεις να ξανακάνεις το ΠΑΣΟΚ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ.
 Αν δεν το καταφέρεις εσύ δεν θα το καταφέρει κανείς άρα δεν θα υπάρχει ΠΑΣΟΚ.-

ΥΓ: Ο ενικός ας μου επιτραπεί ως επί χρόνια πιστός στην πραγματική φιλοσοφία του ΠΑΣΟΚ, φανατικός Βενιζελικός και βαθύτατα απογοητευμένος από το κόμμα του λαού και τις αποφάσεις του που ισοπέδωσαν τους Έλληνες.

Κ.Α
fylakhkerkyras.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών