1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Η δεύτερη ματιά από το 39ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΟΣΥΕ

 Είναι πραγματικά η πρώτη φορά σε συνέδριο της Ομοσπονδίας που θεωρώ ότι όλοι έχουν δίκιο.
 Από την μεριά του ο κ. Καραμπέκιος ως αντιπολίτευση δεν επεσήμανε μόνο τις αδυναμίες και τα αρνητικά της πλειοψηφίας αλλά χαρακτηριστικά με απόλυτη ειλικρίνεια και θάρρος ανέλυσε την μεγάλη προσπάθεια του προεδρείου και ειδικότερα του κ. Αραβαντινού, παρότι και ο ίδιος έχει μερίδιο σε ότι έχει διεκδικηθεί με επιτυχία. 
 Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια αν θυμάμαι καλά στην ομιλία του δεν τον διέκοψε κανείς ούτε μία φορά, και πώς να τον διακόψεις όταν το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του είχε να κάνει με τις ενέργειες του προεδρείου και δη του κ. Αραβαντινού για να εξαιρεθούμε απολύτως σωστά από το 8ωρο, από την εφεδρεία και να έχουμε καλύτερη αντιμετώπιση στο συνταξιοδοτικό μας.
 Πραγματικά τρεις επιτυχίες που δεν χωράνε αμφισβήτηση από κανένα γιατί προσωπικά θα το πω μικροψυχία, κακία και αχαριστία.
 Ο κ. Καραμπέκιος άσκησε και καλόβουλη κρητική σε θέματα που είχε επισημάνει και στο ΔΣ όσον αφορά τα νυκτερινά και την ενιαία αρχή πληρωμών και για το πώς έπρεπε να κινηθεί η ομοσπονδία ώστε να επιταχυνθεί η καταβολή τους και να μη χαθούν οι μήνες που από ότι φαίνεται θα χαθούν σε μία χρονιά που οι υπάλληλοι έχουν ανάγκη και το ελάχιστο.
 Επίσης άσκησε κρητική στο ότι δεν πραγματοποιήθηκαν απεργιακές κινητοποιήσεις καθώς και άλλες μορφές κινητοποιήσεων χωρίς βέβαια προπηλακισμούς και ενέργειες που να μας θίγουν ως εργαζόμενους ή να θίγουν πρόσωπα και υπολήψεις.
 Από την μεριά του ο κ. Καρακίτσος υπερασπίστηκε το έργο και τις ενέργειες του απερχόμενου ΔΣ τα δύο αυτά χρόνια που πράγματι ήταν και από τα ποιο δύσκολα, αλλά συμπληρώνω ΟΧΙ τα ποιο δύσκολα.
ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΠΟΝΤΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.
 Η απουσία του κ. Αραβαντινού υπαρκτή (γιατί δεν μπορούμε να τα βάλουμε και με το τι έχει γράψει το βιβλίο της ζωής) αλλά ο κ. Καρακίτσος στάθηκε όπως έπρεπε και στο ύψος των περιστάσεων.
 Προσωπικά αν και όπως είπα στην ομιλία μου ότι μπορούσαμε να έχουμε ποιο ηχηρή δράση και αντίδραση χωρίς να μηδενίσω τα όσα σημαντικά κερδίσαμε, από όσα ανέφερε μου έμεινε το ότι είπε συγνώμη που δεν μπορέσαμε να ανατρέψουμε το μνημόνιο σε μία σαφώς στιγμή έντασης.
 Σπύρο το μνημόνιο και αυτά που υπέγραψαν οι υποτιθέμενοι σωτήρες μας όχι μόνο δεν ανατρέπονται (καταλαβαίνω πως και γιατί το διατύπωσες – είπες έτσι) αλλά θα το νοιώσουμε ακόμα ποιο σκληρό στην συνέχεια.  
 Κατάληψη στα καταστήματα να κάναμε ούτε που θα τους ένοιαζε, αλλά πιστεύω ότι παρατήρησες τους συνάδελφους στην αίθουσα πως περίμεναν να ακούσουν κάτι που θα τους αναπτερώσει το ηθικό για να μπορέσουν να εργάζονται σε αυτό το περιβάλλον που εργάζονται, περιμένοντας έστω μία μικρή χαραμάδα ελπίδας.
 Στους περισσότερους που κοίταζα στα μάτια για να μη πω σε όλους έβλεπα αυτό που βλέπω σε εμένα προσωπικά.
 Κατήφεια, πόνο, απαισιοδοξία, μεγαλύτερη ανησυχία για το μέλλον το δικό μας και κατ’ επέκταση των παιδιών μας, αγανάκτηση, ακόμα και μίσος για τους σωτήρες που μας σκότωσαν και συνεχίζουν να μας σκοτώνουν ξέροντας μάλιστα ότι η συνταγή που παίρνουμε είναι εξόντωσης και όχι ανάρρωσης.
 Σαφώς και δεν φταίει γι’ αυτό το ΔΣ της ΟΣΥΕ, ούτε εσύ Σπύρο ούτε ο Αραβαντινος, ούτε ο Καραμπέκιος, αλλά πιστεύω ότι πάντα θα υπάρχει το εάν έκανα και κάτι παραπάνω θα κέρδιζα και κάτι περισσότερο;
 Μπορεί και όχι, αλλά………., πάντα θα υπάρχει και αυτό το αλλά.
 Από αυτά τα τρία σημαντικά πράγματα που κερδίσαμε και μας αναγνωρίστηκε στην ουσία η διαφορετικότητα της εργασίας μας γιατί να μην αναγνωρίζεται και μισθολογικά;;;   
 Γιατί η μισθοδοσία μου να είναι ίδια ή και χειρότερη με κάποιον που δεν εργάζεται όπως εμείς μέσα σε μολυσματικές ασθένειες , σωματικό και ψυχολογικό κίνδυνο ο οποίος θέλεις δεν θέλεις μεταφέρεται και στο οικογενειακό σου περιβάλλον;
 ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
 Γιατί μας κόβει το επίδομα της προβληματικής περιοχής με την Αλβανία από την Κέρκυρα μία … βουτιά κολύμπι και με συνεχόμενα γειτονικά προβλήματα;
 Πως θα ανοίξουν τα νέα καταστήματα χωρίς προσωπικό;
 Θα ανοίξουν με αποσπάσεις υπαλλήλων από άλλα καταστήματα με μισθό 800 – 900 ευρώ και δεν πειράζει ας πεινάσει η οικογένεια και ας μη πληρώσουν ούτε τα δάνεια τους; 
 Α ... προσοχή μην αρρωστήσεις …  ΠΕΘΑΝΕΣ !!!
 Οι Υπαρχιφύλακες που εδώ και χρόνια είναι αδικημένοι δεν θα έπρεπε να παίρνουν και αυτοί ένα επίδομα θέσης ;
 Οι ευθύνες που έχουν είναι μεγάλες και ως αντάλλαγμα παίρνουν το παράσημο της ανοικτής παλάμης  
 αντί να τους αναγνωρίζεται ότι ολόκληρη βάρδια εξαρτάται από τις αποφάσεις τους και συνήθως είναι και οι πρώτοι που την πληρώνουν.
 Παραδείγματα πολλά που δεν χρειάζεται να ξαναθυμίσω.
 Η νυκτερινή πενιχρή αποζημίωση των υπαλλήλων δεν θα έπρεπε να βελτιωθεί;  
 Ποιος θα νοιαστεί για όλα αυτά;
 Αυτοί που σκοτώνονται για την αρχηγεία του ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας ο ένας τον άλλο μεμονωμένα ή σε ομάδες;
 Αυτοί οι μελλοντικοί αρχηγοί  δεν συμμετείχαν ενεργά στο χάλι που μας έφεραν;
 Για ποιο ΠΑΣΟΚ σκοτώνονται και για ποια αλλαγή μιλάνε ξανά;
 ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΣΗΜΕΡΑ;  
 Για να είμαι δίκαιος όμως ο αυριανός Υπουργός Δικαιοσύνης αν είναι η ΝΔ κυβέρνηση, θα αποκαταστήσει την κατάφορη  αδικία που έχουμε υποστεί;
 Ας μιλήσουν την γλώσσα της αλήθειας όλοι τους για μία έστω φορά.
 Η υπουργός Εργασίας της Ιταλίας ξέσπασε σε λυγμούς όταν άρχισε να μιλά για τις θυσίες του λαού της και ειδικά των συνταξιούχων και αυτό το στιγμιότυπο πιστεύω να το δουν και οι δικοί μας κυβερνώντες για να νοιώσουν τι εστί πραγματικό και αυθόρμητο συναίσθημα γιατί στις μέρες μας και στην Ελλάδα σε αφήνουν με κεριά στο βωμό των χαρατσιών. 
 Συνάδελφοι δεν θα πω τι χάσαμε ως κλάδος τα δύο αυτά χρόνια, φαίνεται στο χαρτί της μισθοδοσίας μας και στην τσέπη μας .
 Πρέπει όμως να αναγνωρίσουμε και τι κερδίσαμε, και αν δεν καταλαβαίνεις ρωτάς.
 Πρέπει να συνεχίσουμε με πνεύμα ενότητας γιατί αλίμονο μας.
 Για τον κ. Αραβαντινό και την ανεξαρτητοποίηση του (;;;;;;), η απάντηση θα έχει από ότι καταλαβαίνω σύντομα την υπογραφή του.-

Κωστελέτος Αντώνης
http://fylakhkerkyras.blogspot.com


"Λυπάμαι. Οι άνθρωποι που εργάζονται δεν έχουν άλλα χρήματα να δώσουν. Ως αποτέλεσμα, το όριο συνταξιοδότησης αυξάνεται για τις γυναίκες στα 62 χρόνια και για τους άνδρες στα 65. Επίσης, δεν έχουμε την πολυτέλεια να σας δίνουμε κάθε χρόνο αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού",«Αναγκαστήκαμε... και μας στοίχισε πολύ ψυχολογικά... να ζητήσουμε μια...» ήταν η φράση που δεν ολοκλήρωσε η Φορνέρο στο τέλος της οποίας ήθελε να προσθέσει την λέξη «θυσία».
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι ήταν αυτός που τελικά αναγκάστηκε να συμπληρώσει τη φράση της Ιταλίδας υπουργού. ήταν τα λόγια της πριν ξεσπάσει σε κλάματα, η υπουργός Εργασίας της Ιταλίας Έλσα Φορνέρο.
Τα λόγια της υπουργού έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου τη στιγμή που ανακοίνωνε πως τον επόμενο χρόνο θα "παγώσουν"  οι συντάξεις, στο πλαίσιο των μέτρων ύψους 24 δις, που λαμβάνει η κυβέρνηση Μόντι στην Ιταλία.
Δίπλα στην υπουργό βρισκόταν ο ίδιος ο Μόντι.


Όταν η Υπουργός (ΙΤΑΛΙΔΑ) είναι άνθρωπος........και ο Αντιπρόεδρος κ. Πάγκαλος (ΕΛΛΗΝΑΣ) απάνθρωπος που δύο χρόνια τον πληρώνει αδρά ο Ελληνικός λαός για να μη κάνει τίποτα να κάθεται και απλά να βρίζει χυδαία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών